34 kilogramų netekęs G. Juodeika dalinasi savo pusryčių receptu

Ne kartą su antsvoriu kovojęs verslininkas ir pramogų pasaulio senbuvis Gediminas Juodeika (43 m.) pasiekė asmeninį rekordą – vos daugiau nei per metus atsikratė 34 kilogramų.

G.Juodeika niekada nepraleidžia pusryčių.<br>G.Bitvinsko nuotr.
G.Juodeika niekada nepraleidžia pusryčių.<br>G.Bitvinsko nuotr.
G.Juodeika niekada nepraleidžia pusryčių.<br>G.Bitvinsko nuotr.
G.Juodeika niekada nepraleidžia pusryčių.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Iveta Skliutaitė, „TV antena“

Jun 6, 2016, 7:06 AM, atnaujinta May 22, 2017, 9:44 PM

Praėjusią vasarą 175 centimetrų ūgio vyro svoris buvo šoktelėjęs iki 110 kilogramų. Jis atrodė nutukęs, pūpsojo pilvas. Šiuo metu G.Juodeika sveria 76 kilogramus.

Kaunietis atviras: kovoti su amžinu priešu antsvoriu tapo daug lengviau, kai dešimtmetį prižiūrėtą restoraną perdavė buvusiai žmonai Jurgitai, o pats pasinėrė į televiziją.

Jo teigimu, kad ir kiek valios turėtum, sunku mesti svorį, kai dirbi restorane, kur ore nuolat sklinda malonus kvapas, o bet kuris patiekalas kone ranka pasiekiamas.

„Kai nesi taip arti maisto, lieknėti daug lengviau. Be to, šiuo metu mane supa daugybė gražių žmonių, todėl esu priverstas dar labiau pasitempti. Vaidindamas kine nenoriu būti pašaipų objektas“, – tvirtino G.Juodeika, TV seriale „Pamiršk mane“ įkūnijęs šmaikštų lenką Andžejų, „Tobuloje kopijoje“ – smulkų vagiškų Vladiką, o „Nuovadoje“ – inteligentišką banditą.

Jis sakė niekada neužmiršiantis dienų, kai iš sportiško vyro buvo virtęs rubuiliu restorano savininku. Gatvėje Gediminą atpažinę praeiviai badydavo pirštais ir nesidrovėdami kuždėdavosi: „Storas kaip kiaulė.“ Vyras baisėdavosi savo atvaizdu veidrodyje ir nuotraukose.

Kaunietis su antsvoriu grumiasi ne pirmą kartą. Kovą su nereikalingais kilogramais G.Juodeika pradėjo devintoje klasėje. Paauglystėje jis buvo pravardžiuojamas ir Karlsonu, ir Bulkute.

„Bendraamžiai šaipydavosi, nes buvau rubuilis. Šešiolikos metų susiėmiau – pradėjau sportuoti. Svoris netrukus nukrito. Tąkart supratau, kad tik nuo mano pastangų ir valios priklauso, kaip atrodau“, – neslėpė verslininkas.

G.Juodeika daugybę kartų yra atsikratęs ir vėl priaugęs svorio. Iki šių metų daugiausia kilogramų ištirpdyti jam pavyko 2007-aisiais, kai dalyvavo televizijos konkurse XXL ir jį laimėjo, per 15 savaičių atsikratęs 31 kilogramo.

Televizijos konkurso pradžioje kaunietis svėrė šimtą, o finalo dieną – vos 69 kilogramus.

– Ar lieknėjant tenka daug ko atsisakyti?

– Svarbiausia suformuoti sveikos mitybos įpročius ir, kiek įmanoma, jų laikytis. Iš pradžių reikia geležinės valios, bet ilgainiui pasidaro ne taip sunku.

Daugiau nei prieš metus visiškai atsisakiau alkoholinių gėrimų, o mėgstamus kepsnius, cepelinus, keptą duoną pakeičiau salotomis, sriuba, liesa jautiena ir paukštiena.

Valgau daug žuvies. Kadangi šiuo metu viengungiauju, vakarienė dažnai būna kukli. Gausių ir skanių buvusios žmonos vakarienių neliko.

– Kaip pradedate dieną? Valgote pusryčius ar ryte pasitenkinate vien puodeliu kavos?

– Be pusryčių neįsivaizduoju nė vienos dienos. Jie sveiki, lengvi ir labai skanūs. Pusryčiams valgau įvairių vaisių, uogų, varškės, avižinių dribsnių ir būtinai kefyro.

– Esate dažnas vakarėlių ir priėmimų svečias. Kaip pavyksta atsispirti pagundai neprisivalgyti, kai stalai lūžta nuo gardaus maisto?

– Anksčiau neatsispirdavau. Kaip ir daugelis vakarėlio svečių, puldavau ragauti visko, kas patiekta.

Dabar elgiuosi visiškai kitaip. Neprikraunu pilnos lėkštės maisto, o jei ant stalo puikuojasi vien sotūs užkandžiai, vakarą praleidžiu su stikline vandens.

– Nejaugi taip niekada ir nesusigundote papildomu skanesniu kąsniu?

– Būna visko. Savęs beprotiškai varžyti negalima.

Neseniai žiūrėdamas įdomų filmą sukirtau dėžutę ledų, o vakarodamas su bičiuliais neatsispyriau medaus ir riešutų desertui. Aišku, taip elgiuosi nedažnai.

– Laikotės taisyklės, kad per dieną privalu išgerti bent du litrus vandens?

– Nevartoju saldžių gėrimų – gaiviųjų, vaisvandenių, sulčių. Tikrai kasdien išgeriu ne mažiau kaip du litrus mineralinio vandens.

– Be kokių produktų neįsivaizduojate savo stalo vasarą?

– Be vaisių ir uogų. Vasara – puikus metas mėgautis braškėmis ir arbūzais. Ant stalo šiuo metu visada būna mano itin mėgstamų vaisių – granatų.

Sveikuolių pusryčiai

Patiekalui reikės: mažo banano, pusės obuolio, kekės vynuogių, riekės meliono, gabalėlio ananaso, 100 g varškės, saujos avižinių dribsnių, stiklinės kefyro, saujos džiovintų spanguolių (tinka ir abrikosai, slyvos, datulės), kelių šaukštelių braškių uogienės.

Vaisius supjaustykite ir sudėkite į dubenėlį. Tuomet sudėkite varškę, dribsnius ir supilkite kefyrą su per naktį mirkytomis džiovintomis spanguolėmis. Pagardinkite braškių uogiene.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.