Šlepetėse ar kastuvėliuose patiektas maistas įsiutino valgytojus

Sriuba patiekta stiklinėje, sviestas užteptas ant akmenuko, mėsainis padėtas ant pjaustymo lentelės, o bulvytės – kibirėlyje. Šie nauji maisto patiekimo būdai jau įgriso daugybei restoranų lankytojų ir šie socialiniame tinkle „Twitter“ pradėjo naują kampaniją reikalaudami grąžinti jiems įprastas lėkštes, rašo „Daily Mail“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-03-13 20:00, atnaujinta 2018-01-10 12:30

Naują populiarų judėjimą „Mes norime lėkščių“ socialiniame tinkle pradėjo žurnalistas Rossas McGinnesas iš Vakarų Jorkšyro. Kiek daugiau nei prieš savaitę jis sukūrė „Twitter“ paskyrą, kurioje ėmė dalintis įmantriai ir dažnai netgi nevykusiai patiekto maisto nuotraukomis.

„Aš sukūriau šią paskyrą prieš savaitę, po to kai mano draugas „Facebook“ pasidalino ant didžiulės pjaustymo lentos patiektu vidutinio dydžio steiku, – pasakojo R.McGinnesas. – Po nuotrauka buvo parašyta: „Koks didelis patiekalas“, nors iš tiesų jis toks nebuvo. Mano draugas buvo apgautas patiekimo stiliaus“.

Žurnalistas pasakoja, kad tada „Twitter“ ėmė ieškoti paskyros, kurioje galėtų rasti bendraminčių – žmonių, kuriuos taip pat erzina nauji maisto patiekimo būdai. Tačiau, nieko neradęs, nusprendė tokią paskyrą sukurti pats ir neliko nepastebėtas – per savaitę „Mes norime lėkščių“ judėjimas susilaukė virš 5 tūkst. sekėjų.

Internautai piktinosi dabar madingų restoranų pamėgtu maisto patiekimu ant juodos skalūnų plokštės. Jie šaipėsi iš sviesto gniužuliukų, surikiuotų ant vonios plytelės šukės, ir į šlepetę arba kepurę sudėtos duona. Mėginę būti originalūs, restoranų šefai akivaizdžiai persistengė, neabejojo internautai.

Daugybė žmonių ėmė dalintis nuotraukomis, kuriose užfiksuoti sodo kastuve patiekti pietūs, kukurūzų burbuolės, persmeigtomis varžtais, ir tiesiog ant stalo suversta makaronų krūva.

„Aš tikrai nenoriu pridaryti sunkumų smulkiajam verslui išsijuokdamas iš jų pjaustymo lentelių ir mažų pirkinių vežimėlių su skrudintomis bulvytėmis. Vieninteliai restoranai, apie kuriuos skelbiau buvo tinkliniai. Manau, kad jie gali pasiekti aukštesnį lygį“, – sakė paskyros įkūrėjas.

Tačiau vieno restorano šefas Michaelis Wignallas kūrybingus maisto patiekimo būdus gyrė ir teigė, kad visi pasigestų išradingų idėjų, jei patiekalus visuomet gautų tik lėkštėse.

„Kodėl žmonės nori skirtingų drabužių ar automobilių? Kodėl visiems nevažinėjus vienodais? Juk jie visi vis tiek skirti vienam tikslui, – Ironiškai klausė šefas. – Patiekalas yra patirtis, mums visiems patinka išskirtinumas, taip pat ir šefams“.

Tačiau žurnalistas R.McGinnesas mano kitaip: „Paprastos, baltos lėkštės ir išlyginta švari staltiesė. Nejaugi taip daug prašome?“

Parengė Jorūnė Kazlauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.