Vaikas prarijo patį aštriausią pipirą. Pamatykite jo reakciją

Berniukas, prisistatęs slapyvardžiu Pikachu The Pokemon, žiūrovams paaiškino pabandęs šiek tiek pipiro iš anksto, kad įsitikintų, jog jam nekyla alerginė reakcija.<br>Sopkadras iš „Youtube“.
Berniukas, prisistatęs slapyvardžiu Pikachu The Pokemon, žiūrovams paaiškino pabandęs šiek tiek pipiro iš anksto, kad įsitikintų, jog jam nekyla alerginė reakcija.<br>Sopkadras iš „Youtube“.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 21, 2015, 10:46 PM, atnaujinta Oct 24, 2017, 7:46 PM

Devynmetis škotas vos per kelias dienas tapo „Youtube“ žvaigžde – berniukas išplatino vaizdo siužetą, kaip jis suvalgo patį aitrausią pasaulyje pipirą –  “Carolina Reaper“.

Vos minutės trukmės siužetas sužavėjo daugybę žmonių – per kelias dienas jį pažiūrėjo jau daugiau kaip pusantro milijono interneto vartotojų.

Berniukas, prisistatęs slapyvardžiu Pikachu The Pokemon, filmavimui, atrodo, kruopščiai pasiruošė. Žiūrovams jis paaiškino pabandęs šiek tiek pipiro iš anksto, kad įsitikintų, jog jam nekyla alerginė reakcija. Taip pat jis pasiruošė stiklinę pieno. 

O tuomet berniukas drąsiai įsidėjo į burną visą pipirą ir kiek pakramtęs jį nurijo. 

Pikachu The Pokemon reakcija po to ir juokina, ir glumina. Su dideliu pasitikėjimu eksperimentą pradėjęs vaikas, panašu, greitai suprato padaręs klaidą, tačiau pipiras jau buvo prarytas. 

Devynmečio senelis, filmavęs siužetą, dar paklausė: „Tu jo neprarijai? Tu jo nesiruoši nuryti?“ Bet anūkas tiktai gailiai sumirksėjo akimis: „Degina...“ 

Berniukas išgėrė pieno, po to – dar. Bet neilgai trukus jį apėmė isterija, ir jis pasišalino, skubiai išjungęs kamerą.

Kaip jis paaiškino vėliau, jam degė burna, stemplė, o vėliau – skrandis. Dėl to teko kreiptis pagalbos į medikus.

Vėliau devynmetis išplatino kitą pranešimą, kuriuo paragino kitus nedaryti tokių eksperimentų ir nebandyti praryti viso pipiro. 

„Carolina Reaper“ – pats aitriausias natūraliai auginamas pipiras, patekęs į Guinesso rekordų knygą. Jos aitrumas pagal Scoville skalę siekia iki 2,2 mln. karščio vienetų. 

Scoville (Skovilio) skalė – aitriųjų pipirų aštrumo matavimo skalė, kurią 1912 m. sukūrė JAV chemikas Wilburas Scoville. Jo karščio vienetai nurodo kapsaicino kiekį pipiruose.

Pavyzdžiui, Chalapos pipiras (Jalapeno) turi 3500-8000 karščio vienetų, Tabasko pipiras – 30-50 tūkst.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.