Kur pavalgyti Nidoje? Aplankę keletą vietų priėjome netikėtos išvados

Nerašysiu apie Nidoje tvyrančią ramybę ir keistą jausmą, kuris užpildo skubantį, lekiantį ir neramų vidinį pasaulį.

 „Vegan friendly“. Makaronai.<br> „Ančių medžioklė“.
 „Vegan friendly“. Makaronai.<br> „Ančių medžioklė“.
 „Šiškų sala“. Mėsainis.<br> „Ančių medžioklė“.
 „Šiškų sala“. Mėsainis.<br> „Ančių medžioklė“.
 „Šiškų sala“. Lašiša.<br> „Ančių medžioklė“.
 „Šiškų sala“. Lašiša.<br> „Ančių medžioklė“.
„Kaštonas/ChestNut“. Sumuštinis ir bulvytės.<br> „Ančių medžioklė“.
„Kaštonas/ChestNut“. Sumuštinis ir bulvytės.<br> „Ančių medžioklė“.
 „Kaštonas/ChestNut“. <br> „Ančių medžioklė“.
 „Kaštonas/ChestNut“. <br> „Ančių medžioklė“.
 „BO House“. Pica.<br> „Ančių medžioklė“.
 „BO House“. Pica.<br> „Ančių medžioklė“.
 Restoranas „Senasis Uostas“.<br> „Ančių medžioklė“.
 Restoranas „Senasis Uostas“.<br> „Ančių medžioklė“.
 „BO House“. Salotos su buratos sūriu.<br> „Ančių medžioklė“.
 „BO House“. Salotos su buratos sūriu.<br> „Ančių medžioklė“.
 „BO House“. Lavos pyragėlis.<br> „Ančių medžioklė“.
 „BO House“. Lavos pyragėlis.<br> „Ančių medžioklė“.
 „Varna. Terasa“. Šonkauliukai.<br> „Ančių medžioklė“.
 „Varna. Terasa“. Šonkauliukai.<br> „Ančių medžioklė“.
 „Varna. Terasa“. Lašiša.<br> „Ančių medžioklė“.
 „Varna. Terasa“. Lašiša.<br> „Ančių medžioklė“.
 „Varna. Terasa“. Kokteilis.<br> „Ančių medžioklė“.
 „Varna. Terasa“. Kokteilis.<br> „Ančių medžioklė“.
 „Varna. Terasa“. Midijos. <br> „Ančių medžioklė“.
 „Varna. Terasa“. Midijos. <br> „Ančių medžioklė“.
 „Vegan friendly“. Mėsainis.<br> „Ančių medžioklė“.
 „Vegan friendly“. Mėsainis.<br> „Ančių medžioklė“.
 „Vegan friendly“. Vištiena.<br> „Ančių medžioklė“.
 „Vegan friendly“. Vištiena.<br> „Ančių medžioklė“.
 „Vegan friendly“. Vafliai.<br> „Ančių medžioklė“.
 „Vegan friendly“. Vafliai.<br> „Ančių medžioklė“.
Daugiau nuotraukų (16)

„Ančių medžioklė“

Jun 23, 2017, 1:10 PM, atnaujinta Jun 23, 2017, 1:15 PM

Per kelių dienų poilsio laikotarpį Nida sugeba sulėtinti širdies ritmą, išmuša jį iš Vilniaus ritmo bei pakeičia savuoju – tuo, kuris dvelkia ramybe, romantika ir paukščių čiulbėjimu.

Bet yra ir kita jos pusė – maitinimo įstaigos. Jei Nidos gamta pribloškia sukuriamu vidiniu jausmu, tai pastarosios sugeba nusviesti į paralelinę visatą. 

Eidamas pavalgyti jau žinai, kad mokėsi daug, gausi nežinia ką (nebent žinai, kur eini), o kitais metais pusės naujų maitinimo įstaigų neliks, jas pakeis kitos.

Pabandysiu pateikti trumpą apžvalgą ir rekomendacijas iš paskutinės kelionės į šį kurortą (eiliškumas pateiktas pagal vietos aplankymo datą).

„Šiškų sala“

Jau kažkiek rašiau apie šią vietą, tai yra, vieną prasčiausių mėsainių visose visatose, tad nesiplėsiu – kitą maistą gal ir galima valgyti, bet be mandagaus aptarnavimo ten nieko daugiau nėra (net interjeras liko tas pats, kurį paliko pernai čia įsikūrę rezidentai).

Vakarienei išleidome maždaug 25 EUR (su gėrimais). Mėsainis tragiškas (7,90 EUR), lašiša valgoma (11,20 EUR), bet perkepta.

Mano rekomendacija – nerekomenduoju.

Ar juos rasime kitais metais? Tikimybė – 15 proc.

