Taip ir nesupratau, už ką visi dievina šį restoraną

Nors šią savaitę nebeplanavau rašyti jokios restorano apžvalgos, įvairios gyvenimo detalės viską koreguoja savaip.

Kiaulienos sprandinės kepsnys (3,95 EUR).<br> „Ančių medžioklė“
Kiaulienos sprandinės kepsnys (3,95 EUR).<br> „Ančių medžioklė“
Sriuba su vištiena (1,85 EUR). <br> „Ančių medžioklė“
Sriuba su vištiena (1,85 EUR). <br> „Ančių medžioklė“
„Talutti. Bakes'n'Shakes City“.  <br> „Ančių medžioklė“
„Talutti. Bakes'n'Shakes City“.  <br> „Ančių medžioklė“
Daugiau nuotraukų (3)

„Ančių medžioklė“

2017-06-20 11:05

Pavyzdžiui, netikėtai sužinai, kad atsidarė kokia nauja vieta ir smalsumo paskatintas privalai palikti viską, kas tau brangu (aš čia apie savo atsineštus pietus darbe su tinkamu baltymų, angliavandenių ir daržovių kiekiu) ir eiti ten, kur išdaužytas, sugriautas ir suniokotas kelias veda (ėjau nelaimingai pagarsėjusia Vilniaus gatve).

Paprastai šnekant – feisbuke pamačiau, kad Vilniuje jau atsidarė „Talutti. Bakes'n'Shakes City“.  

Tiesą sakant, jų atsidarymo faktas manęs nebūtų niekaip paveikęs, jei ne visi tie išprotėję komentarai apie jų supermaistą, kokybę, porcijas ir t. t.

Na, valgiau aš pas juos prieš keletą metų – neblogai (geriau už vidurkį), bet kas ten tokio? Tada nesupratau ir iki šiol nesuprantu.

Tai va, ateinu į naują restoraną apie 13 val. Randu vietą ir atsisėdu. 

5 minutės, 10, 14 minučių... Valgiaraštį peržiūrėjau gal kokius keturis kartus, mintimis suvalgiau 90 proc. tų pasakiškai atrodančių patiekalų nuotraukose (nežinau, kiek pinigų investuota į fotosesijas, bet sprendimas tikrai geras) ir likus vos 1 minutei iki deadline t.y. 15 min. laukimo, mano užsakymas buvo priimtas.

Tiesą sakant, jei ne netoliese prisėdęs žmogus, pavadinkime jį Pardavimų vadybininku, tai manau, kad būčiau ir išėjęs (regis aš neegzistavau jų visatoje).

Nes tik po jo pasirodymo mane aplankė sėkmė – jam buvo greitai pateiktas valgiaraštis ir priimtas užsakymas, o kadangi aš buvau visai šalia, tai ir man nuskilo.

Iš pietų meniu užsisakiau sriubos su vištiena (1,85 EUR) ir kiaulienos sprandinę (3,95 EUR).

Po kokių 10 minučių laukimo mane ir Pardavimų vadybininką pasiekia sriubos. 

Pradedu nuo bandelės  - ji šviežia? Nesakau, kad labai sena, bet tikrai ne šiandien kepta. Atrodė tikrai gražiai, bet pavargęs veganas jos jau gali ir neperlaužti (gal kiek perdedu). O aš taip tikėjausi ją lauždamas girdėti lengvą traškėjimą, kuris susigeria ir nuslopsta minkštame jos turinyje. Gal kitą kartą? (kuriomis dienomis jos kepamos?)

Pati sriuba buvo labai vidutiniška. Tokio pat skonio vištienos sriubą galima gauti bet kurioje valgykloje už 0,30 EUR, o čia ji kainavo 1,85 EUR. Nebuvo neskani – tiesiog neturėjo jokio skonio. 

Gerai, joje buvo daug vištienos, ir porcija gana didelė, bet vien dėl porcijos dydžio laimingas nebūsi – reikia kažko daugiau. 

Ar aš per daug reikalauju iš dienos pietų? Gal. Tiesa, ji dar buvo šaltoka, tad jokių gerų žodžių apie sriubą tikrai nebus.

Teisybės dėlei turiu paminėti, kad tai tik mano nuomonė. 

Pavyzdžiui, šio įrašo epizodinis veikėjas Pardavimų vadybininkas po padavėjos klausimo apie skonį net prisiekinėjo, kad jau rašo feisbuke atsiliepimą apie jos nuostabų skonį!

Visai kitokia buvo sprandinė – man ji patiko (vertinant tai, kad tai dienos pietų patiekalas). Gal bulvės ir buvo kiek šaltokos (su temperatūros išlaikymu jie turi problemų), bet bendras skonis labai neblogas. Bulvės gerai paruoštos, jautėsi rozmarinas.

Patiko ir kitos garnyro dalys, pvz. valgydamas pomidorą aš jutau jo skonį, kas yra tikra retenybė, kai pripranti prie tų, kuriuos parduoda prekybos centruose (gal jų daržovės iš ūkininkų?), patiko ir agurkų marinatas, ir svogūnų. Toks teisingas, naminis skonis.

Pati mėsa irgi buvo tinkamai paruošta, lengvai plyšo bei kramtėsi, skonį paįvairino gana lengvo skonio krienų padažas. O svarbiausia - jie tinkamai susitvarkė su pagrindine dienos pietų užduotimi – t.y., porcijos dydžiu ir sotumo jausmu. Po šių pietų aš jaučiausi pakankamai privalgęs, gal net persivalgęs (kitą kartą užsakinėčiau tik antrą patiekalą).

Turbūt net nereikia minėti, kad Pardavimų vadybininkas vėl liko sužavėtas? Tik kuo toliau, tuo labiau nebesupratau, ar jis tikrai toks patenkintas maistu, ar tiesiog „kabina“ tą merginą? Nors kai pamačiau, jog nepaliko „arbatos“, pirmoji versija išsiveržė į priekį.

Šio apsilankymo nevertinsiu, tiesiog norėjau pateikti savo pirminius įspūdžius iš visų taip garbinamos vietos (buvo pliusų, buvo ir minusų). 

Beje, kaip matote, vertinimai yra dvejopi – mano liko neutralūs, o Pardavimų vadybininkas šiai vietai skyrė bent du aukščiausius ordinus. 

Bet aš čia tikrai dar užsuksiu ir įvertinsiu juos neskubėdamas. Ramiai ir neskubėdamas. Ir tegul pabando man maistas būti ne toks skanus ar ne toks gražus, pateiktas valgiaraščio nuotraukose.

Beje feisbuke jų pateikta dienos pietų foto ir gauti patiekalai atrodė labai panašiai, tad dedu didelį pliusą už mano vizualinių lūkesčių išpildymą.

Vertinimas: bus pateiktas po tikrojo meniu išbandymo

Kaina: 5,55 EUR (kaip suprantu, užsisakant sriubą ir antrąjį patiekalą taikoma nuolaida, nes turėjo būti 5,8 EUR)

„Ančių medžioklė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.