Geriausi Lietuvos šefai valstybės 100-mečio proga pristato regionų patiekalus

Pasitinkant valstybės 100-metį geriausi Lietuvos virtuvės šefai kartu su visuomeninio maitinimo įmonių partneriais pristato Lietuvos regionų virtuvę.

Akimirkos iš renginio, vykusio Klaipėdoje.<br>Organizatorių nuotr.
Akimirkos iš renginio, vykusio Klaipėdoje.<br>Organizatorių nuotr.
Akimirkos iš renginio, vykusio Klaipėdoje.<br>Organizatorių nuotr.
Akimirkos iš renginio, vykusio Klaipėdoje.<br>Organizatorių nuotr.
Akimirkos iš renginio, vykusio Klaipėdoje.<br>Organizatorių nuotr.
Akimirkos iš renginio, vykusio Klaipėdoje.<br>Organizatorių nuotr.
Akimirkos iš renginio, vykusio Klaipėdoje.<br>Organizatorių nuotr.
Akimirkos iš renginio, vykusio Klaipėdoje.<br>Organizatorių nuotr.
Akimirkos iš renginio, vykusio Klaipėdoje.<br>Organizatorių nuotr.
Akimirkos iš renginio, vykusio Klaipėdoje.<br>Organizatorių nuotr.
Akimirkos iš renginio, vykusio Klaipėdoje.<br>Organizatorių nuotr.
Akimirkos iš renginio, vykusio Klaipėdoje.<br>Organizatorių nuotr.
Akimirkos iš renginio, vykusio Klaipėdoje.<br>Organizatorių nuotr.
Akimirkos iš renginio, vykusio Klaipėdoje.<br>Organizatorių nuotr.
Akimirkos iš renginio, vykusio Klaipėdoje.<br>Organizatorių nuotr.
Akimirkos iš renginio, vykusio Klaipėdoje.<br>Organizatorių nuotr.
Akimirkos iš renginio, vykusio Klaipėdoje.<br>Organizatorių nuotr.
Akimirkos iš renginio, vykusio Klaipėdoje.<br>Organizatorių nuotr.
Akimirkos iš renginio, vykusio Klaipėdoje.<br>Organizatorių nuotr.
Akimirkos iš renginio, vykusio Klaipėdoje.<br>Organizatorių nuotr.
Akimirkos iš renginio, vykusio Klaipėdoje.<br>Organizatorių nuotr.
Akimirkos iš renginio, vykusio Klaipėdoje.<br>Organizatorių nuotr.
Akimirkos iš renginio, vykusio Klaipėdoje.<br>Organizatorių nuotr.
Akimirkos iš renginio, vykusio Klaipėdoje.<br>Organizatorių nuotr.
Akimirkos iš renginio, vykusio Klaipėdoje.<br>Organizatorių nuotr.
Akimirkos iš renginio, vykusio Klaipėdoje.<br>Organizatorių nuotr.
Akimirkos iš renginio, vykusio Klaipėdoje.<br>Organizatorių nuotr.
Akimirkos iš renginio, vykusio Klaipėdoje.<br>Organizatorių nuotr.
Akimirkos iš renginio, vykusio Klaipėdoje.<br>Organizatorių nuotr.
Akimirkos iš renginio, vykusio Klaipėdoje.<br>Organizatorių nuotr.
Akimirkos iš renginio, vykusio Klaipėdoje.<br>Organizatorių nuotr.
Akimirkos iš renginio, vykusio Klaipėdoje.<br>Organizatorių nuotr.
Akimirkos iš renginio, vykusio Klaipėdoje.<br>Organizatorių nuotr.
Akimirkos iš renginio, vykusio Klaipėdoje.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (17)

Lrytas.lt

Mar 27, 2017, 12:18 PM, atnaujinta Apr 7, 2017, 2:51 AM

Viešbutyje „Amberton Klaipėda“ vykusiame renginyje tarptautinių čempionatų laimėtojai bei patyrę virtuvės šefai klasikinės žemaičių virtuvės patiekalus pasiūlė su šiuolaikinėmis variacijomis, pripildydami subtiliais skoniais, suteikiančiais neišdildomą potyrį tiek pradedančiajam, tiek profesionalui, kviesdami užuosti, ragauti ir pajusti.

