Šį sezoną lėkštėse karaliauja jo didenybė kepsnys

Pasaulį apkeliauti galima ir ragaujant kepsnius, paruoštus ant grotelių. Tokią galimybę siūlo Gediminas Andriuškevičius – „Radisson Blu Royal Astorija“ šefas, pristatydamas restorano „Verres en Vers“ naują pavasario ir vasaros valgiaraštį gero maisto mylėtojams.

Patiekalai – subtilūs, tačiau tikrai nenuobodūs.<br>A.Zigmanto (Pix studija) nuotr.
Patiekalai – subtilūs, tačiau tikrai nenuobodūs.<br>A.Zigmanto (Pix studija) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 6, 2015, 1:01 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 7:27 PM

Šis restoranas puoselėja prancūziškos virtuvės tradiciją, bet valgiaraštyje, kuris yra atnaujinamas kas pusę metų, galima rasti skonių, būdingų Azijos ar Italijos virtuvei. Viskas patiekta subtiliai, tačiau tikrai ne nuobodžiai.

Jei esate kokybiško sūrio mėgėjas, šefas rekomenduoja „burrata“ sūrį su senovinių rūšių pomidorais bei juodosios druskos kristalais. Taip pat neapsiriksite pasirinkę lietuviško ožkų pieno sūrio užkandį su žalumynais ir linų semėnimis, patiektą ant visadalių grūdų duonelės.

Turbūt lašiša jau nenustebinsi nieko, tačiau ar kada teko ragauti lašišos šerbeto? Pasirodo mums įprasti skoniai gali atsiskleisti visai kitaip, kai patyrę virtuvės profesionalai ekperimentuoja ne vien prieskoniais, bet ir pagaminimo būdais.

Na, o klasikiniai patiekalai tikrai ne veltui tokiais tampa – kaip gi prancūziškas restoranas be ančių kepenėlių foie gras? Šiame valgiaraštyje foie gras skonį sustiprina jo didenybė svogūnų svogūnas roccoff, keptas druskoje.

Nepaisant įvairiausių gastronominių madų ar vis populiarėjančių alternatyvių mitybos būdų, restorano šefas šį sezoną rekomenduoja mėgautis ypač kokybiškais kepsniais, paruoštais ant grotelių. Mėsos mylėtojai kviečiami paragauti dabar JAV ypač populiaraus kepsnio iš jautienos šono.

Na, o štai metai iš metų restorano klasika – café de Paris sviestas- šį kartą tirpsta ant ypač sultingo ir minkšto argentinietiškos jautienos antrekoto.

Lietuviai sunkiai įsivaizduoja vasaros sezoną be kiaulienos. Šį sezoną jiems siūloma pieninio paršelio nugarinė su šonkauliu, glazūruotu levandų medumi ir patiekiamo su gaiviomis rėžiukų salotomis.

Ir kaip gi gastronominis nuotykis be saldumynų? Ant liežuvio galiuko dar ilgai išsilaikys dieviškas išskirtinės kokybės juodojo šokolado „Varhona Manjari“ putėsių skonis. O gal norite ko nors gaivaus – tuomet puikiai tiks uogų slėgtainis su gaiviu citrininiu morengu bei braškių šerbetu.

O jei užsimerksite paragavę didžiulio baltymų sausainio (macaron) su šviežiomis uogomis ir lengvu maskarponės kremu, sekundei tikrai pasijusite kaip Paryžiuje, kur šis desertas šiuo metu karaliauja ir puošia jaukių kepyklėlių lentynas.

Kartais labai norisi pabėgti nuo kasdienybės, tačiau fiziškai iškeliauti ne visada yra laiko ar galimybių. Puiki alternatyva – trumpa gastronominė kelionė.  Dieviški kvapai ir skoniai lėkšteje… Lieka tik užsimerkti ir tiesiog pasimėgauti akimirka!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.