Restoranas su barzda ištikimas mėgstantiems pavalgyti sočiai

Ar žinote, kas įmena slapčiausius jūsų troškimus? Atspėja, kada šiek tiek vaidinate? Jūsų mylimas žmogus? Ne tik. Ir restorano savininkas. Pasirenkite viešnagei į Vilniaus restoraną „La Provence“ – Arūnas Oželis vėl sumanė naujovių.

A. Oželis ir pats prisipažino, kad kai kada ragaudamas miniatiūrinių patiekalų iš degustacinio valgiaraščio nespėja pajusti, pagauti skonio.<br>T.Bauro nuotr.
A. Oželis ir pats prisipažino, kad kai kada ragaudamas miniatiūrinių patiekalų iš degustacinio valgiaraščio nespėja pajusti, pagauti skonio.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Kaikarytė, „Stilius"

Dec 17, 2014, 9:34 AM, atnaujinta Jan 19, 2018, 12:36 AM

Nesibaiminkite – jūsų paslaptys ir liks tik jums, Arūnas tiesiog atnaujino valgiaraštį. Juo buvo patenkinti du slapti svečių norai. Viena vertus, jie nori naujų patiekalų, tačiau labai mėgsta užsisakyti tai, kuo su malonumu vaišinasi jau visus 13 metų nuo pat „La Provence“ atidarymo.

Restoranas su barzda“, – taip juokauja pats jo įkūrėjas.

Tad vintažiniais jau virtę patiekalai lieka – prie jų surašyti net metai, kada jie pradėti gaminti: savo šlovingą istoriją nuo 2004-ųjų tęsia jautienos ir ančių kepenėlių suktinukai, nuo 2002-ųjų – jūrinės sraigės su provansišku česnakų majonezu, nuo 2003-iųjų – druskoje kepama žuvis.

Kitas įgeidis labai žemiškas, bet suprantamas: žmonės tiesiog nori sočiai pavalgyti. Ar bent jau gausybės rago efekto, kokį patiria sėdėdami prie maistu nukrauto stalo.

Išsprendė grožio ir storio dilemą

Arūnas ir pats prisipažino, kad kai kada ragaudamas miniatiūrinių patiekalų iš degustacinio valgiaraščio nespėja pajusti, pagauti skonio.

Kalnas maisto ir iš jo estetiškai nutapytas natiurmortas lėkštėje nedera kaip silkė su pienu. Tačiau A.Oželiui nėra nieko neįmanomo – gerbdamas savo svečius, naująjį valgiaraštį sukūrė išspręsdamas grožio ir storio dilemą. Tad naujajame valgiaraštyje dėmesys sutelktas į pagrindinį patiekalą: jei tai žuvis ar mėsa, mėgavimosi ja malonumo neblaškys įmantrūs garnyrai ar padažai.

Kas dar gali būti nauja valgiaraštyje per tiek daug nuolatinio keitimosi metų?

„Visada į tuos pačius dalykus galima pažvelgti naujai, – įsitikinęs Arūnas. – Be to, pokyčiai reikalingi ir tam, kad pats nesustabarėtum.“

Tad žiemos sezonui siūloma daugiau patiekalų iš šakniavaisių, kurie lengvai pasisavinami ir kartu sotesni. O jei iš jų gamini kremą, tai tampa jau nebe patiekalu, o meno kūriniu.

Kūrybiškai pažvelgus ir įprastas rizotas gali žavingai keistis, pavyzdžiui, vietoj ryžių panaudojus kedrų riešutus.

Sraigės bus sotesnės jas patiekus su sviesto krisleliu ir žąsų kepenėlių paštetu (foie gras). Ančių kepenėlės svorio suteiks ir unguriui, o štai kalmarai, įdaryti veršio žando mėsa, ir sukurs tą gausybės rago efektą.

Negaili reveransų nuolatiniams klientams

Pakylėtą virš kasdienybės valgiaraštį A.Oželis kuria ir dėl to, kad „La Provence“ dar labiau virsta „išeiginiu“ restoranu, kuris duris atveria vakarais ir neketina lūkuriuoti svečių sekmadieniais ar pirmadieniais, kai jie yra su šeima ir užsiėmę darbais.

Be dėmesio savo svečių Arūnas nepalieka – juk šalia „La Provence“ veikia „St.Hubertus“ restoranas, o netoliese senamiestyje – kita jo gastronominė karalystė „Marche de Provence“.

„Mes negailime reveransų nuolatiniam savo svečiui, tačiau norime ir pademonstruoti savo galimybes“, – sakė A.Oželis, jau ne pirmą kartą įrodantis, kad tos galimybės greičiausiai beribės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.