Iš pradžių juokėmės iš šio restorano. O išeidami pažadėjome sugrįžti

- Jūs iš 105-to?

Žadėta „terasa“ yra tik staliukai šalia automobilių stovėjimo aikštelės.<br> „Naminės antys“.
Žadėta „terasa“ yra tik staliukai šalia automobilių stovėjimo aikštelės.<br> „Naminės antys“.
Šonkauliukų buvo mažai, tačiau juos vertinu labai teigiamai.<br> „Naminės antys“.
Šonkauliukų buvo mažai, tačiau juos vertinu labai teigiamai.<br> „Naminės antys“.
 Lašiša pagaminta tikrai kokybiškai.<br> „Naminės antys“.
 Lašiša pagaminta tikrai kokybiškai.<br> „Naminės antys“.
Smidrai su šonine ir keptomis šukutėmis. Lėkštėjenebuvo olandiško padažo, nors valgiaraštyje jis įrašytas.<br> „Naminės antys“.
Smidrai su šonine ir keptomis šukutėmis. Lėkštėjenebuvo olandiško padažo, nors valgiaraštyje jis įrašytas.<br> „Naminės antys“.
 Geras maistas už priimtiną kainą.<br> „Naminės antys“.
 Geras maistas už priimtiną kainą.<br> „Naminės antys“.
 Silpniausia vakarienės dalis - panakota.<br> „Naminės antys“.
 Silpniausia vakarienės dalis - panakota.<br> „Naminės antys“.
 „Naminės antys“.
 „Naminės antys“.
 „Naminės antys“.
 „Naminės antys“.
Daugiau nuotraukų (8)

Tinklaraštis „Naminės antys“

Jun 1, 2017, 6:12 PM, atnaujinta Jun 1, 2017, 6:13 PM

- Ne, mes iš „gatvės“.

Taip prasidėjo smagus nuotykis Druskininkuose, restorane „Central“, kuris įsikūręs viešbutyje „Best-Baltic-Hotel-Druskininkai-Central“.

Šią vietą pasirinkome neatsitiktinai – neseniai vienas apgyvendinimo paslaugų pardavimo portalas pasidalino savo „nuomone“ apie vietas Druskininkuose, kuriose verta pavalgyti. 

Kelios pozicijos sąraše sukėlė abejonių dėl objektyvumo, tad aš išsiruošiau į tikrą Ančių medžioklę - vienintelę vietą iš sąrašo, kurios dar nebuvau aplankęs.

Taigi, apie pirmą mūsų dialogo dalį su aptarnavusia mergina jau rašiau, bet toliau buvo dar smagiau. 

Mums labiausiai patiko maisto užsakinėjimas. Pavyzdžiui, žmona pagrindiniam patiekalui norėjo žąsies krūtinėlės su keptomis kriaušėmis, cinamonu obuolių sultyse ir aviečių padažu (8,9 EUR), bet mergina kaip niekur nieko pasakė, kad neverta. 

Anot jos – teks ilgai laukti (~45 min.), o galutinis rezultatas bus pusėtinas.

Ji mane atkalbėjo ir nuo didkepsnio (11,20 EUR) – baisiai mažas. Sakė, kad vištiena su rozmarinų padažu nebloga (5 EUR), bet irgi nieko ypatingo. Žodžiu, konsultaciją gavom kaip reikiant. Be užuolankų ir labai nuoširdžią.

Galų gale išsirinkome smidrus su šonine ir keptomis šukutėmis bei olandišku padažu (6,00 EUR), lašišos didkepsnį su keptais pomidorais, bulvėmis su parmezanu ir pesto padažu (7,70 EUR), kiaulienos šonkauliukus su grilyje keptomis daržovėmis ir barbekių padažu (6,10 EUR) ir kavos panakotą su vaniliniu užpilu ir vaisiais (3,00 EUR).

Po smagaus maisto užsakymo, meniu kainų įvertinimo (lyginant su tuo, kaip buvo aprašytas maistas) bei įvertinus, kad jų žadėta „terasa“ yra tik staliukai šalia automobilių stovėjimo aikštelės, aš jau buvau įsitikinęs – mano medžioklė bus vykusi. Aš suvalgysiu juos gyvus. 

