Lęšių salotos - nesudėtinga paruošti ir sveika (receptas)

„Subalansuota, reguliari mityba yra raktas į kiekvieno žmogaus sveikatą, bet daugelis apie net nesusimąsto. Gydytojai – irgi ne išimtis.

Daugiau nuotraukų (1)

Laura Baliukonienė (www.alytusplius.lt)

Jul 13, 2014, 12:33 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 12:37 AM

Kai arti bažnyčia, toli Dievas, taip ir su gydytojais, sveikatos specialistais: žinau, bet nebūtinai taip darau“, – pripažino Alytaus miesto savivaldybės gydytoja Irma Geraltauskaitė.

Ji pati retsykiais leidžia sau pasimėgauti patiekalais, kurie nėra palankūs sveikatai, tačiau ji daug dėmesio skiria sveikai, reguliariai ir įvairiai mitybai. O fantazijos gaminant patiekalus gydytojai netrūksta: ji beveik kiekvieną receptą pakeičia savaip – vieną ingredientą prideda, kito nepanaudoja.

„Gaminant maistą, improvizacija yra tarsi mano vizitinė kortelė. Gal todėl taip mėgstu sukiotis virtuvėje, ypač ruošdamasi šventėms“, – apie savo pomėgį kalbėjo Irma.

Gydytoja teigia neįsivaizduojanti savo meniu be sriubų, ypač šiltuoju metų laiku, kai darže galima rasti reikiamų ingredientų. Vasarą nesinori skrandžio apkrauti sunkiais, mėsiškais patiekalais. „Nors gyvename tik dviese, verdame didelį puodą sriubos, nes ją galime valgyti ir tris kartus per dieną. Mums tai - pats geriausias maistas, be to tai teigiamai veikia virškinamąjį traktą“, – pasakojo I. Geraltauskaitė.

Gydytoja siūlo savo skrandį pamaloninti sveikuoliškomis lęšių salotomis.

Reikės:

lęšių,

svogūno,

morkos,

druskos,

pipirų. Paruošimas:

Lęšius vakare užmerkite vandenyje. Kitą dieną juos apie 3 minutes pavirkite. Juos nusausinkite. Supjaustykite svogūną, sutarkuokite morką ir juos apkepkite aliejuje. Bebaigiant kepti, įberkite druskos ir pipirų. Viską sumaišykite su lęšiais. Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.