Lietuvio vaizdo įrašas apie pjaustomą pomidorą pakerėjo pasaulį

Stopkadras iš Youtube/wryfield lab
Stopkadras iš Youtube/wryfield lab
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 17, 2016, 11:25 AM, atnaujinta Jun 1, 2017, 11:21 AM

Vieniems virtuvės darbai – kančia, kitiems – pareiga. Dar tretiems – kūryba, malonumas ar net poilsis. Yra žmonių, kurie galėtų nuskusti kalnus bulvių ar išgliaudyti kibirus vyšnių kauliukų, nes monotoniškas darbas jiems – geriausia meditacija.

Pažiūrėkite į pomidorų pjaustymą kitaip. Vilnietis Linas Lakavičius su kolegomis iš „Wryfield Lab“ sukūrė vaizdo siužetą, kuris internete plinta kaip virusas.

Linas nufilmavo, kaip jo kolega pjausto du pomidorus – atrodytų, niekuo neypatingas vaizdas. Bet šis siužetas, parodytas atvirkščiai, sužavėjo interneto vartotojus visame pasaulyje. „Youtube“ kanale per nepilnus keturis mėnesius jis peržiūrėtas beveik 300 tūkstančių kartų.

Kur šio siužeto paslaptis? Žiūrovai tikina, kad tiek vaizdas, tiek garsas labai atpalaiduoja, malšina stresą.

Pats Linas portalui lrytas.lt sakė labiau mėgstantis valgyti nei gaminti. Jis pats geriausiai atsipalaiduoja kurdamas vaizdo siužetus.

„Mėgstame „žaisti“ su techninėmis galimybėmis ir maistu, o kurdami šį siužetą nesitikėjome nei tokio rezultato, nei tokio didelio populiarumo“, – prisipažino vilnietis.

Jo kompanija yra sukūrusi ne vieną panašų vaizdo siužetą, kuris rodomas atvirkščiai, – kaip pjaustoma paprika ir kivis, gliaudomi riešutai, lupamas ir skiltelėmis padalijamas greipfrutas ar mandarinai. Bet nė vienas nesulaukė tokio didelio populiarumo, kaip pjaustomas pomidoras.

Visuose siužetuose produktus pjausto ar lupa Lino kolega. „Nežinau, kokie jo sugebėjimai virtuvėje, bet dabar didžiausias jo rūpestis – manikiūras“, – pajuokavo vilnietis, duodamas interviu dailymail.com

Po to, kai šį siužetą aprašė ir juo pasidalijo britų žiniasklaida, L.Lakavičius teigė sulaukęs žymiai daugiau susidomėjimo savo darbais. „Sulaukiau užklausų, siūlymų bendradarbiauti. Kol kas nežinia, kas iš to išeis“, – daryti išvadų neskuba vilnietis.

Jaučiatės pavargę? Apimti streso? Pažiūrėkite populiarųjį siužetą.

O po jo galbūt kitaip pažvelgsite ir į virtuvėje laukiančius darbus – gal kitąkart jie padovanos ne tik kančią.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.