O jei dar patieksite su šviežių uogų padažu – keptas vištienos paštetas taps tikra vakarėlio žvaigžde!
Reikės:
500 g vištienos kepenėlių
4 šaukštų brendžio arba konjako
½ stiklinės plakimui skirtos riebios grietinėlės
1 sutrintos česnako skiltelės
žiupsnelio šviežiai tarkuoto muškato riešuto
2 didelių kiaušinių, suplaktų
druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų
keletos šalavijo lapelių
Desertinio vyno želė:
3/4 šaukšto želatinos miltelių
1 nepilnos stiklinės desertinio baltojo vyno
Patiekimui:
Šviežios baltos duonos arba krekerių bei šviežių uogų padažo.
Įkaitinikite orkaitę iki 160ºC.
Vištienos kepenėles gerai nuplaukite, nuvalykite ir nusausinkite. Virtuviniu kombainu sukapokite kepenėles pulsuojančiu režimu.
Supilkite brendį, grietinėlę, suberkite česnaką, tarkuotą muškatą, lengvai išplaktus kiaušinius ir viską suplakite, kol masė taps vientisa. Pagardinkite druska ir pipirais ir dar kartą gerai išmaišykite.
Supilkite masę į kepimo indą (tiks pailga skardelė, arba individualūs kepimo indai). Į vidų įspauskite keletą šalavijo lapelių (kitus pasilikite dekoracijai).
Įdėkite indą su paštetu į gilią skardą, ir tą skardą pripildykite vandeniu tiek, kad jo kiekis siektų iki pusės kepimo formos aukščio.
Kepkite apie valandą, kol viršus paruduos ir masė bus iškepusi, bet minkšta, puri.
Atvėsinkite, tada laikykite šaldytuve.
Pasiruoškite vyno žele: Želatiną suminkštinkite nedideliame kiekyje šalto vandens. Lengvai pašildykite ketvirtadalį kiekio desertinio vyno.
Želatinos lapelius nuspauskite, kad pasišalintų vanduo, tada sudėkite į šiltą vyną ir išmaišykite, kol želatina visiškai ištirps.
Supilkite likusį vyną, išmaišykite. Ant pašteto paviršiaus uždėkite dekoracijai keletą šalavijo lapelių ir užliekite paruoštą želatinos masę ant indo viršaus.
Palikite šaldytuve, kad sustingtų.
Patiekite su šviežia balta duona arba krekeriais ir šviežiais uogų padažais.