„Kalnapilio“ kolekcijoje – dar du aukso medaliai

Jau 9-tą kartą Didžiojoje Britanijoje vykusiuose prestižiniuose „Pasaulio alaus apdovanojimuose“ („World Beer Awards“) „Kalnapilio“ alaus daryklos laimėjimų sąrašą papildė net du aukso medaliai. Vienoje didžiausių Lietuvos alaus gamyklų verdamas alus „Grand Select“ ir „Kalnapilis Original“ aukščiausius įvertinimus pelnė net dviejose šviesiojo lager alaus kategorijose – „Dortmunder“ ir „Helles“.

Vyriausias „Kalnapilio“ aludaris ir alaus someljė Ričardas Barakūnas.<br>„Kalnapilis“ nuotr.
Vyriausias „Kalnapilio“ aludaris ir alaus someljė Ričardas Barakūnas.<br>„Kalnapilis“ nuotr.
„Pasaulio taurės apdovanojimuose“ alus vertinamas „aklos“ degustacijos principu.<br>„Kalnapilis“ nuotr.
„Pasaulio taurės apdovanojimuose“ alus vertinamas „aklos“ degustacijos principu.<br>„Kalnapilis“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 22, 2016, 10:09 AM, atnaujinta May 15, 2017, 5:49 AM

Ilgamečio darbo rezultatas

Pasak vyriausiojo „Kalnapilio“ aludario ir alaus someljė Ričardo Barakūno, kiekvienas įvertinimas, o ypač pasauliniu mastu, yra tikras pasididžiavimas aludariui ir kartu jo darbo pripažinimas.

„Kiekvieną kartą virdamas alų galvoju apie galutinį rezultatą, kuris įtiktų net ir išrankiausiam skoniui. 15 metų darbo patirtis leido suprasti, koks alus priimtiniausias lietuviškam skoniui, tad šis dvigubas apdovanojimas – pelnytas ilgamečio darbo tobulinant alaus receptūrą rezultatas“, – sakė R. Barakūnas.

Alūs „Grand Select“ ir „Kalnapilis Original“ savo klasėse išsiskiria unikaliu skoniu, kurį padiktavo besikeičiantis lietuvių alaus kultūros suvokimas. „Pastebime, kad atsiranda vis daugiau alaus entuziastų, kurie ieško kokybės, todėl džiaugiamės galėdami jiems ją pasiūlyti, – teigė R. Barakūnas. – Tai įrodo ir beveik 20 metų bene kasmet gaunami apdovanojimai“.

Vertinimas vyksta „aklai“                        

„Pasaulio taurės apdovanojimuose“ alus vertinamas „aklos“ degustacijos principu, kuomet tarpusavyje varžosi ne alaus gamintojai, o alaus stiliai. „Nepažymėtose taurėse vienas po kito nešamas alus, kurį vertina 10-ties teisėjų komisija, sudaryta iš įvairių sričių alaus žinovų – aludarių, žurnalistų, gėrimų ekspertų. Pagal konkretų stilių vertinama alaus spalva, putos standumas, skaidrumas ar drumzlumas, aromatas, skonis bei poskonis“, – pasakojo R. Barakūnas.

Pats teisėjaujantis alaus čempionatuose Lietuvoje ir užsienyje R. Barakūnas pabrėžė, kad tam labai praverčia žinios apie alaus stilius, kai pasitelkus skonio bei uoslės receptorius stengiamasi pajusti net menkiausius niuansus. „Tokie apdovanojimai yra savotiškas garantas, kad gėrimas yra išties geriausias savo stiliaus atstovas ir pilnai atskleidžia savo charakterį“, – pridūrė vyriausiasis „Kalnapilio“ aludaris.

Šiais metais „Pasaulio alaus apdovanojimuose“ 8-iose skirtingose kategorijose  varžėsi per 1,5 tūkst. alaus rūšių iš 30 pasaulio šalių, tarp kurių – ir Lietuva.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.