Kristina Kaikarienė išdavė organizmą valančio gėrimo receptą

Renginių organizatorė Kristina Kaikarienė (52 m.) įsitikinusi, kad dailią figūrą, skaisčią odą labiau nei kremai padeda išsaugoti sveika mityba ir organizmo šluota vadinamas gėrimas.

Kiekvieną rytą K.Kaikarienė iš vandens, agurkų, citrinų ir imbierų šaknų ruošia gėrimą. Šį kone stebuklingu vadinamą kokteilį kaunietė gurkšnoja visą dieną.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kiekvieną rytą K.Kaikarienė iš vandens, agurkų, citrinų ir imbierų šaknų ruošia gėrimą. Šį kone stebuklingu vadinamą kokteilį kaunietė gurkšnoja visą dieną.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kiekvieną rytą K.Kaikarienė iš vandens, agurkų, citrinų ir imbierų šaknų ruošia gėrimą. Šį kone stebuklingu vadinamą kokteilį kaunietė gurkšnoja visą dieną.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kiekvieną rytą K.Kaikarienė iš vandens, agurkų, citrinų ir imbierų šaknų ruošia gėrimą. Šį kone stebuklingu vadinamą kokteilį kaunietė gurkšnoja visą dieną.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kiekvieną rytą K.Kaikarienė iš vandens, agurkų, citrinų ir imbierų šaknų ruošia gėrimą. Šį kone stebuklingu vadinamą kokteilį kaunietė gurkšnoja visą dieną.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kiekvieną rytą K.Kaikarienė iš vandens, agurkų, citrinų ir imbierų šaknų ruošia gėrimą. Šį kone stebuklingu vadinamą kokteilį kaunietė gurkšnoja visą dieną.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Iveta Skliutaitė („TV antena“)

Apr 3, 2017, 10:04 AM, atnaujinta Apr 14, 2017, 12:38 PM

Kiekvieną rytą K.Kaikarienė iš vandens, agurkų, citrinų ir imbierų šaknų ruošia gėrimą. Šį kone stebuklingu vadinamą kokteilį kaunietė gurkšnoja visą dieną, rašo „TV antena“.

„Prieš kelerius metus aptikau šio organizmo šluota vadinamo kokteilio receptą.

Galiu patvirtinti, kad tai yra energijos ir geros savijautos užtaisas. Be to, nuolat jį vartojant dailėja kūno linijos ir gražėja oda“, – kalbėjo moteris.

– Jau kurį laiką kalbate apie sveiką mitybą, savo valgiaraštį, kuriame daug daržovių, vaisių, organizmą valančių sėklų. Kas paskatino imtis tokių pokyčių?

– Ką dedu į burną, žiūrėjau ir anksčiau, tik galbūt ne taip atidžiai. Ateina laikas, kai organizmas ryte parodo, kad vėlai sukirsta vakarienė ne į naudą.

Kiaulienos kepsnys ar kiti sunkesni patiekalai taip pat nepadeda išlaikyti dailių formų ir geros savijautos.

Pradėjau domėtis, kuo juos galima pakeisti. Dabar valgau daug salotų, vištienos, žuvies. Mano vyras Vygintas ir dukra Kristė taip pat pamėgo tokį maistą.

– Vadinasi, pamatyti jus kertančią cepelinus arba tortą neįmanoma?

– Jeigu labai noriu, leidžiu sau ir cepeliną, ir kepsnį suvalgyti. Net torto gabalėlį. Žinoma, tai būna nedažnai.

– Ar pakanka vien sveikai maitintis?

– Dar būtina daug judėti, optimistiškai žiūrėti į gyvenimą. Gera kosmetika taip pat būtina, tačiau net geriausi kremai ir kitos grožio priemonės nebus tokie veiksmingi, jei maitinsimės nesveikai.

– Kokie įprastai būna jūsų pusryčiai?

– Keliuosi 7 arba 8 valandą. Išgeriu stiklinę vandens su griežinėliu citrinos ir šaukštu medaus. Paskui suvalgau virtą kiaušinį be majonezo, duonos, druskos ir kitų pagardų. Išgeriu puodelį juodos kavos.

– Esate pamišusi dėl maistui ruošti skirtos virtuvės įrangos?

– Buvo laikai, kai stengiausi turėti kuo daugiau ir kuo įvairesnių virtuvės prietaisų. O prieš kelerius metus įsigijau vieną įrenginį, kuris atlieka daugybę funkcijų.

– Ko visada yra jūsų šaldytuve?

– Kiaušinių, salotų, daržovių, įvairaus sūrio, alyvuogių, citrinų, imbierų. Vyras ir dukra mėgsta sumuštinius, todėl šaldytuve dažnai būna gabalėlis rūkyto kumpio.

– Ko niekaip negalėtumėte suvalgyti?

– Kraujinių vėdarų. Jų nesu ragavusi. Tikiuosi, ir neteks.

– Kokių egzotiškų patiekalų esate ragavusi?

– Dažniausiai egzotiški valgiai laukia kelionėse. Tailande ragavau tarakonų, Kinijoje – šunienos.

Jeigu patiekalas estetiškai patiektas, pagauta smalsumo jo visada paskanauju.

– Jeigu netikėtai užsuka svečių, kuo juos vaišinate?

– Paruošiu salotų su naminiu užpilu iš medaus, garstyčių, citrinų ir alyvuogių aliejaus. Dažnai pasiūlau sūrio ir alyvuogių užtepėlių. Desertui dažniausiai būna pasukos su ispaninių šalavijų sėklomis ir šviežiomis arba šaldytomis uogomis.

– Šiuo metu daugelis šeimininkių virtuvėje neapsieina be įvairių prieskoninių žolelių. Ar pati auginate, mėgstate jomis gardinti maistą?

– Žoleles labai mėgstu ir vertinu, tačiau jų neauginu. Dažniausiai perku parduotuvėje. Man labiau patinka, kai namuose ar šalia jų žydi gėlės.

– Be kokio patiekalo jūsų namuose neįsivaizduojama vakarienė?

– Be salotų arba garuose ruoštų daržovių. Prie jų patiekiu keptos arba garuose virtos žuvies, vištienos, jūrų gėrybių.

Jeigu šeima nori mėsiško valgio, paruošiu ką nors iš jautienos, žvėrienos. Kiaulienos ant mūsų stalo buvo jau senokai.

Mūsų šeimos vakarienė trunka ilgai. Mėgaujamės maistu, dalijamės per dieną nuveiktais darbais.

– Maistą ruošiate pagal internete siūlomus receptus, kulinarijos knygas? O gal turite iš mamos, senelių paveldėtų receptų sąsiuvinių?

– Mano mama – puiki kulinarė. Man iki jos sugebėjimų virtuvėje dar labai toli. Pavyzdžiui, įdaryti karpį jai pavyksta taip skaniai, kad man to reikėtų daug mokytis.

Iš mamos semiuosi daug žinių, tačiau receptų neužsirašau.

Man patinka improvizuoti. Dukra Kristė – visiška priešingybė. Be tikslaus recepto ji nė nepradeda ruošti maisto, pasveria kiekvieną produktą.

Sveikuolių gėrimas

Gėrimui reikės:

1–2 agurkų,

1 citrinos,

1 imbiero šaknies,

2 litrų vandens.

Agurkus ir citriną nuplaukite ir supjaustykite, imbiero šaknį sutarkuokite ir užpilkite vandeniu. Galite paskaninti šaukštu medaus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.