Vestuvių stalo tendencijos: kas madinga šiemet?

Ketvirtadienio popietę į „Čiop Čiop“ kulinarijos studiją rinkosi pagrindiniai renginių bei vestuvių planuotojai. Susirinkusioms damoms bei džentelmenams buvo leista pasijusti tikrais vestuvių šventės svečiais.

Vestuvių tortas atrodė taip, tarsi būtų po vakarykščio vakarėlio.<br>Organizatorių nuotr.
Vestuvių tortas atrodė taip, tarsi būtų po vakarykščio vakarėlio.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 15, 2015, 11:42 AM, atnaujinta Jan 3, 2018, 5:08 PM

Jiems pasitikti barmenas Ignas paruošė aperityvinių kokteilių: vadinamąjį gurktoniką (džinas, agurkas ir tonikas) bei nealkoholinį granatų bei greipfrutų limonadą su anyžiumi.

Beje, džino ir toniko kokteilis su agurku – vienas iš šių metų gėrimų topų.

„Džinas visada buvo labai populiarus gėrimas, tačiau pastaruoju metu jis ypač populiarus. Atsiranda naujų gamintojų, kurie nebetaiko priklausyti „London dry“ kategorijai. Anksčiau gaminti tokį džiną buvo prestižas, o dabar svarbiau būti išskirtiniais.

Džinas dabar praturtinamas įvariais papildomo skonio suteikiančiais ingredientais: rožių žiedlapiais, kadagių uogomis. Tokie skoniai žavi žmones ir leidžia barmenams eksperimentuoti ruošiant kokteilius“, – komentavo renginio metu kokteilius plakęs „Piano Man“ barmenas Ignas.

Prie aperityvinio gėrimo buvo derinami vieno kąsnio užkandžiai: ypač neįprastai patiekta rūkytos paprikos aliejuje marinuota lašiša su degintais česnakų lukštais, pasmeigta ant berželio šakelės. Ją gamino „Čiop čiop“ savininkas ir virtuvės šefas Ronaldas Nagrockis. Taip pat jis ruošė šefo slovėno Jure Glumaco vištienos lollipops su pistacijomis bei keptus burokėlius su marinuotų varškės sūriu ir atlantinės silkės ikrais.

Atsigaivinti buvo galima Martyno Maciulevičiaus gaspačo sriuba su juodaisiais sezamais.

Desertu rūpinosi desertų guru Gasparas Fernandesas, dar tik nepilnus metus praleidęs Lietuvoje ir jau spėjęs tapti desertų čempionu bei padirbti su Deivydu Praspaliausku. Jis paruošė juodojo šokolado musą su juodosiomis uogomis bei pistacijomis.

„Mėgstu viską, kas subtiliai madinga arba viską, kas yra madinga klasika. Visa tai labai stipriai atsispindi mūsų organizuojamose šventėse, virtuvės vakarėliuose, komunikacijoje ir gėrimuose. Juk ne veltui dabar visi ragauja džino ir toniko kokteilį ar bulves bei kiaulieną derina su šampanu. Ir jie tai daro ne tik dėl mados – žmonėms patinka!

O mes stengiamės kurti tai, kas žmonės patinka. Turime ir dar vieną išskirtinumą: neformalią aplinka bei erdvę, kurioje galima improvizuoti“, – kalbėjo studijos vadovė Urtė Mikelevičiūtė.

Svečiai buvo pakviesti į virtuvę, kurioje R. Nagrockis padedamas G. Fernandeso rodė, kaip pasigaminti patiekalą: bulvių košės kremą su panchetta, trumais, 100 minučių virtu kreminiu kiaušinio tryniu bei druskos traškučiais.

Prie jo Urtė siūlė ragauti išsišokėliu vadinamo šampano gamintojo Alexandre Penet šampaną. „Kiauliena vėl grįžta į gurmanų lėkštes, o burbuliukai stipriai užkariavę visų gomurius. Be abejo, šampanas yra puikus kiaušinio draugas, tad šiandienos derinys leidžia atrasti maisto ir gėrimo darną“, – komentavo Urtė.

Atsigaivinimui svečiai ragavo „Sweet Morello“ namų gamybos ledų. „Ledų vežimėlis yra puiki alternatyva žmonėms, kurie nori kitokių desertų ar nežino, kuo karštą vasaros dieną vaišinti atėjusius pasveikinti prie bažnyčios“, – pasakojo ledų amatininkas Vaidotas Vyšniauskas.

Susirinkę organizatoriai buvo pakviesti į terasą, kurioje pristatyta antra vestuvių diena. Kepykla „Mažoji Ragainė“ pagamino tortus ir pyragus; jie išradingai paserviruoti taip, jog būtų lyg likę „nuo vakar“.

Grilio meistras Jonas Jonušas kepė ėrienos šonkauliukus, marinuotus medaus bei čiobrelių marinate, o norintiems linksmintis toliau buvo siūloma pasigaminti kokteilio „Bloody Mary“.

Renginyje dalyvavo ir su naujienomis susipažino vestuvių organizatoriai iš „Lapės vestuvės“, „Rendezvous“, „Debesų gaudyklė“, „Gražios vestuvės“, „Vestuvių sonata“, „Netradicinės vestuvės“, „Viktorijos vestuvės“, „Artišokas“ ir „Liu Patty“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.