Sūrio pyrago „kamuoliukai“. Nustebsite, su kuo jie dera

Toks naujausias „Vilkmergės“ kūrinys buvo pristatytas antradienio vakarą sostinės restorane „Piano Piano“.

A.Ivanausko sukurti sūrio pyrago „kamuoliukai“ su juodosios duonos trupiniais buvo patiekti išdėlioti ant liaunų medžio šakelių.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
A.Ivanausko sukurti sūrio pyrago „kamuoliukai“ su juodosios duonos trupiniais buvo patiekti išdėlioti ant liaunų medžio šakelių.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
A.Ivanausko sukurti sūrio pyrago „kamuoliukai“ su juodosios duonos trupiniais buvo patiekti išdėlioti ant liaunų medžio šakelių.<br>Organizatorių nuotr.
A.Ivanausko sukurti sūrio pyrago „kamuoliukai“ su juodosios duonos trupiniais buvo patiekti išdėlioti ant liaunų medžio šakelių.<br>Organizatorių nuotr.
Alaus someljė Vidmantas Čičelis sakė, kad alaus kūrėjai laikosi savo pažado stebinti naujais kūriniais.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Alaus someljė Vidmantas Čičelis sakė, kad alaus kūrėjai laikosi savo pažado stebinti naujais kūriniais.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Juodųjų serbentų stauto pristatymas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Juodųjų serbentų stauto pristatymas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Ledinukai-salotos, apibarstyti liofilizuotų pomidorų milteliais ir kumpiu.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Ledinukai-salotos, apibarstyti liofilizuotų pomidorų milteliais ir kumpiu.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Alfui Ivanauskui teko užduotis prie skirtingų alaus rūšių priderinti užkandžius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Alfui Ivanauskui teko užduotis prie skirtingų alaus rūšių priderinti užkandžius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Unikaliai skonių kelionei po keturis metų laikus dirigavo kulinaras Alfas Ivanauskas ir „Vilkmergės“ alaus someljė Vidmantas Čičelis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Unikaliai skonių kelionei po keturis metų laikus dirigavo kulinaras Alfas Ivanauskas ir „Vilkmergės“ alaus someljė Vidmantas Čičelis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vakaro svečiams buvo iškepta netradicinė pica su braškiniu padažu.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vakaro svečiams buvo iškepta netradicinė pica su braškiniu padažu.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vakaro svečiams buvo iškepta netradicinė pica su braškiniu padažu.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vakaro svečiams buvo iškepta netradicinė pica su braškiniu padažu.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Baravykų marmeladas buvo patiektas mažyčiuose vaflių kaušeliuose.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Baravykų marmeladas buvo patiektas mažyčiuose vaflių kaušeliuose.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Baravykų marmeladas buvo patiektas mažyčiuose vaflių kaušeliuose.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Baravykų marmeladas buvo patiektas mažyčiuose vaflių kaušeliuose.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Svečius ypač sužavėjo rūkytų bulvių traškučiai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Svečius ypač sužavėjo rūkytų bulvių traškučiai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Juodųjų serbentų stauto pristatymas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Juodųjų serbentų stauto pristatymas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Juodųjų serbentų stauto pristatymas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Juodųjų serbentų stauto pristatymas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Juodųjų serbentų stauto pristatymas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Juodųjų serbentų stauto pristatymas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (15)

Lrytas.lt

2017-03-01 16:59, atnaujinta 2017-04-08 19:36

Toks naujausias „Vilkmergės“ kūrinys buvo pristatytas antradienio vakarą sostinės restorane „Piano Piano“.

Į šį restoraną susirinkusiems svečiams buvo surinkta unikali skonių kelionė po keturis metų laikus, kuriai dirigavo kulinaras Alfas Ivanauskas ir „Vilkmergės“ alaus someljė Vidmantas Čičelis.

Renginio metu buvo surengta degustacija, kurios metu pristatytos keturios kiekvienam sezonui specialiai parinktos skirtingos „craft“ alaus rūšys ir prie jų priderinti užkandžiai.

Degustacijos metu svečiai vaišinti neįprastais A.Ivanausko komandos sukurtais deriniais: ledinukais-salotomis, apibarstytais liofilizuotų pomidorų milteliais ir kumpiu, pica su braškiniu padažu, mažyčiuose ledų kaušeliuose patiektu baravykų marmeladu ir rūkytų bulvių traškučiais su padažu.

Vakaro akcentu tapo lietuviško alaus meistrystės naujiena – pirmojo juodųjų serbentų stauto pristatymas.

Anot alaus someljė V.Čičelio, alaus kūrėjai laikosi savo pažado stebinti naujais kūriniais. 

Gimęs ir išpopuliarėjęs Anglijoje stautas, vėliau persikėlė į Airiją ir kitas Europos valstybes. Tai – Lietuvoje gerai žinomo alaus stiliaus porterio brolis: juodos spalvos, deginto salyklo, švelnaus skonio. 

Teigiama, kad stautas ir juodieji serbentai – idealiai vienas su kitu deranti pora. Ar taip yra, galėsite įsitikinti, paragavę patys.

Pristatymo metu paėmus taurę alaus, iš jos padvelkė juodųjų serbentų aromatu. Paragavus taip pat buvo jausti stiprus juodųjų serbentų skonis. Alus – neįprasto skonio. Prie tokio alaus labiausiai norėtųsi deserto. 

Ne atsitiktinai A.Ivanauskas prie jo priderino sūrio pyragą, tiesa, netradicinį, su juodosios duonos trupiniais, patiektą labai pavasariškai. Pyrago „kamuoliukai“ buvo išdėlioti ant liaunų medžio šakelių. 

„Esu sukūręs apie kelis šimtus pyragų, tačiau tarp jų būtų vos keli tokie, kurie derėtų prie alaus. Šis – vienas mano mėgstamiausių. Jo viduryje yra siurprizas, kuris ir išduoda, kad šis pyragas priderintas būtent naujojo juodųjų serbentų stauto“, – teigė A.Ivanauskas.

Prie juodųjų serbentų alaus priderintą A.Ivanausko sukurtą sūrio pyragą – „kamuoliukus“ galite nesunkiai pasigaminti ir jūs. Pateikiame jo receptą.

Reikės:

70 g gorgoncolos

250 g sūrio „Philadelphia“

50 g minkšto sviesto

1 šaukšto džiovintų juodųjų serbentų

Nugriebto šaukšto medaus

Juodos ruginės duonos trupinių apvoliojimui

Spragsinčios karamelės apvoliojimui (nebūtina)

Gaminimas:

„Philadelphia“ sūrį palikti ant sietelio 2-3 val., kad nuvarvėtų.

Sumaišyti abiejų rūšių sūrius, sviestą ir medų, taip pat džiovintus juoduosius serbentus. Masę palikti šaldytuve porai valandų, kai atšąla formuoti rutuliukus ir apvolioti juos trupiniuose bei karamelėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.