Stalo „žvaigždė“ - vištienos kepenėlių paštetas su vyno želė

Vasarą nelabai norisi daug laiko praleisti prie puodų. Šis stebėtinai greitai paruošiamas patiekalas – ne tik gardus, bet ir atrodo įspūdingai ant stalo.

Daugiau nuotraukų (1)

Nida Degutienė (nidosreceptai.lt)

Jul 12, 2014, 12:05 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 1:00 AM

O jei dar patieksite su šviežių uogų padažu – keptas vištienos paštetas taps tikra vakarėlio žvaigžde!

Reikės:

500 g vištienos kepenėlių

4 šaukštų brendžio arba konjako

½ stiklinės plakimui skirtos riebios grietinėlės

1 sutrintos česnako skiltelės

žiupsnelio šviežiai tarkuoto muškato riešuto

2 didelių kiaušinių, suplaktų

druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų

keletos šalavijo lapelių

Desertinio vyno želė:

3/4 šaukšto želatinos miltelių

1 nepilnos stiklinės desertinio baltojo vyno

Patiekimui:

Šviežios baltos duonos arba krekerių bei šviežių uogų padažo.

Įkaitinikite orkaitę iki 160ºC.

Vištienos kepenėles gerai nuplaukite, nuvalykite ir nusausinkite. Virtuviniu kombainu sukapokite kepenėles pulsuojančiu režimu.

Supilkite brendį, grietinėlę, suberkite česnaką, tarkuotą muškatą, lengvai išplaktus kiaušinius ir viską suplakite, kol masė taps vientisa. Pagardinkite druska ir pipirais ir dar kartą gerai išmaišykite.

Supilkite masę į kepimo indą (tiks pailga skardelė, arba individualūs kepimo indai). Į vidų įspauskite keletą šalavijo lapelių (kitus pasilikite dekoracijai).

Įdėkite indą su paštetu į gilią skardą, ir tą skardą pripildykite vandeniu tiek, kad jo kiekis siektų iki pusės kepimo formos aukščio.

Kepkite apie valandą, kol viršus paruduos ir masė bus iškepusi, bet minkšta, puri.

Atvėsinkite, tada laikykite šaldytuve.

Pasiruoškite vyno žele: Želatiną suminkštinkite nedideliame kiekyje šalto vandens. Lengvai pašildykite ketvirtadalį kiekio desertinio vyno.

Želatinos lapelius nuspauskite, kad pasišalintų vanduo, tada sudėkite į šiltą vyną ir išmaišykite, kol želatina visiškai ištirps.

Supilkite likusį vyną, išmaišykite. Ant pašteto paviršiaus uždėkite dekoracijai keletą šalavijo lapelių ir užliekite  paruoštą želatinos masę ant indo viršaus.

Palikite šaldytuve, kad sustingtų.

Patiekite su šviežia balta duona arba krekeriais ir šviežiais uogų padažais.

nidosreceptai.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.