Ko būtina paragauti Paryžiuje? Pataria Alfas Ivanauskas

Kulinarinių laidų vedėjas, knygų autorius bei kulinarinio žurnalo „VMG“ vyr. redaktorius Alfas Ivanauskas kelionėse praleidžia beveik tiek pat laiko, kiek ir būdamas Lietuvoje. O įsimylėjėlių ir gurmanų pamėgtas Paryžius yra miestas, į kurį jis nuvyksta mažiausiai 12 kartų per metus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-02-06 16:34, atnaujinta 2018-01-13 22:16

„Esu išprotėjęs dėl kulinarijos, tad visos Paryžiuje lankomos vietos su tuo vienaip ar kitaip susijusios. Į šį miestą atvykus penktadienio rytą, mėgautis prancūzišku skoniu galima iki sekmadienio popietės, tad Paryžių spėjama ne tik pažinti, bet ir pamilti. Žinoma, derėtų užsukti ir į vietos muziejų, teatrą, šiuolaikinį meno centrą ar kokią parodą, kitaip prancūziškas maistas įtrauks į savo liūną“, – juokdamasis patarė A.Ivanauskas.

Ką per 48 valandas būtina aplankyti šiame mieste ir kur pavalgyti? A.Ivanausko patarimai keliautojams.

Į lėktuvą Vilniuje įsėdę 10.20 val., prancūziško oro įkvėpsite jau 12.05 val.

Pietūs, 13-14 val.

Atskridus geriausia negaišti laiko ir užkąsti miesto centre. Netoli Madeleine aikštės rasite daug nedidelių restoranėlių, siūlančių tipinius paryžietiškus užkandžius bei greitus lengvus patiekalus. Užsukite į „L‘Ecluse“, kur užsisakę „Foie gras“ ir Kamambero sūrio sumokėsite 21 eurą.

Sūrio paslaptys, 16-17 val.

Į vieną seniausių Paryžiaus sūrio parduotuvių „AndrOuet“ užsuka ir vietiniai, ir turistai – norintys sužinoti visas įmanomas sūrio paslaptis, gali drąsiai kreiptis į darbuotojus, kurie mielai viską papasakos ir duos paragauti bet kurio sūrio. Pasak A. Ivanausko, nors parduotuvė nedidelė, asortimentas joje – fantastiškas.

Parduotuvės adresas – 34 rue Mouffetard, 75005.

Vakarienė, 19-21 val.

Būtina aplankyti restoraną „Huitrerie Regis“, siūlantį šviežias austres. Atvykę nepakankamai anksti, luktelėkite eilėje ir pasitikėkite darbuotojų pasiūlymais – kiekviena austrių rūšis pasižymi ypatingu ir savitu skoniu.

„Būdamas šiame rajone, visuomet užsuku tuzino austrių degustacijai ir maloniam pasilabinimui su šeimininkais“, – sakė kulinaras.

Mažiausia užsakymo porcija žmogui – 12 austrių, už kurias sumokėsite 26-64 eurus.

Restoraną rasite adresu 3 rue Montfaucon, 75006.

2 diena

Pusryčiai prie Operos, 11-11.30 val.

Pasigrožėkite miesto šurmuliu, valgydami specialiai išsinešti supakuotus sviestinius ragelius bei mėgaudamiesi puikia kava. Vietų, kuriose galite įsigyti lengvų pusryčių – labai daug, tad negaiškite laiko priešpiečiams ir keliaukite toliau. Jei būsite netoliese, užkandžių užsukite į užkandinę, esančią adresu 8 Rue Scribe, 75009.

Pietūs, 14-15.30 val.

Svogūnų sriuba – vienas iš patiekalų, kuriuos būtina paragauti Paryžiuje. Įspūdingo interjero „Le Brébant“ kavinėje ji ypač tiršta ir soti. Jūros gėrybių sezono metu čia rasite ir atskirą jų meniu – itin didžiulį austrių, sraigių, omarų ir krabų pasirinkimą. Rekomenduoju pradėti nuo tirštos ir tikros, krosnyje užkeptos, svogūnų sriubos, o pietus tęsti su didžiuliu padėklu jūros gėrybių“, – pataria A. Ivanauskas.

Užsukite adresu 32 Boulevard Poissonniere, 75009. Už porciją svogūnų sriubos sumokėsite 11,50 euro.

Vakarienė, 20-22.30 val.

„Tik šiais metais Paryžiuje atradau vietą, panašią į mano kolegų Martyno Praškevičiaus „Stebuklus“ ir Deivydo Praspaliausko „I dublį“. Prancūziško produktų grynumo ir skandinaviško minimalizmo derinys „Saturne“ – įspūdingas šešių patiekalų vakarienės meniu-siurprizas, kadangi kiekvieną vakarą svečiai ragauja vis kitus šefo kūrinius“, – pasakoja A. Ivanauskas. 

Degustacinis 6 patiekalų vakarienės meniu 1 asmeniui kainuos 65 eurus, jei pageidausite someljė specialiai jums parinkto vyno – 125 eurus.

Restoraną rasite adresu 7 rue Notre-Dame des Victoires, 75002.

3 diena 

Pusryčiai, 9-10.30 val.

Tie, kurie nepasirūpina rezervacijomis iš anksto, iš „Claus“ gardžių kepinių pasiima išsinešti. Šioje stilingoje vietoje ypač mėgsta pusryčiauti paryžiečiai, kurie rezervavę staliuką renkasi iš trijų skirtingų pusryčių rinkinių.

Jei būsite netoliese, užsukite adresu 14 rue Jean-Jacques Rousseau, 75001. Pusryčiai šioje vietoje asmeniui kainuos 16-32 eurų.

Pasibaigus 48 valandų pažinčiai su paryžietiškais skoniais, sekmadienį per pietus išvyksite į Vilnių. Vos kiek daugiau nei 2 val. lėktuvu, ir vakarienei galėsite rinktis pasiilgtą lietuvišką patiekalą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?