Kauno restoranas gurmaniškus valgius ruošia ir su balandomis

Kauno publiką vakar nustebino naują valgiaraštį pasiūlęs vienas restoranas - jo virtuvės vadovas patiekalus papuošė balandomis, žirnių ūsais, šalavijais, vyšniomis, juodaisiais, geltonaisiais bei raudonaisiais serbentais. Ar iš tiesų balandomis įmanoma paskaninti valgius?

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Jul 11, 2014, 1:29 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 1:31 AM

Kauno Žaliakalnyje įsikūrusiame restorane „Gralis“ ketvirtadienio vakarą atidaryta lauko terasa, kurioje pristatytas naujas valgiaraštis. Kviestinę publiką, tarp kurios buvo žinomų pramogų ir verslo atstovų, maloniai nustebino tai, kad patiekalus restorano virtuvės šefas Renaldas Bujokas gardino ir puošė balandomis, žirnių ūsais, šalavijais, vyšniomis, juodaisiais, geltonaisiais bei raudonaisiais serbentais.

„Noriu parodyti, jog tai, kas auga daugelio iš mūsų soduose ir daržuose, puikiai tinka ruošti bei puošti gurmaniškiems patiekalams.

Net balandos, kurias daugelis laiko piktžolėmis, yra išskirtinio skonio, turi daug vitaminų ir ypač tinka padažams gaminti. Manau, ieškantys naujovių žmonės, tai įvertina“, – kalbėjo R.Bujokas.

Susirinkusiems svečiams pirmiausia buvo pasiūlyta atsigaivinti šiuo metu daugelyje prabangių užsienio restoranų itin madingu gėrimu – šampanu su šaldytu vaisių šerbetu. Jie taip pat turėjo progos paragauti mochito kokteilių, gardintų šviežiomis braškėmis.

Šaltam užkandžiui svečiams buvo pasiūta ožkos sūrio pana cotta, patiekta su burokėlių karpačio, balzaminiu vynuogių padažu ir graikiniais riešutais.

Susirinkusieji taip pat ragavo bolivinių balandų salotų su avokadais, šviežiais žirneliais, agurkais, brokoliais ir „Fetta“ sūriu, pagardintų klasikiniu medaus – garstyčių padažu.

Jiems įvertinti pasiūlytas karštasis patiekalas – anties krūtinėlė, patiekta su citrinų polenta, apelsinų padažu ir pagardinta juoduoju belgišku šokoladu. Mėgstantys užkirsti stipriau ragavo lėtai keptos kiaulienos nugarinės, marinuotos česnakais ir šalavijais.

Vakaro metu smaližiai galėjo įvertinti du naujus desertus – šokolado ir bananų pudingą, pagardintą karšto šokolado padažu bei riešutais. Kitas skanėstas – gaivus citrinų tartas su vaniliniais ledais ir „Šantili“ kremu.

Renginio metu buvo pristatyta dizainerės Žanetos Juozapavičienės kurtos lėlės, kurias puošė aksesuarų kūrėjos Elvyros Monginienės kurti papuošalai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.