Aktorė neatsispiria brokolių salotoms su spanguolėmis

Ruošti maistą nėra didžioji aktorės ir kulinarijos laidos „Virtuvės istorijos“ (TV3) vedėjos Sandros Daukšaitės-Petrulėnės (34 m.) gyvenimo aistra. Vis dėlto po įtemptų repeticijų, spektaklių ir ilgų filmavimų moteris puikiai atsipalaiduoja virtuvėje.

Nors S.Daukšaitė-Petrulėnė labai mėgsta saldumynus, ji išsaugojo lieknas kūno linijas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Nors S.Daukšaitė-Petrulėnė labai mėgsta saldumynus, ji išsaugojo lieknas kūno linijas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Kiek įmanoma, stengiamės valgyti sveikai. Vartojame daug daržovių, vaisių, košių, mėsos“, – sakė S.Daukšaitė-Petrulėnė.<br>M.Žičiaus nuotr.
„Kiek įmanoma, stengiamės valgyti sveikai. Vartojame daug daržovių, vaisių, košių, mėsos“, – sakė S.Daukšaitė-Petrulėnė.<br>M.Žičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Iveta Skliutaitė, „TV antena“

Apr 24, 2016, 6:00 PM, atnaujinta May 27, 2017, 7:00 PM

Beveik pusmetį kiekvieną sekmadienio rytą televizijos žiūrovai naujų receptų ir garsių žmonių gyvenimo istorijų gali išgirsti įsijungę aktorių Andriaus Žiurausko, S.Daukšaitės-Petrulėnės ir virtuvės meistro Ruslano Bolgovo vedamą kulinarijos laidą.

Sulaukusi pasiūlymo tapti „Virtuvės istorijų“ vedėja kaunietė pirmiausia apsidžiaugė, kad turės galimybę prieš TV kamerą kalbinti įdomius žmones, o įsibėgėjus filmavimams pajuto, jog virtuvėje atsiveria daugybė galimybių kurti, eksperimentuoti ir improvizuoti, pamiršti sudėtingus spektaklių bei filmų vaidmenis.

„Puiku ir tai, kad pažįstu Ruslaną ir turiu jo telefono numerį. Galiu bet kada jam paskambinti ir paklausti, kaip skaniai paruošti žvėrieną, kuo pagardinti salotas ar papuošti desertą.

Ruslanas visada turi gerų patarimų ir receptų, todėl juos užsirašau. Man vis dažniau pavyksta nustebinti šeimą ir svečius“, – sakė S.Daukšaitė-Petrulėnė.

– Jūsų virtuvėje ant šaldytuvo durų priklijuotas lapelis su sveikos mitybos piramide. Griežtai jos laikotės?

– Kiek įmanoma, stengiamės valgyti sveikai. Vartojame daug daržovių, vaisių, košių, mėsos.

– Virtuvė – jūsų vienos valdos? Ar vyras prijuostę taip pat užsijuosia?

– Dažniausiai aš šeimininkauju, bet kai repetuoju, vaidinu ar būnu išvykusi, vyras ruošia valgyti sau ir mūsų dukrai Elzei. O laukdami svečių virtuvėje sukamės abu ir net visi trys.

Dukrai labai patinka filmas „Džulė ir Džulija“, pasakojantis apie garsiosios amerikiečių virėjos Julios Child kulinarinės karjeros pradžią.

Ji iš to filmo prisimena daugybę įmantrių patiekalų pavadinimų, receptų ir vis klausinėja, kada ruošime vieną ar kitą sunkiai ištariamą patiekalą.

– O jūs turite ypatingą patiekalą?

– Tai obuolių pyragas. Vaikystėje mūsų namuose buvo nerašyta taisyklė – kiekvieną sekmadienį mama kepdavo obuolių pyragą, kurį su seserimi labai mėgome.

Elzei šis obuolių pyragas taip pat patinka. Jį kepu nebūtinai sekmadieniais – tiesiog radusi laisvą valandą, kad ir vėlai vakare. Pyrago receptą dažnai patobulinu įdėdama naujų produktų.

Dar labai mėgstu iš kiaušinių ir šokoladinio bei riešutų kremo ruošti putėsius. Šį desertą skanu valgyti su ledais.

– Spėju, ir pati esate smaližė. Kaip pavyksta išlaikyti dailią figūrą?

– Labai mėgstu saldumynus. Ramiai praeiti pro saldumynų skyrių parduotuvėje pavyksta retai. Net jeigu būnu nusiteikusi nepirkti nieko saldaus, vis tiek į pirkinių krepšį įsidedu mažą skanėstą.

Manau, jaučiant saiką galima valgyti viską. Svarbiausia neprisivalgyti vakare, tuomet ir miegas geresnis, ir jaučiuosi lengvai.

– Ar daug patiekalų iš „Virtuvės istorijų“ atkeliavo į jūsų namų virtuvę?

– Prilygti Ruslanui meistriškumu virtuvėje ir pakartoti tai, ką jis kuria, kol kas tikrai negaliu ir neįsivaizduoju, ar kada nors galėsiu.

O kai su pašnekovais laidoje ruošiame gana paprastus patiekalus vos iš kelių produktų, jie vėliau lengvai pavyksta ir namuose. Laidoje išmokau ruošti skanias meksikietiškas salotas, brokolių salotas, brusketas.

– Žinau, kad jūsų vyras Aurimas labai mėgsta šaltibarščius, todėl jų jūsų virtuvėje galima rasti ištisus metus.

– Šaltibarščius vyras gali valgyti nuo ryto iki vakaro, žiemą, vasarą, bet dažniausiai pats juos ruošia.

– Be kokio produkto neįsivaizduojate savo gyvenimo?

– Be makaronų. Ir, žinoma, be tyro vandens. Jo per dieną išgeriu ne mažiau kaip litrą.

– Kokį egzotiškiausią patiekalą esate ragavusi?

– Maisto kultūros festivalyje išdrįsau paragauti vabzdžių ir jų lervų. Skonis buvo labai įdomus ir nepamirštamas.

S.Daukšaitė-Petrulėnė pasidalino savo mėgstamų salotų receptu. 

Brokolių salotos su spanguolėmis ir sėklomis

Reikės: 1 brokolio, saujos džiovintų spanguolių, 1 mėlynojo svogūno, šaukštelio ispaninių šalavijų sėklų, kelių šaukštų majonezo, druskos, juodųjų pipirų, 1–2 riekių baltos duonos.

Brokolį ir svogūną supjaustykite, o spanguoles nuplaukite. Viską sumaišykite su majonezu, pagardinkite pipirais, druska ir ispaninių šalavijų sėklomis. Baltą duoną supjaustykite kubeliais, kelias minutes paskrudinkite ir jais apibarstykite salotas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.