Geriausi šefai gamino dzūkų ir aukštaičių valgius

Pasitikdami valstybės 100-metį, geriausi Lietuvos virtuvės šefai kartu su visuomeninio maitinimo įmonių partneriais, tęsia renginių ciklą, pristatydami Lietuvos regionų virtuvių ypatumus. 

Patyrę virtuvės šefai klasikinės aukštaičių ir dzūkų virtuvės patiekalus pasiūlė su šiuolaikinėmis gamybos technologijų variacijomis.<br> Organizatorių nuotr.
Patyrę virtuvės šefai klasikinės aukštaičių ir dzūkų virtuvės patiekalus pasiūlė su šiuolaikinėmis gamybos technologijų variacijomis.<br> Organizatorių nuotr.
Patyrę virtuvės šefai klasikinės aukštaičių ir dzūkų virtuvės patiekalus pasiūlė su šiuolaikinėmis gamybos technologijų variacijomis.<br> Organizatorių nuotr.
Patyrę virtuvės šefai klasikinės aukštaičių ir dzūkų virtuvės patiekalus pasiūlė su šiuolaikinėmis gamybos technologijų variacijomis.<br> Organizatorių nuotr.
Patyrę virtuvės šefai klasikinės aukštaičių ir dzūkų virtuvės patiekalus pasiūlė su šiuolaikinėmis gamybos technologijų variacijomis.<br> Organizatorių nuotr.
Patyrę virtuvės šefai klasikinės aukštaičių ir dzūkų virtuvės patiekalus pasiūlė su šiuolaikinėmis gamybos technologijų variacijomis.<br> Organizatorių nuotr.
Patyrę virtuvės šefai klasikinės aukštaičių ir dzūkų virtuvės patiekalus pasiūlė su šiuolaikinėmis gamybos technologijų variacijomis.<br> Organizatorių nuotr.
Patyrę virtuvės šefai klasikinės aukštaičių ir dzūkų virtuvės patiekalus pasiūlė su šiuolaikinėmis gamybos technologijų variacijomis.<br> Organizatorių nuotr.
Patyrę virtuvės šefai klasikinės aukštaičių ir dzūkų virtuvės patiekalus pasiūlė su šiuolaikinėmis gamybos technologijų variacijomis.<br> Organizatorių nuotr.
Patyrę virtuvės šefai klasikinės aukštaičių ir dzūkų virtuvės patiekalus pasiūlė su šiuolaikinėmis gamybos technologijų variacijomis.<br> Organizatorių nuotr.
Patyrę virtuvės šefai klasikinės aukštaičių ir dzūkų virtuvės patiekalus pasiūlė su šiuolaikinėmis gamybos technologijų variacijomis.<br> Organizatorių nuotr.
Patyrę virtuvės šefai klasikinės aukštaičių ir dzūkų virtuvės patiekalus pasiūlė su šiuolaikinėmis gamybos technologijų variacijomis.<br> Organizatorių nuotr.
Patyrę virtuvės šefai klasikinės aukštaičių ir dzūkų virtuvės patiekalus pasiūlė su šiuolaikinėmis gamybos technologijų variacijomis.<br> Organizatorių nuotr.
Patyrę virtuvės šefai klasikinės aukštaičių ir dzūkų virtuvės patiekalus pasiūlė su šiuolaikinėmis gamybos technologijų variacijomis.<br> Organizatorių nuotr.
Patyrę virtuvės šefai klasikinės aukštaičių ir dzūkų virtuvės patiekalus pasiūlė su šiuolaikinėmis gamybos technologijų variacijomis.<br> Organizatorių nuotr.
Patyrę virtuvės šefai klasikinės aukštaičių ir dzūkų virtuvės patiekalus pasiūlė su šiuolaikinėmis gamybos technologijų variacijomis.<br> Organizatorių nuotr.
Patyrę virtuvės šefai klasikinės aukštaičių ir dzūkų virtuvės patiekalus pasiūlė su šiuolaikinėmis gamybos technologijų variacijomis.<br> Organizatorių nuotr.
Patyrę virtuvės šefai klasikinės aukštaičių ir dzūkų virtuvės patiekalus pasiūlė su šiuolaikinėmis gamybos technologijų variacijomis.<br> Organizatorių nuotr.
Patyrę virtuvės šefai klasikinės aukštaičių ir dzūkų virtuvės patiekalus pasiūlė su šiuolaikinėmis gamybos technologijų variacijomis.<br> Organizatorių nuotr.
Patyrę virtuvės šefai klasikinės aukštaičių ir dzūkų virtuvės patiekalus pasiūlė su šiuolaikinėmis gamybos technologijų variacijomis.<br> Organizatorių nuotr.
Patyrę virtuvės šefai klasikinės aukštaičių ir dzūkų virtuvės patiekalus pasiūlė su šiuolaikinėmis gamybos technologijų variacijomis.<br> Organizatorių nuotr.
Patyrę virtuvės šefai klasikinės aukštaičių ir dzūkų virtuvės patiekalus pasiūlė su šiuolaikinėmis gamybos technologijų variacijomis.<br> Organizatorių nuotr.
Patyrę virtuvės šefai klasikinės aukštaičių ir dzūkų virtuvės patiekalus pasiūlė su šiuolaikinėmis gamybos technologijų variacijomis.<br> Organizatorių nuotr.
Patyrę virtuvės šefai klasikinės aukštaičių ir dzūkų virtuvės patiekalus pasiūlė su šiuolaikinėmis gamybos technologijų variacijomis.<br> Organizatorių nuotr.
Patyrę virtuvės šefai klasikinės aukštaičių ir dzūkų virtuvės patiekalus pasiūlė su šiuolaikinėmis gamybos technologijų variacijomis.<br> Organizatorių nuotr.
Patyrę virtuvės šefai klasikinės aukštaičių ir dzūkų virtuvės patiekalus pasiūlė su šiuolaikinėmis gamybos technologijų variacijomis.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (13)

