Aukštos kokybės tunas iškepęs primena mėsos kepsnį, tačiau labai svarbu jo neperkepti, antraip žuvis taps sausa.
Marinatui negailėkite aukščiausios kokybės alyvuogių aliejaus, o iškeptą tuno kepsnį patiekite su virtomis daržovėmis ir mėgstamu saldžiu padažu.
Tuno kepsnys su žolelių plutele ir saldžiu padažu (2 asmenims)
Reikės:
2 tuno kepsnių
1 česnako skiltelės, labai smulkiai sukapotos
1 citrinos nutarkuota žievelė ir 1 šaukšto citrinos sulčių
2 šaukštų šviežių (arba šaldytų) čiobrelių lapelių
1-2 šauštų alyvuogių aliejaus ir dar šiek tiek kepimui
druskos, pipirų
Česnakus, citrinos žievelę ir sultis, čiobrelius bei alyvuogių aliejų sumaišykite tarpusavyje. Šia "pasta" ištepkite abi tuno kepsnių puses ir palikite 10 minučių pasimarinuoti.
Keptuvėje labai gerai įkaitinkite šlakelį aliejaus. Kai šis pradės rūkti, dėkite kepsnius ir kepkite kiekvieną pusę po 1,5-2 minutes, iki norimo iškepimo lygio. Iškepus tunui išorėje susidarys žolelių traški plutelė, o vidus liks sultingas.
Patiekite kepsnius pabarstę stambios druskos dribsniais ir šviežiai grūstais juodaisiais pipirais, su virtomis daržovėmis ir su mėgstamu saldžiu padažu.