Net pristačiusi gėrimus mergina nesiteikė atidaryti putojančio vyno buteliuko, kuris buvo užsakytas žmonai. Tiesiog paliko jį ant stalo ir nuėjo. 

Mano vynas buvo per šiltas. Nežinau, kur jis buvo laikomas, bet temperatūra tikrai buvo ne mažesnė nei kokie 25 laipsniai.

Pagaliau atkeliavo užkandis. Hm, atrodo neblogai. Gal net labai neblogai. 

Skonis taip pat maloniai nustebino – viskas puikiai derėjo, šoninė buvo ne per sūri, bet tuo pačiu ir papildė smidrų bei lengvą šukučių skonį. Jei norėčiau kabinėtis, smidrai buvo kiek per daug išvirti, bet čia kalbu apie menką detalę (kelios sekundės vandenyje). 

Bendras skonis buvo puikus. Tik rašydamas apžvalgą pastebėjau, kad šis užkandis turėjo būti pateiktas su olandišku padažu, bet jo nebuvo.

Džiaugsmo tai neprideda, bet tuo metu mes jo tikrai nepasigedome. Tik dabar kamuoja mintis – tai koks turėjo būti tas tikrasis skonis?

Lašiša žmonai labai patiko. Nors pats ragavau jos nedaug, galiu patvirtinti, kad ji pagaminta tikrai kokybiškai. Toks gana paprastas patiekalas, bet jautėsi, kad gamintas buvo su meile. 

Skani bulvių košė su lengvu parmezano poskoniu, pomidoriukai, lašiša ir lengvas pesto padažas, regis  užpildė visą skonių poreikių paletę. Šiam patiekalui priekaištų neturiu.

Savo šonkauliukus irgi vertinu labai teigiamai. Esu net pasiryžęs ignoruoti faktą, kad jų buvo labai mažai. Jei ne skaniosios grilyje keptos bulvės ir baklažanai, nebūčiau žinojęs, ar kažką valgiau. Tada dar pagalvojau – jei man renkantis šonkauliukus padavėja nepasakė, kad jų bus tiek mažai, tai koks būtų buvęs didkepsnis? 

Savo lėkštėje radau tris mažus ir trumpus šonkauliukus (gerai, kad kaulai buvo nedideli). Bet gal todėl juos taip ir vertinau? Kiekvieną kąsnelį atidžiai išjaučiamas. Senai taip besimėgavau šonkaulių mėsa.

Beje, kitiems jie gali pasirodyti sūroki, bet man jie buvo idealūs. O dar tas naminis barbekiu padažas - tikra palaima. Ir vėl jautėsi, kad maistas gamintas su meile (gal restorano šefui retokai tenka gaminti pagal atskirus užsakymus, t.y., ne viešbučio svečiams, kurie gauna maistą pagal nustatytą dienos valgiaraštį, todėl visą  meilę maistui jis sudėjo į mūsų porcijas?)

Panakota - silpniausia vakarienės dalis. Nebuvo neskanu (gana nesaldus, malonus derinys), bet turbūt norėdami jai suteikti standumo jie gerokai padaugino želatinos. Ir tai tiesiog „badė akis“, todėl platesnių komentarų neturiu.

Taigi – ėjau jų „suvalgyti“ savo įrašui, bet vienu metu pajutau kaip jie „valgo“ mane. 

Taip, reikia pasistengti su aptarnavimu - išmokyti personalą elementarių bendravimo ir elgesio taisyklių, bet mes tai priėmėme kaip pramogą.

Ar rekomenduojame? Mes ten tikrai sugrįšime. Ir gal net užsisakysime žąsį, nes dabar jau esu tikras, kad tas skonis nebus jau toks paprastas, kaip mums sakė.

Tad jei galite atleisti kelias aptarnavimo, pateikimo klaidas ir norite pasimėgauti geru maistu už priimtiną kainą – ši vieta tikrai turi ką pasiūlyti.

Vertinimas: 7 iš 10 (maistas - 9)

Kaina: vakarienė su gėrimais - ~32 EUR

Tinklaraštis Naminės antys

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.