Nerealus atradimas stoties rajone: užkandinė, nustebinusi maistu ir kainomis

Kažkada siūliau grįžti laiku atgal, o šiandien noriu pasiūlyti kelionę į ateitį. Nesupraskite neteisingai – neaptikau vietos, kuri gamina maistą iš ateities ar panašiai. Tiesiog šią vietą ketinau įvertinti gerokai vėliau.

 „Take eat easy“. Sumuštinis su plėšyta vištiena.<br> „Ančių medžioklė“.
 „Take eat easy“. Sumuštinis su plėšyta vištiena.<br> „Ančių medžioklė“.
 „Take eat easy“.<br> „Ančių medžioklė“.
 „Take eat easy“.<br> „Ančių medžioklė“.
 „Take eat easy“.<br> „Ančių medžioklė“.
 „Take eat easy“.<br> „Ančių medžioklė“.
 „Take eat easy“.<br> „Ančių medžioklė“.
 „Take eat easy“.<br> „Ančių medžioklė“.
 „Take eat easy“. Sumuštinis su plėšyta vištiena.<br> „Ančių medžioklė“.
 „Take eat easy“. Sumuštinis su plėšyta vištiena.<br> „Ančių medžioklė“.
 „Take eat easy“.<br> „Ančių medžioklė“.
 „Take eat easy“.<br> „Ančių medžioklė“.
Daugiau nuotraukų (6)

„Ančių medžioklė“

Jun 29, 2017, 1:01 PM, atnaujinta Jun 29, 2017, 8:53 PM

Vieną dieną pietų metu atsidūriau netoli Pylimo ir Rūdninkų gatvės sankirtos (Vilniaus stoties rajono dalis) ir prisiminiau, kad kažkur netoliese turi būti tokia vieta, kaip „Take eat easy“.

Feisbuke juos pastebėjau dar prieš atidarymą, tad ilgai ir kantriai laukiau galimybės paragauti jų sumuštinių. Nežinau, kodėl, bet šeštasis pojūtis man iškart pranešė, kad jų sumuštiniai bus geri.

Šį kartą nusprendžiau išbandyti jų dienos pietų pasiūlymą, kuris skelbia, kad už 3,5 EUR gauni dienos sumuštinį ir pasirinktinai sriubos, kavos, arbatos, kakavos arba naminio limonado.

Tai kur čia ta ateitis, paklausite? Priėmęs šį sprendimą sau kelis kartus pakartojau – jokio vertinimo, tai tik pietūs. Sumokėjęs 3,50 EUR tu nieko nesužinosi. Norėdamas rimtai įvertinti turėsi ateiti čia dar kartą ir valgyti kažką iš to, kas siūoloma valgiaraštyje. Tad tai, ką rašau – dar neturėjo egzistuoti. Bet jūs tai skaitote – reiškia, aš sulaužiau savo pažadą. Kas nutiko?

Atvykęs į vietą neradau jokių spec. iškabų, tik kelis staliukus lauke, pastatytą reklaminę lentą su užrašais ir įėjimą į kokių 5 kv. m. patalpą. 

Viduje dar smagiau – aprašinėtas veidrodis (meniu) ir trys staliukai, prie kurių gali tilpti 4-5 žmonės.

Blogai? Ne! Man patinka. Tokios vietos man labai patinka! Jautiesi lyg kokiame madingame Londono hipsterių kvartale. Na, tik ten vos galėtum patekti į vidų, o čia aš esu vienas. 13 val., pietų metas, o aš esu vienas (čia liūdnoji dalis, net žmonos nėra šalia).

Su manimi pasisveikina virtuvėje dirbantis ūsuotas vyrukas, iš kažkur atsiranda mergina prie kasos aparato, pradedame užsakinėti. 

Feisbuke jau buvau pažiūrėjęs, kad tos dienos pasiūlymai – sumuštinis su brokoliais ir sūriu, trintų žinių sriuba ir mano jau išvardinti gėrimai.

