Restorano reputacijai – smūgis: lede rasta pavojingų bakterijų

Greitojo maisto restoranų tinklui KFC suduotas smūgis: kaip pranešė BBC laida, tirianti higienos būklę žinomuose restoranuose ir kavos parduotuvėlėse, viename KFC restorane lede užtikta fekalinių bakterijų. Tai patvirtino mokslininkai. Jų teigimu, dėl to galėjo susirgti bet kuris restorano lankytojas.

KFC teigia inicijavę pakartotinius darbuotojų mokymus apie maisto higieną.<br>Vida Press nuotr.
KFC teigia inicijavę pakartotinius darbuotojų mokymus apie maisto higieną.<br>Vida Press nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-04-25 17:41, atnaujinta 2017-05-27 16:23

KFC pareiškė apgailestavimą ir pradėjo savo tyrimą.

Mėginį, paimtą iš Birmingeme (Jungtinė Karalystė) esančio KFC restorano tyrusi Margarita Gomez Escalada teigė, kad lede rastas didelis bakterijų kiekis.

„Faktas, kad rasta fekalinių bakterijų, reiškia, jog jomis buvo užkrėstas arba vanduo, iš kurio gaminamas ledas, arba pats ledas. Tačiau tai reiškia vieną ir tą patį – lankytojai galėjo užsikrėsti“, – teigė mokslininkė.

Laidos atstovai apsilankė keliose viešojo maitinimo vietose, prašydami vandens su ledu. Daugelyje jų tyrėjai bakterijų nerado arba jų buvo tiek mažai, kad jos negalėjo padaryti žalos.

„Sunku pasakyti, kaip fekalinės bakterijos pateko į ledą, kurį mes ištyrėme. Manau, kad veikiausiai kažkas lietė ledą nešvariomis rankomis“, – mano M.Gomez Escalada.

Laidos atstovė Angelos Rippon teigimu, apie tai sužinojusi KFC vadovybė buvo šokiruota. Į restoraną buvo iškviesta už maisto saugumą atsakinga agentūra. Dabar, kaip teigiama, restorano lankytojai gali būti ramūs.

KFC teigia inicijavę pakartotinius darbuotojų mokymus apie maisto higieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.