„Pasitikdami valstybės šimtmetį šiais metais apžvelgsime Lietuvos regionų virtuvių ypatumus. Visus metus tęsime renginių ciklą, pristatydami žemaičių, aukštaičių, dzūkų, suvalkiečių virtuvių patiekalus, pasiūlysime kartu naudoti šiuolaikines gamybos technologijų galimybes, paįvairindami skonius“, – pasakojo LRVVKA Prezidentas Darius Dabrovolskas, sveikatingumo centro „Vytautas Mineral SPA“ gamybos vadovas.

Idėjomis ir patirtimi dalinosi gausus būrys kūrybiškų šefų: pasaulio kulinarijos olimpiados aukso medalio laimėtoja Liucija Makovska; „Geriausias Lietuvos virėjas 2016“ – Jevgenijus Volkovas („Apvalaus stalo klubas“); Jaunojo virėjo konkurse 2-ąją vietą iškovojęs Bernardas Anužis (restoranas „Onorė“); skonio detektyvas Ruslanas Bolgovas; augalinio maisto technologė Ona Jurkšienė; Arūnas Stoškus (restoranų grupė „Fortas“); Aida Matulevičiūtė („HBH Vilnius“); Edvinas Genys („Unilever Food Solutions“), Loreta Varkojienė („Biskvitas“).

Svečių pasitikimui vietoje tradicinio kastinio restoranų grupė „Fortas“ gamybos vadovas Arūnas Stoškus pasiūlė traškias bulvių spurgas su kastiniu.

Augalinio maisto technologė Ona Jurkšienė kanapių sūrio užtepėlę su lukštentomis kanapėmis, raugintais agurkais ir krapais patiekė ant cukinijų.

Virtuvės šefė Liucija Makovska antienos širdelių užtepėles gardino obuoliais, spanguolėmis, puošė ridikėlių daigais.

Technologė Sonata Andriuškevičienė svečiams atsigaivinti pasiūlė vyšnių girą, o Aida Matulevičiūtė vaišino morkų kava.

Lietuviškų vaisių, uogų „Urbanfood“ atstovai paruošė juodųjų serbentų gėrimą.

Edvinas Genys, „Unilever Food Solutions“ technologas, renginio dalyviams klasikinę silkę siūlė gardinti su moderniai ruoštais ingredientais: svogūnų laiškų emulsija, burokėlių piurė ir granita.

Plekšnę su mini morkomis, sraigių kapotiniu, rapsų žiedais, beržų sulos putomis ir petražolių aliejumi paruošė Darius Dabrovolskas, sveikatingumo centro „Vytautas Mineral SPA“ gamybos vadovas.

Patyręs virtuvės meistras Ruslanas Bolgovas gamino keptą vištienos krūtinėlę su miežinių kruopų ir burokėlių perlotto, gardindamas juodųjų pupelių humusu ir kmynų traškučiais.

Restorano „Onorė“ virtuvės šefas Bernardas Anužis tradicinį blynų užkandį svečiams pasiūlė su ikrais, svogūnais, krapais bei iSi sifone ruošta grietinėle.

Restorano „HBH Vilnius“ vadovė Aida Matulevičiūtė antieną paruošė su žolelių spirgine, sojų kastiniu su rausva burokėlių koše bei šakninių daržovių trapučiais.

Ėriuko išpjovą su kopūstų pyragėliu ir bulvių kremu, triumų skonio pasiūlė Jevgenijus Volkovas, restorano „Apvalaus stalo klubas“ virtuvės šefas.

Minkšto biskvito, pertepto dviejų skonių – plikyto ir sviestinio – kremo mišiniu, viršų padengtą karamelizuotais lazdyno riešutais, pateiktą su vaniliniu padažu ir uogomis paruošė Loreta Varkojienė, kavinės „Biskvitas“ konditerė.

Susirinkusius svečius įvairių skonių ledais bei pieno ir ledų kokteiliais vaišino „Unilever Food solutions“.

Užkandžius ir patiekalus virtuvės šefai ruošė pasipuošę stilinga, virėjų poreikiams pritaikyta „Jokado projektai“ apranga. Renginyje žemaitišką dvasią skleidė Klaipėdos miesto savivaldybės etnokultūros centro ansamblis „ALKA“.

Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija per metus surengs keturis Lietuvos regionų virtuvės pristatymus. Kitas renginys planuojamas gegužės 14 d. Druskininkuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.