Šiaip aš mėsą labai mėgstu, gal net esu priklausomas nuo jos, bet šį kartą ketinau daryti išimtį. Bet taip maniau tik tol, kol nesužinojau, jog šiandien papildomai pasirinkti galima ir sumuštinį su plėšyta vištiena bei prancūzišką svogūnų sriubą (nežinau, kodėl to nebuvo feisbuke).

Turbūt nereikia sakyti, kad sumuštinį iškart pakeičiau mėsišku. Dėl sriubos buvo abejonių, bet pagalvojęs užsisakiau svogūnų (gi jų nevertinsiu – galima eksperimentuoti).

Už kelių minučių atkeliavo sriuba. Hm... Kartoninis puodelis? Čia tikrai stoties kultūros įtaka. Atvirai sakant, mintyse nurašiau šią vietą. Pradėjau manyti, kad „sriuba“ bus iš miltelių, o apie sumuštinį jau net nebenorėjau galvoti.

Siurbtelėjau iš puodelio (jokio šaukšto nebuvo) ir nustebau – skanu. Nejutau jokios chemijos ar kitų blogybių. Labai lengvai salstelėjęs svogūnų skonis ir kiti ingredientai mane pradėjo žavėti. Puodelis ištuštėjo greičiau, nei aš norėčiau ir jau apimtas gerokai džiugesnės nuotaikos ėmiau laukti antrosios pietų dalies.

Štai ir jis – sumuštinis. Atrodo gražiai, todėl mano nuotaika dar pagerėja. Greitai nufotografuoju, atsikandu ir tą pačia akimirką mano akių vyzdžiai išsiplečia – oho!

Pirmiausiai pajutau bandelės skonį (nenoriu jos vadinti riekėmis, nes ji verta daugiau). Tokia nepaprastai švelni, puri, šviežia ir saldoka. Vaikystėje seneliai mus vaišindavo ragaišiais, tai čia praktiškai tas pats skonis, tik konsistencija gerokai švelnesnė. O dar tobulas jos apskrudimas – kažkas nepaprasto.

Kiti pamatys nuotraukas ir sakys, kad „batono“ čia gerokai per daug, bet ką jie supranta. Gi kai žmonės valgo šakotį, jie nesako: „Šiame šakotyje per daug tešlos“? Čia bandelė buvo svarbi, o ne tiesiog įrankis kitiems produktams sudėti.

Jos viduje slėpėsi ne ką prastesnis skonis. Plėšytos vištienos nebuvo labai daug, bet tikrai pakankamai, kad žinotum, jog ji yra šio stebuklo dalis. Labai patiko marinuota paprika ir didelis žalumynų kiekis – gražgarstės, burokėlių lapai. O viską sudėjus į vieną kąsnį, gauname tikra stebuklą.

Aš mėgavausi kiekvienu savo kąsniu. Vienu metu ir saldu (bandelė), ir rūgštu (paprika), ir švelnu (salotos, vištiena, padažas). Nepaprastas derinys ir labai gaila, kad jo nėra nuolatiniame meniu.

Išėjęs iš „Take Eat Easy“ supratau, kad negaliu laukti ir turiu pasidalinti informacija apie šią vietą, nes jie tikrai yra mano antro metų ketvirčio atradimas. Ir man net nereikia ragauti kažko iš tikrojo meniu, kad tai patvirtinčiau, nes tai, ką jie man pasiūlė už 3,50 EUR, buvo nepaprasta.

Taip pat – neteisinga, kad tokia gera vieta buvo tuščia. Todėl noriu visų paprašyti, kad pasidalintumėte šiuo įrašu ir padėtumėte šiai vietai. Nuojauta man sako, kad tas vyrukas ir mergina yra ne šiaip samdomas personalas, tad šis smulkus versliukas negali žlugti. Jų reikia man, jų reikia Vilniui, ir jums jų reikia (net jei dar to nežinote).

Aš čia tikrai grįšiu. Taip ir pasakiau jiems prieš išeinant.

Vertinimas: 10 iš 10;

Kaina: 3,5 EUR už dienos pietų pasiūlymą (nuo 5,00 EUR sumuštiniai iš meniu)
 
„Ančių medžioklė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.