Į gamtą - su karštais žuvies ir čiabatos suvožtiniais (receptas)

Nesvarbu, ką "Utenos alaus" daryklos vadovas Marius Šveistrys (35 m.) – mėsos ar žuvies patiekalus – gamintų, viską jis stengiasi pagardinti alumi.  Svarbiausia – nebijoti eksperimentuoti, o paruoštus patiekalus gražiai patiekti.

Daugiau nuotraukų (1)

Audra Telksnienė

May 18, 2014, 5:37 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 7:32 PM

Be to, jis mano, kad gaminti visuomet reikia tada, kai esi sotus. Tuomet neskubi, o fantazija liejasi laisvai. Pateikiame M.Šveistrio karštų žuvies ir čiabatos suvožtinių receptą. Šiuos užkandžius galite pasiruošti, jeigu ketinate vykti į iškylą gamtoje.

Laivelio formos karšti žuvies ir čiabatos suvožtiniai

Reikės:

čiabatos (itališkos duonos)

200 g graikiško jogurto (vietoj majonezo)

žuvies (Marius naudojo nilinių tilapijų filė)

aliejaus

ketvirčio marinuoto agurkėlio

ketvirčio raudonojo svogūno

pomidorų

salotų lapų

pipirų mišinio arba žuvies prieskonių

citrinos žievės

pusės arbatinio šaukštelio marinuotų kaparėlių

Čiabatą perpjaukite išilgai ir paskrudinkite ant keptuvės be jokių riebalų, kad ji vos vos pradėtų svilti. Šią itališką duoną galima paskrudinti ir orkaitėje arba ant grilio grotelių.

Apkepkite iš abiejų pusių atšildytos ar šviežios žuvies filė gabaliukus, prieš tai juos pabarstę pipirų mišiniu, kuriame yra ir druskos. Iškeptus žuvies gabalėlius dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų aliejus.

Skrudintos čiabatos puseles aptepkite padažu – jį pasigaminkite iš graikiško jogurto, kuris kur kas liesesnis nei majonezas, smulkiais kubeliais supjaustyto marinuoto agurkėlio, smulkiai supjaustyto raudonojo svogūno, žiupsnelio šviežiai tarkuotos citrinos žievelės, marinuotų kaparėlių, druskos ir pipirų pagal skonį. Ant čiabatos puselės dėkite keptos žuvies gabalėlį, ant jo griežinėlį pomidoro, salotų lapą ir užvožkite kita čiabatos pusele. Taip pat suvožtinius galima ruošti ir su kumpiu. Tinka prie kvietinio alaus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.