„Kaštonas/ChestNut“

Sumuštiniai kainuoja po 4 EUR. Nieko mandro, bet užkąsti sėdint šalia marių ir klausantis regio muzikos man patiko.

Skonis nėra stebuklingas ir jokio „oho!“ nesitikėkite (bulvyčių neverta imti), bet mačiau, kad produktus naudoja tikrai kokybiškus, pvz. „Džiugo“ sūrį, šviežias bandeles.

Už du sumuštinius (galima rintkis iš maždaug 5 rūšių), kavą ir bulvytes sumokėjau apie 10 EUR.

Mano rekomendacija – galima prisėsti.

Ar juos rasime kitais metais? Tikimybė – 85 proc.

„BO House“ restoranas

Apsilankėme šia antrus metus iš eilės ir nenusivylėme. Galėčiau kabinėtis dėl picos padų (picos kainuoja vidutiniškai 8,5 EUR), bet kaip Nidai visai neblogai.

Produktai geri, skonis irgi. Labai patiko buratos salotos ir lavos desertas. Šaltibarščiai – silpnoki. Dviem užkąsti galima maždaug už 26 EUR (su gėrimais).

Beje, jei gerai pamenu, kainos nuo 2016-ųjų nepakito.

Mano rekomendacija – rekomenduotina vieta.

Ar juos rasime kitais metais? Tikimybė – 90 proc.

Restoranas „Senasis Uostas“

Užėjome visai netikėtai. Buvo suplanavę užkąsti sumuštinių iš „Varnos“ kiosko šalia „Maximos“ (3,5 EUR.), bet pagalvojome, kad cepelinai geriau nei pašildytas batonas, o jų iškaba dar skelbė apie akciją cepelinams, tai yra, 4 EUR (nuolatinė kaina – 5 EUR).

Likome labai patenkinti bei sotūs. Paprasta, greita ir skanu. Valgydamas pagalvojau, kad Nidoje gal net nereikia eksperimentuoti. Taip ir pigiau, ir užtikrinčiau. O geriausia tai, kad dviese prisivalgėme už 10 EUR (su arbatpinigiais).

Mano rekomendacija – rekomenduoju.

Ar juos rasime kitais metais? Tikimybė – 90 proc.

„Vegan friendly“ (lyg ir toks užrašas kreida buvo užrašytas ant juodos lentos, nes labai sunku suprasti, kas jie tokie)

Po personalo rekomendacijų nutariau mėsainiui Nidoje suteikti antrą šansą (8,00 EUR). Na, jis buvo geresnis nei „Šiškų saloje“, bet iki rekomenduotino „netempia“. Labiausiai patiko majonezo padažas ir bulvytės (mano ir mano draugo nuomonės sutapo).

Dar jie labai gyrė jų gamybos makaronus, todėl žmona užsisakė su krevetėmis ir midijomis (12 EUR). Kodėl makaronai buvo pateikti sulaužyti smulkiais gabaliukais? Jūros gėrybių buvo nemažai, bet patys makaronai buvo labai jau lipnūs.

Bet labiausiai įsiminė mūsų draugės patiekalas – vištiena su avokadų pagardu (10 EUR). Prie jos patiektos grilyje keptos daržovės tiesiog plaukė aliejuje. Anot jos, skrandis sustojo visai dienai.

Tiesa, galų gale sužinome, kad atsiskaitymas tik grynaisiais. Super.

Mano rekomendacija – nelabai rekomenduoju (galima užsukti nebent vaflių, kurie kainuoja maždaug 6 EUR)

Ar juos rasime kitais metais? Tikimybė – 22 proc.

„Varna. Terasa“

Maistas buvo tikrai neblogas, tik mažokos porcijos. Suvalgęs  savo šonkauliukų porciją (11 EUR) likau gana alkanas (buvo skanu), panašiai jautėsi ir draugas, užsisakęs lašišą (9 EUR). Žmonos midijų porcija (12 EUR) man atrodė dvigubai mažesnė nei Vilniuje ar kitur.

Bet kokteiliai viską atsvėrė. Todėl manau, kad terasoje geriausia pasigrožėti nuostabiu vaizdu ir išgerti kokteilių, turtingų skoniu ir kiekiu. Rekomenduoju „Culto la Vida“ (6 EUR). Visgi, jei norėsis pavalgyti – galite, nusivilti neturėtumėte.

Mano rekomendacija – rekomenduotina.

Ar juos rasime kitais metais? Tikimybė – 90 proc.

Jei trumpai:

venkite nežinomų ir naujų vietų;

mažiau eksperimentuokite, nebent esate tikrai patikimoje vietoje;

jei galite – važiuokite valgyti į Klaipėdą arba patys gaminkitės. Taip pigiau, patikimiau ir dažnu atveju – skaniau.

P.S. Dalis įrašo remtas atsiminimais, tad kainos gali šiek tiek skirtis.

„Ančių medžioklė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.