Iki Kalėdų – tiek ilgai 58-erių žvejo namuose būna šaldytos žuvies. Dažniausia vyrą galima sutikti Smiltynėje ant molo akmenų. Jis žvejoja mariose, Klaipėdos uosto teritorijoje.
Jo laimikis – karšiai. Kai sutikome žvejį, jo tinkliniame maišelyje jau spurdėjo du. „Man patinka žvejoti, ilsiuosi žvejodamas, o žuvimi pasirūpina žmona“, - sakė brandaus amžiaus vyras.
Jis papasakojo paprastą būdą, kaip vasariškos žvejybos laimikį išsaugoti iki žiemos. Užtenka trijų žingsnių ir ant jūsų stalo savos žuvies bus net Kūčių vakarienei.
1. Sužvejotą žuvį gerai išvalykite. Šaldymui tinkama tik žuvies filė.
2. Žuvies filė du kartus permalkite su malimo mašina (liaudiškai vadinama mėsmale). Malti du kartus žvejys pataria todėl, kad gerai susimaltų ašakos. Trintuvu smulkinti žuvies jis nepataria – aparatas nesusmulkina ašakų.
3. Sudėti sumaltą žuvį į maišelius nedidelėmis porcijomis ir įdėti į šaldiklį.
Iš sumaltos žuvies Vinco žmona gamina žuvies kotletus, deda į sriubą bei padažus.