Vienos dienos restorano pradžia – savų namų kiemelyje

Įsivaizduokite, kad lankotės savo pamėgtame restorane, tačiau vis kitoje vietoje. Būtent tokią „vienos dienos restoranų“ idėją iš kulinarinės ekspedicijos po Ispaniją parsivežė virtuvės šefas Vytautas Verkauskas.

Daugiau nuotraukų (1)

tapas.LT

Feb 18, 2015, 10:19 AM, atnaujinta Jan 12, 2018, 9:18 PM

Vytautas kartu su kulinarinės studijos „Tapas.LT“ komanda aplankė visus Ispanijos regionus, kuriuose degustavo Lietuvoje neragautą ispanišką vyną ir asturišką sidrą iš obuolių, savo skoniu visus sužavėjusią kraujinę ispanišką dešrą iš Burgos miesto, egzotiškas Galicijos jūros gėrybes, kartu su ispanų ūkininkais rinko rūkytą papriką La Veros regione ir išskirtinius ispaniškus Bomba ryžius Ebro deltoje, be kurių yra neįsivaizduojami traidiciniai ispaniški patiekalai.

Kulinarinės studijos „Tapas.LT“ komandą labiausiai nustebino tai, kad visi šioje kelionėje sutikti ispanai buvo savo darbą be galo mylintys bei puikiai išmanantys vyndariai ir kulinarai, kurie jauną „Tapas.LT“ komandą priėmė neįtikėtinai šiltai ir dėmesingai: rodydavo kaip šie ispaniški produktai auginami, gaminami ir tinkamai paruošiami.

Ta šiluma, kurią atsivežė iš Ispanijos, „Tapas.LT“ komanda nusprendė pasidalinti su Lietuvoje nekantriai laukusiais artimaisiais ir draugais. Būtent taip ir gimė „One Day Restaurant“ arba „Vienos dienos restorano“ idėja – restorano, kuris gali atsirasti kur tik panorėsi. Pirmąjį restoraną atidarę savo namų kiemelyje, vėliau „Tapas.LT“ ispaniškai „tapas“ ir „paella“ vaišino dailininko studijoje, baleto salėje, sporto klube, apleistuose universiteto rūmuose ir dar daugelyje kitų vietų, kur juos kviesdavosi įvairias šventes minintys gurmanai.

Augant „Tapas.LT“ draugų skaičiui, ispaniško maisto studija nusprendė atidaryti tokio dydžio „One day Restaurant“, kokio anksčiau dar nebuvo, kuris vos vienam vakarui atvers duris Energetikos ir technikos muziejuje. Vienos dienos „Tapas.LT“ restorane vyks „tapas“ degustacijos, veiks „vienos dienos baras“, o scenoje pasirodys atgimstanti legendinė funk grupė „Gin‘Gas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.