Buvęs „B'Avarijos“ narys J.Jonušas ruošia dūmo skonio valgius

Buvęs grupės „B'Avarija“ narys Jonas Jonušas pastaruoju metu dažniausiai laiką leidžia sostinės kulinarijos studijoje „Čiop čiop“, kur rengiami vakarėliai, mokymai, maisto degustacijos. Dainininkas taip pat dalijasi savo kulinarine patirtimi. Nors Jonas - kulinarijos mėgėjas, virtuvėje sukasi virtuoziškai, o jo paruošti patiekalai žavi išradingumu, originalumu, pikantišku skoniu.

Iš karšto rūkymo lašišos ruoškite sumuštinius.<br>T.Bauro nuotr.
Iš karšto rūkymo lašišos ruoškite sumuštinius.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė

Oct 21, 2014, 12:43 PM, atnaujinta Jan 25, 2018, 6:03 AM

Rūkykite griliuje

Naujausias J.Jonušo posūkis kulinarijoje – griliuje rūkyti žuvį arba daržoves. Dainininkas dažniausiai rūko lašišą bei moliūgą.

Amerikietiškame griliuje, kuris būtų su dangčiu, prikraukite medžio anglies briketų. Ant jų berkite alksnio drožlių. Briketus ir alksnio drožles (jeigu jų neturite, dėkite alksnio pliauską) supilkite vienoje griliaus pusėje. Kai įkais, kitoje griliaus pusėje ant grotelių sudėkite druska ir česnaku menkai pagardintą lašišos filė. Jai išrūkyti pakanka pusvalandžio.

„Kokį aromatą žuviai suteikia alksnio drožlės? Tokį, kurį vasarą užuodžiate Nidoje“, - apie žuvies rūkymą namų terasoje ar net balkone pastatytame griliuje pasakojo J.Jonušas.

Sumuštiniai su rūkyta lašiša ir špinatais

Iš karšto rūkymo lašišos ruoškite sumuštinius. Pakepinkite prancūziško batono riekeles. Smulkintus špinatus sumaišykite su medaus, garstyčių ir balzamiko acto padažu. Ant skrudinto batono dėkite špinatų su padažu, ant viršaus – lašišos gabalėlį. Sumuštinis ne tik spalvingai atrodo, bet ir labai gardus.

Trinta rūkyto moliūgo sriuba

Valgant trintą rūkyto moliūgo sriubą, neabejotinai, juntamas dūmo kvapas. Jeigu toks prieskonis jums patinka, turėkite kantrybės ruošdami šią rudenišką sriubą.

Pirmiausia, supjaustę moliūgą gabalais, juos rūkysite dvi valandas. Prieš rūkymą moliūgo nereikia gardinti prieskoniais. „Griliuje temperatūra nėra aukšta, todėl rūkyti tenka ilgokai, nes moliūgas turi suminkštėti. Juk moliūgo jau nebevirsiu – išrūkytą smulkinsiu trintuvu ir tuomet įbersiu prieskonių“, - receptu dalijosi J.Jonušas.

Trintą moliūgų sriubą ruoškite kaip esate įpratę, skirtumas - tik toks, kad naudosite ne virtą, o rūkytą daržovę. Jeigu išrūkytas moliūgas nebus tiek suminkštėjęs, kad jį būtų galima trinti elektriniu plaktuvu, moliūgą dar trumpam pašaukite į orkaitę. Tuomet lengvai atšoks ir stora žievė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.