Du restoranai ėmėsi Lietuvoje dar neregėto eksperimento

Trečiadienio vakarą du restoranai apsikeitė miestais, erdvėmis ir svečiais. Sostinės restorano „Sweet root“ komanda persikėlė į Kauno „Uoksą“, o kauniečiai šeimininkavo Užupio restorane.

Šiandien Vilniuje įsikūręs „Swee troot“ ir kauniečių „Uoksas“ susikeitė ne tik erdve, bet ir valgytojais.<br>J.Stacevičiaus ir M.Patašiaus nuotr.
Šiandien Vilniuje įsikūręs „Swee troot“ ir kauniečių „Uoksas“ susikeitė ne tik erdve, bet ir valgytojais.<br>J.Stacevičiaus ir M.Patašiaus nuotr.
„Sweet root“ šefų komanda šiandien šeimininkauja Kaune.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
„Sweet root“ šefų komanda šiandien šeimininkauja Kaune.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Kaune įsikūrusio „Uokso“ gerbėjai šiandien ragaus vilniečių patiekalų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kaune įsikūrusio „Uokso“ gerbėjai šiandien ragaus vilniečių patiekalų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Užupyje vakarienę šiandien rengia kauniečiai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Užupyje vakarienę šiandien rengia kauniečiai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lina Šaltė

May 20, 2015, 1:14 PM, atnaujinta Nov 27, 2017, 5:10 PM

„Lietuvoje tai pirmas toks eksperimentas, kai du restoranai susikeičia virtuvėmis“, – kalbėjo „Sweet root“ bendrasavininkis Vilius Žemaitis.

Tiek vilniečių, tiek kauniečių restoranai yra populiarūs, turi savo nuolatinių lankytojų ratą, kuriems šis eksperimentas – puiki proga įvertinti kito miesto virtuvės meistrus.

Vilniečių restoranas pasižymi ištikimybe vietos produktams, sezoninei virtuvei. Panaši ir „Uokso“ koncepcija, tačiau lygybės ženklo tarp abiejų restoranų V.Žemaitis nededa: „Uokse“ labiau vyrauja molekulinė virtuvė, o mes „natūralistai“ – grynojo skonio atstovai“.

Kauniečiams „Sweet root“ šefai pasiūlė bobausių su duonos džiūvėsėliais, šviežiu grietinėlės ir pasukų kremu, smidrų su žliugėmis ir putpelių kiaušiniais, ungurį su rūkytomis bulvėmis, garšvų ir dilgėlių padažu, ožkos pieno sūrelį ir 'macarons' – migdolinį morengą su žiedadulkėmis bei serbentų pumpurų kremu.

Vilniečiai galėjo paskanauti „Uokso“ šefų paruoštą kaimišką kiaušinį, 1 valandą virtą 64 laipsnių temperatūroje su smidrais, pastarnokais, sviesto putėsiais, žiobrio sevičę su pačių vytintais pomidorais, rūkyta bulve ir petražolėmis, ant garų ruoštos menkės su špinatų emulsija, karamelizuota morka, jaunais burokėliais, desertui – agurkų tekstūros ožkos pieno ledų su raugintų pasukų spragėsiais.

Restoranai iš anksto skelbė savo šio vakaro valgiaraščius. Abiejuose vakarienė prasidės vienu metu – 19 valandą ir kainavo tiek pat – po 35 eurus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.