Dešimtmetės Upės ir aštuonmečio Ugniaus mama prisipažįsta, kad jos šeima daugiau mėgsta miltinius patiekalus, todėl retkarčiais jie palepinami blynais su obuoliais. „Dirbančios mamos negali pasvajoti apie prabangą užsiimti ilgai trunkančiu maisto gaminimu, todėl tenka tenkintis tuo, ką galima pagaminti greitai, o blynai – puiki išeitis“, - džiaugiasi ji.
Moteris blynų tešlą maišo iš to, ką tuo metu randa šaldytuve: kiaušinį išsuka su cukrumi, įdeda miltų, kefyro arba grietinės ir supjaustytų obuolių. Tačiau jos firminis patiekalas – avižiniai daržovių blynai. R. Dominaitytė avižas, kurių kiekis priklauso nuo valgančiųjų skaičiaus, užpila verdančiu vandeniu ir palieka pabrinkti, o vėliau sumaišo su kiaušiniu, druska, smulkintu svogūnu ir tarkuota morka. „Šiais blynais kartais pavaišiname ir draugus, nesakydami, kas viduje. Daugeliui jie labiau primena bulvinius blynus ir retas atspėja, kad juose – avižos“, - juokiasi aktorė.
Reditos blynams su obuoliais reikės:
1 kiaušinio
2 valgomųjų šaukštų cukraus
Žiupsnelio druskos
8 valgomųjų šaukštų miltų
250 gramų kefyro arba grietinės
2 supjaustytų obuolių
Aliejaus kepimui
Kiaušinį išplakite su cukrumi ir druska, sudėkite miltus ir kefyrą arba grietinę. Nulupkite ir supjaustykite kubeliais obuolius ir sudėkite į tešlą. Pakaitinkite keptuvėje šaukštą aliejaus ir kepkite blynukus, kol jie bus gardžiai auksinės spalvos.
Paslaptingiesiems Reditos avižiniams blynams reikės:
200 gramų avižų (kiekį galima keisti pagal žmonių skaičių)
1 kiaušinio
Žiupsnelio druskos
1 didelis svogūnas
1 morka
Avižas palaikykite užpylę karštu vandeniu, kol išbrinks. Tuomet į kruopas įmaišykite druskos, įmuškite kiaušinį, kubeliais supjaustytą svogūną ir sutarkuotą morką. Iš masės formuokite nedidelius blynelius ir kepkite keptuvėje, kol apskrus.