Vasariškai lengvi šefo receptai: nuo suktinukų su krevetėmis iki obuolių pyrago

Projekto „52 kartai“ sumanytojas fotografas Robertas Daskevičius su virtuvės šefu Mantu Dobradziejumi šį kartą surengė fotosesiją su maistu ledinėse lėkštėse. Studijoje Robertas įrengė vandens baseiną ir dar paleido dūmus. Taigi nuotraukos atsirado susidūrus visoms šioms materijoms. O receptai – vasariškai lengvi ir verti išbandyti.

 R.Daskevičiaus nuotr.
 R.Daskevičiaus nuotr.
 R.Daskevičiaus nuotr.
 R.Daskevičiaus nuotr.
 R.Daskevičiaus nuotr.
 R.Daskevičiaus nuotr.
 R.Daskevičiaus nuotr.
 R.Daskevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 2, 2017, 12:12 PM

SUKTINUKAI SU KREVETĖMIS

Reikės:  12 lakštų ryžių popieriaus ,24 krevečių, ilgavaisio agurko,  40 g stiklinių makaronų,  vidutinio dydžio morkos,  1 žaliosios citrinos,  1 Chalapos paprikos, šaukšto sviesto, 1 skiltelės česnako, žiupsnio kalendrų

Padažui: * 2 valgomųjų šaukštų riešutų sviesto, 1 šaukšto „Hoisin“ padažo, šlakelio vandens.

1. Morkas, agurką, Chalapos papriką supjaustykite juostelėmis.

2. Krevetes apkepkite svieste, į keptuvę įmetę česnako skiltelę. Atvėsusias krevetes sumaišykite su kapotomis kalendromis.

3. Pagaminkite padažą. Riešutų sviestą sumaišykite su „Hoisin“ padažu ir šlakeliu vandens iki norimos konsistencijos.

4. Ryžių popieriaus lakštus palaikykite šaltame vandenyje, kad jie suminkštėtų. Tada į lakštą dėkite po dvi krevetes, šiaudeliais pjaustytas daržoves, pašlakstykite žaliosios citrinos sultimis ir susukite į suktinuką. Skanaukite su padažu.

OTAS SU DARŽOVĖMIS

Reikės: 500–600 g oto filė, 20 žirnių ankščių, 8 šaukštų žalių ar šaldytų žirnelių, 4 nedidelių askaloninių česnakų („Shallot“), 16–20 vyšninių pomidorų, 2 rudųjų pievagrybių („Champs Portabella“), žaliosios citrinos sulčių, granato sėklų, čiobrelių, druskos, pipirų.

Moliūgų tyrei: pusės sviestinio moliūgo, 1 askaloninio česnako, 1 česnako skiltelės, 1 šaukšto sviesto, 100 g baltojo vyno, grietinėlės.

1. Žuvį supjaustykite gabalėliais, vidutiniškai įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir kepkite. Įdėję žuvį į keptuvę laukite, kol apskrus viena pusė, tada apverskite ir kitą pusę kepkite 1 minutę. Pagardinkite čiobreliais, druska ir pipirais, žaliosios citrinos sultimis.

2. Visas daržoves pakepkite svieste, česnakus ir grybus prieš tai supjaustykite.

3. Pagaminkite moliūgų tyrę. Nulupkite ir supjaustykite moliūgą, česnakus ir viską apkepkite svieste, kol suminkštės. Įpilkite vyno, jį nugarinkite, įpilkite grietinėlės (kad masė nebūtų per tiršta ar per skysta) ir baikite troškinti moliūgą. Viską sutrinkite trintuvu.

4. Į lėkštę dėkite po gabalėlį žuvies, moliūgų tyrės, keptų daržovių ir pabarstykite granato sėklomis.

OBUOLIŲ PYRAGAS SU KARAMELE

Reikės: 5 didelių saldžių obuolių, 100 g sviesto, 100 g cukraus, sluoksniuotos tešlos.

Padažui: 125 g grietinėlės, 125 g cukraus, 60 g sviesto.

1. Obuolius nulupkite, perpjaukite per pusę ir išimkite sėklas. Sviestą tirpinkite su cukrumi maždaug 20 cm skersmens inde (tokiame, kurį paskui galėsite dėti į orkaitę), kol pradės karamelizuotis. Sudėkite obuolius nupjauta puse į viršų ir uždėkite sluoksniuotą tešlą, ją prieš tai subadę šakute. Viską kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes. Iškepusį pyragą atvėsinkite ir apverskite, kad tešla būtų apačioje.

2. Paruoškite karamelinį padažą. Ištirpinkite cukrų iki gintarinės spalvos, tada sudėkite kambario temperatūros sviestą, maišykite, kai užvirs, supilkite grietinėlę ir lėtai kaitinkite, kol karamelizuosis.

3. Iškepusį ir atvėsusį pyragą pagardinkite padažu, jei norite – vaniliniais ar kitokiais mėgstamais ledais.

ANANASŲ IR IMBIERINIO ALAUS KOKTEILIS

Reikės: 250 ml imbierinio alaus, ketvirtadalio vidutinio dydžio ananaso, 1 banano, 1 valgomojo šaukšto graikiško jogurto, smulkių ledukų  cinamono.

Visus ingredientus sutrinkite trintuvu ir išplakite, ant viršaus užberkite cinamono.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.