Kuo ypatingas graikiškas jogurtas, kurį dievina sportininkai?

Graikiškas jogurtas yra labai mėgstamas JAV ir daugelyje Europos valstybių. Šis populiariausias pasaulyje jogurtas įsitvirtina ir Lietuvoje. Tikras graikiškas jogurtas vadinamas supermaistu, nes jame yra daug baltymų, o jo sudėtis – ypatingai švari.

Graikiškas jogurtas.<br>123rf nuotr.
Graikiškas jogurtas.<br>123rf nuotr.
A.Sidorevič teigimu, siekiant išvaizdos pokyčių ar sportinių rezultatų mityba turi būti itin subalansuota.
A.Sidorevič teigimu, siekiant išvaizdos pokyčių ar sportinių rezultatų mityba turi būti itin subalansuota.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 2, 2016, 1:36 PM, atnaujinta May 26, 2017, 10:12 PM

Nuo šiandien Lietuvos vartotojai turės daugiau galimybių mėgautis tikru graikišku jogurtu.

Tikras graikiškas jogurtas gaminamas unikaliu tradiciniu separacijos būdu. Natūraliai su pieno išrūgomis pašalinama ir didžioji dalis laktozės, t.y. pieno cukraus. Graikiškam jogurtui pagaminti sunaudojama 2,5 karto daugiau pieno nei įprastam jogurtui, todėl jame yra ir dvigubai daugiau baltymų.

„Alma“ graikiškame jogurte nėra papildomų priedų, jį sudaro tik trys komponentai: pienas, grietinėlė ir jogurto bakterijos. Šilkinis jogurto skonis sukuriamas naudojant autentiškas graikiškas jogurto bakterijas iš Kretos salos.

„Lietuvos vartotojai labai laukia naujų, itin švarios sudėties produktų. „Alma“ natūralus graikiškas jogurtas – be pridėtinio cukraus, krakmolo ar kitokių priedų“ – sakė bendrovės „Valio International“ generalinė direktorė Laima Padegimienė.

Jos teigimu, šis jogurtas sulaukė didelio aktyvių ir sportuojančių žmonių susidomėjimo ir palaikymo , mat jame tik 4 proc. riebalų – mažiau nei daugelyje rinkoje esančių graikiškų jogurtų.

Anastasija Sidorevič, daugkartinė kūno rengybos bikinio kategorijos prizininkė ir itin sėkmingo „Fit Model Lietuva“ projekto koordinatorė, teigia,  kad siekiant išvaizdos pokyčių ar sportinių rezultatų mityba turi būti itin subalansuota: „Tikras graikiškas jogurtas – puikus baltymų šaltinis. Tai tinkamas produktams pusryčiams ir sveikam užkandžiui. Jį galima naudoti kaip mažiau kaloringą grietinės alternatyvą“.

Į jogurtą galima įsiberti uogų, riešutų, sėklų ar mėgstamų dribsnių, pagardinti medumi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.