Kauniečiai virtuvės meistrai baltą šokoladą skanina krapais

Obels medienos dūmuose rūkyta

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Sep 29, 2014, 3:40 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 6:22 AM

Tokiomis vaišėmis galės gardžiuotis kauniečiai ir miesto svečiai, užsukę į Kauno senamiestyje įsikūrusiame viešbutyje „Daugirdas“ veikiantį retoraną. Daugybę metų jis buvo vadinamas tuo pačiu pavadinimu. Šį rudenį šeimininkai jam suteikė pavadinimą „L'Artisan“, o atnaujintame valgiaraštyje siūlo labai netikėtų derinių. Jie pristatyti kviestinei publikai.

„Norėjome, kad restorano pavadinimas tiesiogiai sietųsi su tuo, ką žmonės kasdien veikia virtuvėje „Artisan“ išvertus iš anglų kalbos reiškia meistras, amatininkas. Oksfordo žodynas sako, kad šis žodis dažnai naudojamas labai kokybiškam, rankomis atliekamam darbui įvardinti“, – tikino restorano vadovė Ingrida Gustienė.

Daugelis patiekalų gardinami restorane gamintais naminiais marmeladais su prieskoninėmis žolelėmis.

Slyvų ir obuolių marmeladai skaninami šalavijais, raudonųjų svogūnų – čiobreliais.

„Nutarėme prieskonines žoleles išmėginti ne tik ruošdami pagrindinius patiekalus, padažus ar marmeladus, bet ir desertus.

Vienas jų – išskirtinį skonį vertinantiems gurmanams skirtas baltojo šokolado ir krapų musas. Itin subtilaus skonio derinys patiekiamas su kriaušių kompotu ir karamelinio šokolado lakštiniais“, – sakė I.Gustienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.