Rudeniški pusryčiai - sorų košė su moliūgais

Jeigu ryte mėgstate valgyti košes, šis receptas - kaip tik jums. Pusryčiams išsivirkite sorų kruopų košės su moliūgais, pagardinkite cinamonu.

Daugiau nuotraukų (1)

Urtė Mikelevičiūtė ( www.dervynas.lt )

2014-10-31 06:00, atnaujinta 2018-01-24 00:57

 Būkite kantrūs, nes tinkamai išvirti sorų kruopas - ne juokas.

Rudeninė sorų košė su moliūgais ir cinamonu

Reikės:

100 g sorų kruopų

250 g moliūgo minkštimo

 druskos

cinamono

gabalėlio sviesto

Itin svarbu sorų kruopas gerai paruošti prieš košės virimą. Pirmiausia jas nuplaukite po tekančiu šaltu vandeniu. Tuomet dar kartą nuplaukite po karštu vandeniu.

Jos verdamos dideliame kiekyje vandens. Šiek tiek pavirę, nuovirą galite nupilti. Kubeliais supjaustytą moliūgą. Atskirame puode šiek tiek patroškinkite su sviestu.

 Į verdančias sorų kruopas dėkite moliūgą, jeigu dar reikia dėl konsistencijos – sviesto. Virkite, kol košė suminkštės, įberkite šiek tiek druskos ir cinamono.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.