Jis „Bizarre“ svečius jau stebina naujais skoniais, mat paruošė visiškai naują antrojo restorano aukšto valgiaraštį. G.Dumont’as šeimininkauja europietiškos virtuvės restorane, daugelį jau sužavėjusiame savo „fresh market“ idėja. Čia galite prieiti prie baro, kuris kaip turguje nukrautas šviežiomis tos dienos daržovėmis, žuvimis, mėsa ir vaisiais, ir iš viso to susikurti patinkantį patiekalą.
Šią idėją restorano bendraturtis Rimgaudas Kunstmonas parsivežė iš užsienio. O ji skirta nuolatiniams lankytojams, kuriems kasdienis valgiaraštis gali nusibosti. Pavyzdžiui, pabaksnoji pirštu: noriu šitos žuvies, būtent taip pakeptos su tokiomis daržovėmis ir tokiu padažu, tokiais prieskoniais.
Pirmajame aukšte esančiame „Nikkei“ stiliaus restorane azijietiškais patiekalais lepina virtuvės meistrai Audrius Mikoliūnas ir Karolis Narušis. Juos Rimgaudas atsiviliojo iš Londono, kur jie dirbo tokiuose restoranuose kaip „Nobu“, „Sushisamba“, „Novikov“, „Roka“, „City Social“.
„Nikkei“ – pasaulyje populiarėjanti nauja kulinarinė mada, siejanti japonišką ir perujietišką virtuvę.
R.Kunstmonas užbėga už akių sakydamas, kad gal dar per anksti sakyti, kad „Bizarre“ irgi siūlo „Nikkei“, – kol kas geriau apsiriboti „europiečiams pritaikyto japonišku maisto“ arba „Pan Asian /Peru“ stiliaus virtuvės pavadinimu.
Šiandien Audrius ir Karolis didžiuojasi, kad „Bizarre“ svečiai, paskanavę jų gamintų patiekalų, pasižada daugiau niekada nebevalgysiantys „kartoninių sušių“.
Tiesa, virtuvėje daugiau sukasi Karolis, o Audrius užsiima produktų užsakymu. Kadangi japoniška virtuvė garsėja ypatingu šviežumu, tenka paplušėti, kol surandi ne tik kokį retą produktą, bet ir patikimą tiekėją.
Pats restorano bendraturtis R.Kunstmonas – irgi ne naujokas restoranų versle. Daugiau negu kelis dešimtmečius jame sukosi. Iki šiol jo didžioji meilė yra jau legendinis tapęs Klaipėdos restoranas „Skandalas“, dabar valdomas Rimgaudo sesers.
„Šešerius metus buvau atitrūkęs nuo restoranų verslo, tačiau kur tik nuvažiuodavau, ieškodavau vietos kultinių restoranų, valgiau, stebėjau, kaupiau žinias, kitaip sakant, ilgai ruošiausi šiam projektui, – sako R.Kunstmonas. – Ieškojau naujos „Skandalo“ versijos. Samdžiau agentūras koncepcijai sukurti. Niekas nelipo.
Kol netikėtai į galvą šovė tas žodis „bizarre“ – jis toks talpus, turi tiek daug reikšmių ir prasmių, kad net išversti į lietuvių kalbą labai sunku. Toks pat yra ir šis restoranas.“
Pasigavęs idėją jis ėmėsi ją įgyvendinti. Tiesa, dar pasigavo ir ką tik Didžiojoje Britanijoje mokslus baigusią architektę Augustę Rinkevičiūtę. „Dviese per porą metų viską ir susipiešėme“, – prisipažįsta.
Tad koks šio tūkstantį kvadratinių metrų plotą užimančio ir 250 vietų turinčio restorano stilius? „Šiuolaikinė eklektika, – atsako Rimgaudas. – Išgryninti stiliai pasaulyje jau visiems nusibodę. Na, ką tu dar nustebinsi klasikiniu prancūzišku ar itališku interjeru?
Dabar stebina sukryžminti stiliai, daugybė pasaulio atspindžių vienoje erdvėje.“
Ir tai matyti kiekviename žingsnyje jo moderniame restorane.
Tarkim, senų amerikietiškų kino žurnalų iškarpomis nuklijuota siena, o ant jos kabo lietuvių menininkų sukurta moderni „Paskutinės vakarienės“ interpretacija, kurioje vietoj apaštalų – Holivudo žvaigždės, o Jėzus Kristus – aktorė Angelina Jolie.
Arba salė, kurios palubėje kybo indoneziški lietsargiai. Arba „Pink Floyd“ (sena šeimininko meilė!) garbei skirta zona: viena siena apklijuota dolerių banknotais, kabo gitaros ir išdidintas grupės albumo viršelis, o kita siena blizga įvairiausiais laikrodžiais. „Pinkfloidininkai“ žino, ką grupės muzikoje reiškia laiko ir pinigų simboliai.
Kokia šio restorano idėja? Išskirtinumas? „Tai labiau ne restoranas, o klubas, kur žmonės ateina ne vien nuobodžiai prie stalo pavalgyti, bet ir praleisti laiko – pabendrauti, paklausyti muzikos, – aiškina šeimininkas. – Tai ypač madinga pasaulio megapoliuose.
Gal madinga taps ir tarp mūsų amžiaus „jaunuolių“, kurie po vakarienės dar nenori eiti namo, o šokti jau nenori. Ir tikram jaunimui turėtų patikti – neišlaidaujant prie baro ar poilsio zonoje išgerti kokteilį, suvalgyti užkandį.“