Tarp 30 geriausių šiemet restoranų – 11 naujokų

Gero maisto akademijos narių balsavimas „30 geriausių restoranų“ projekte baigėsi – jau yra aiškus šių metų trisdešimtukas. 

 Geriausiųjų restoranų trisdešimtukas jau išrinktas, tačiau kol kas neskelbiamas.<br>  A.Solomino nuotr.
 Geriausiųjų restoranų trisdešimtukas jau išrinktas, tačiau kol kas neskelbiamas.<br>  A.Solomino nuotr.
 „Stebuklai“ - pernai geriausias restoranas.<br>  A.Solomino nuotr.
 „Stebuklai“ - pernai geriausias restoranas.<br>  A.Solomino nuotr.
 M.Praškevičius - „Stebuklų“ šefas.<br>  A.Solomino nuotr.
 M.Praškevičius - „Stebuklų“ šefas.<br>  A.Solomino nuotr.
 L.Petrukaitis ir E.Šiškauskienė.<br>  A.Solomino nuotr.
 L.Petrukaitis ir E.Šiškauskienė.<br>  A.Solomino nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 1, 2017, 1:30 PM, atnaujinta Jun 1, 2017, 1:40 PM

Nuo birželio 2 d. kasdien (išskyrus sekmadienį) projekto tinklapyje bus atskleidžiamas geriausių restoranų 2017 m. reitingas pradedant nuo 30 vietos, o birželio 29 d. specialaus renginio metu Vilniuje paaiškės penki aukščiausiais balais šiemet įvertinti Lietuvos restoranai.

„Visi šiame sąraše jau yra geriausi, nes būtent jie šiais metais iš akademijos narių gavo daugiausiai balų. 

Pastarieji vertindami privalėjo atsižvelgti į maisto kokybę ir patiekalų kūrybiškumą, aptarnavimo lygį, aplinką, gėrimų kortą ir dar daugiau projekto reglamente nustatytų kriterijų“, – pasakoja Gero maisto akademijos įkūrėjas Linas Petrukaitis.

Restoranai 2017 m. reitinge krito, kilo, o kai kurių ir nebeliko

Kadangi „Švyturio“ iniciatyva pradėtas „30 geriausių restoranų“ projektas vyksta jau antras metus iš eilės, šiemet rezultatai neišvengiamai yra lyginami su 2016 m. restoranų reitingu. 

„Kadangi konkrečių pavadinimų įvardinti dar negalime, šių metų sąrašą kol kas apžvelgiame skaičiais“, – balsavimo statistiką šiandien atskleidė L.Petrukaitis.

Naujų restoranų atsiradimo dinamika džiugina ne tik lankytojus, bet ir balsuojančius. Tad šiemet „30 geriausių restoranų“ reitinge atsidūrė netgi 5 naujai atsidarę restoranai, ir ne tik Vilniuje. 

Iš viso lyginant su pernai 2017 m. trisdešimtuke yra netgi 11 naujų restoranų. Tai reiškia, kad tiek pat lyginant su pernai metų sąrašu iš jo pasitraukė. 

7 restoranai galutinėje lentelėje šiemet pakilo per kelias pozicijas, o aukščiausias kilimas įvyko per 12 pozicijų. Didžiausias kritimas, tačiau neiškritimas iš reitingo įvyko per 20 pozicijų.

„Taip pat turiu pastebėti, kad 2017 m. trisdešimtuke yra mažiau restoranų iš Vilniaus. Projekto geografija prasiplėtė ir tai išties labai džiugina, nes restoranai šalies kurortuose savo kokybe neatsilieka nuo sostinės geriausiųjų“, – teigia L.Petrukaitis.

Kas tie penki geriausi šiemet?

„30 geriausių restoranų“ projektą vainikuos geriausių 2017 m. restoranų Lietuvoje apdovanojimai, kurie vyks birželio 29 d. istorinėje Vilniaus vietoje – Pirklių namuose.

Tokie restoranų vertinimai vyksta pasauliniu mastu, o kai kurios šalys turi savo restoranų reitingus. Lietuva – nebe išimtis.

„Projektas ne tik vienija gastronomijos profesionalus, atranda šalies viešojo maitinimo perlus, bet ir siekia tapti kokybišku, patikimu bei kūrybišku gidu visiems gero maisto mėgėjams“, – sako Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė ir projekto Tarybos pirmininkė Evalda Šiškauskienė.

Rinkimus organizuoja Gero maisto akademija kartu su Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija ir žurnalu „Geras Skonis“. Projekto iniciatorius – „Švyturys“. Prie projekto partnerių šiemet prisijungė ir Valstybinis turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.