Visišku veganu jis netapo, tačiau ėmė vartoti gerokai mažiau gyvūninės kilmės produktų – darbe apskritai be jų apsieina, net ir pieno produktus čia vartoja tik augalinius.
„Skonis“ jau rašė, kad „Alive“ restorane gyvūninės kilmės produktų nerasi nė su žiburiu. Visi patiekalai ruošiami naudojant vien augalinius produktus, o meniu pritaikomas prie sezoniškumo.
Ir, nepaisant to, kad gaminant patiekalus nevartojami nei pienas, nei mėsa, nei kiaušiniai, „Alive“ restorane lankosi ne vien šių produktų atsisakę žmonės.
„Sakyčiau, koks 80 procentų mūsų klientų yra visavalgiai“, – pastebėjo šefas, neseniai pristatę naują sezoninį „Alive“ restorano meniu.
Jame nebeliko nė vieno patiekalo iš praėjusio sezono meniu. P.Janušas jų neįtraukė, nes esą anie patiekalai jam pačiam kiek pabodo, tad norėjosi kažko naujo. Tiesa, kai kurie valgiai galbūt bus įtraukti į dažniau besikeičiančių restorano dienos pietų meniu.
Visai neseniai atnaujintas „Alive“ meniu buvo pristatytas būriui maisto žurnalistų, tinklaraštininkų, fotografų ir mitybos žinovų. Tad ko gi galima tikėtis šiame restorane?
Užkandžiams galima rinktis tarp grybų pašteto ir salotų, pavadintų „Daržovių sodu“.
Grybų paštetas tikrai gardus. Trumai, skrebučiai, kaparėlių ir karnišonų su alyvuogėmis tartaras patiko net ir tiems, kurie šiaip jau paštetų ne itin mėgsta.
„Daržovių sodui“, paruoštam iš ridikėlių, cukinijų, mažųjų morkų ir mažųjų burokėlių, taip pat lapų, uogų bei džiovintų uogų pabarstukų galbūt pritrūko sotumo, tad labai išalkusiems jos netiks. Tačiau tiems, kas stengiasi sulieknėti toks užkandis bus pats tas.
Į „Alive“ meniu įtraukta ir rabarbarų gaspačio – šalta sriuba, kuri turėtų maloniai atgaivinti karštą vasaros dieną.
O jeigu oras bus šaltesnis ar mėgstate aštriau, paragaukite tailandietiškos „Tom kha“ sriubos. Dėmesio, ši sriuba su grikių makaronais, kukurūzais ir tempe, yra gana aštri, tad turintiems jautresnį skrandį ar nemėgstantys aštresnio maisto ji gali būti per stipri.
Vienas jų – rūkyti portobelo grybai su trigubo skrudinimo bulvytėmis, luptos paprikos suktinukais ir bolivine balanda. Jis vienbalsiai visų buvo įvertinti teigiamai.
Kitas – itališki virtinukai (ravioliai) su špinatais, džiovintais pomidorais, tofu, patiektus balto vyno padaže su marinuotais pankoliais. Pastarąjį patiekalą šefas žadėjo dar šiek tiek patobulinti.
Na ir desertai, kurių norėsis ne tik smaližiams, pažadu. Abu tokie gardūs, kad bus sunku išsirinkti, kurį valgyti.
Vienas iš naujojo meniu desertų vadinasi „Šokolado rutulys“. Jis pagamintas iš ličių, šokoladinių putėsių, špinatų biskvito ir aviečių ledais. Tai – labai lengvas pasakiško skonio desertas, kurio paragavus net nekamuoja sąžinės graužatis dėl suvartoto cukraus.
Kiek kitoks, bet irgi labai gardus yra rabarbarų desertas, primenantis naminį pyragą. Marinuoti rabarbarai, mango ledai, rabarbarų pyragaitis ir kokosų tyrės padažas primins jaukius pietus pas mamą ir nuteiks labai pakiliai.