Restorane po atviru dangumi – iniciatyva atsisakyti plastikinių indų

Ketvirtą sezoną vilniečius penktadieniais valgyti po atviru dangumi kviečiantis projektas „Open Kitchen“ šiemet siekia atkreipti dėmesį į gamtosaugą. 

Siūloma valgyti maistą iš visiškai perdirbtų pakuočių ir taip saugoti gamtą.<br> 123rf
Siūloma valgyti maistą iš visiškai perdirbtų pakuočių ir taip saugoti gamtą.<br> 123rf
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-06-23 12:01, atnaujinta 2017-06-23 15:03

Vienas projekto dalyvių restoranas „Sweet Root“ kartu su partneriu „Electrolux“ įgyvendina iniciatyvą „Open Box“ ir siūlo greitą maistą valgyti iš visiškai perdirbtų pakuočių ir taip saugoti gamtą. 

„Norisi parodyti, kad gatvės maistas gali būti šiek tiek kitoks nei esame įpratę jį matyti iki šiol. Subtilus, sukurtas vien tik iš vietinių ir sezoniškų produktų, lėtas, pritaikytas valgyti po atviru dangumi, ir – svarbiausia – nepaliekantis milžiniško kalno plastikinių peilių, šakučių bei lėkštučių“, – sakė Sigitas Žemaitis, vienas restorano „Sweet Root“ šeimininkų.

Pasak jo, pasaulyje vyraujančios tvarumo (angl. sustainability), vienkartinės pakuotės mažinimo tendencijos atkeliauja ir į Vilnių. 

Trumpai tariant, „Open Box“ – tai vietinis ir sezoniškas produktas. Nuo pačios pakuotės iki pop-up restorano vizualinio dekoro Tymo turguje visos medžiagos ir daiktai yra prikelti antram gyvenimui, t. y. „perdirbti“. 

Servetėlė, pagaminta iš perdirbto popieriaus, yra vienintelis išmetamas dalykas, kurį rasite trijų patiekalų atviroje dėžutėje. Visa kita skirta tolesniam naudojimui, o valgytojui grįžta 2 eurai.

Vietinę virtuvę puoselėjantis restoranas „Sweet Root“  projekto partneriu pasirinko „Electrolux“, kurio visos įmonių grupės tikslai būtent ir siekia pabrėžti tvarumo versle svarbą.

Pasak „Electrolux“ Lietuvoje vadovo Deimanto Kirlio, tvarumo tema bendrovei ypač aktuali, todėl dvejonių, ar prisidėti prie renginio, nebuvo. 

„Ekologijos, atliekų, medžiagų perdirbimo, tvarumo temos mums labai svarbios, todėl skiriame joms daug dėmesio. „Electrolux“ – tarptautinis prekės ženklas, kuris siekia inicijuoti teigiamus pokyčius globaliu mastu, puoselėjant išteklius, kultūrą ir t. t. Mums neabejotinai būdingos Švedijoje klestinčios tvarumo filosofijos idėjos, stengiamės jas propaguoti. 

Pavyzdžiui, pernai inicijavome tarptautinį idėjų konkursą „Ideas Lab 2016“ tvaresniam maisto ruošimui namuose. Vartotojams taip pat siūlome ir tokių siurblių, kurių 70 proc. pagaminta iš perdirbamų medžiagų. Prisidėdami prie projekto „Open Box“ siekiame ne tik sukurti visuomenei šventę, bet ir ją edukuoti, palengva keisti nusistovėjusį požiūrį. 

O ir su „Sweet Root“ bendradarbiaujame neatsitiktinai. Tai – neabejotinai tvariausias restoranas Lietuvoje. Vadinasi, mąstome ta pačia kryptimi“, – kalbėjo D.Kirlys.

Projekto „Open Kitchen“ organizatoriai antrina: „Labai džiugu, kad prie mūsų iniciatyvos prisijungė puikus restoranas „Sweet Root“ ir įnešė šiek tiek šviežio oro į bendrą virtuvę savo maistą tiekdamas grąžinamuose induose.

2018-aisiais planuojame dalinai arba visiškai atsisakyti plastikinių atliekų renginiuose, todėl džiaugiamės, kad  pirmas žingsnis yra žengtas ir matome, kad klientams tai patinka. Tai yra gatvės maisto ateitis.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.