Lrytas.lt

May 19, 2017, 11:58 AM

Praėjusį savaitgalį viešbutyje „Grand SPA Lietuva“ tarptautinių čempionatų laimėtojai bei patyrę virtuvės šefai klasikinės aukštaičių ir dzūkų virtuvės patiekalus pasiūlė su šiuolaikinėmis gamybos technologijų variacijomis, kviesdami atrasti naujus skonius, suteikiančiais neišdildomą įspūdį tiek pradedančiajam, tiek profesionalui.

Svečių pasitikimui „Mažoji Ragainė“ gamybos vadovas Eduardas Radzivilovas pasiūlė vieno kąsnio antienos užkandėles, gardintas kriaušėmis, vyšnių tyre bei salotas su triušienos dešrelėmis, žemoje temperatūroje virtomis raudonomis pupelėmis, karštai rūkyta šonine, romėnų salotomis, kriaušėmis. 

Technologė Giedra Sadauskienė pasiūlė atsigaivinti duonos gira. Susirinkusius svečius miško uogų, rabarbarų ir obuolių skonio ledais bei gaiviais gėrimais vaišino „Sangaida“ atstovas Danila Blagoveščenskij.

Virtuvės meistrės Honorata Lyndo ir Liucija Makovska renginio dalyviams iš šviežios karpio filė paruošė  aukštaitišką užkandį - lengvai parūkytą karpio slėgtainį su vėžių uodegėlių putėsiais, vėžių padažu, kanapių aliejumi ir agurkų kamuoliukais su krapais, skanino kanapių sėklų ir lazdyno riešutų pabarstukais, puošė aštuonkojų rašalo coralu. 

Skonio detektyvas Ruslan Bolgov pasiūlė dzūkišką užkandį: vištienos filė su koldūnu, įdarytu grybais, gardino riešutais, puošė burokėlių lapeliais.

Prie aukštaitiško patiekalo pasiūlė švelnaus skonio gyvo HBH nefiltruoto alaus. 

Iš šviežios triušienos, pasižyminčios maistingumu ir minkštumu, restorano „Chef2 Food House“ virtuvės šefas Artūras Braslauskas paruošė triušieną su topinambų, bulvių kremu, mėlyna morka, žirnių spurga, gardino žolelių aliejumi.

Dzūkišką patiekalą - jautienos „flank“ steiko kepsnį su bruknių džemu, grikių risotto ir kreivabudėmis pristatė gamino Tomas Mockūnas ir Vykintas Balčius, viešbučio  „Grand SPA Lietuva“ restorano virtuvės šefai.

Užkandžius ir patiekalus virtuvės šefai ruošė pasipuošę stilinga, virėjų poreikiams pritaikyta „Jokado projektai“ apranga.

Virtuvės meistrai kūrybines idėjas ir menišką gaminimo patirtį perdavė kalbinami renginio vedėjo - aktoriaus Aleksandro Kleino.

Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija per metus surengs keturis Lietuvos regionų virtuvės pristatymus. Kitas renginys planuojamas rugsėjo 17 d. vidurio Lietuvoje.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.