Visų išliaupsintuose kebabuose pasigedau mėsos

Jei cepelinai - NR.1 iš tautinių mūsų patiekalų, tai kas yra NR.2?

„Vilniaus klasika“ – pita su jautiena (4,6 EUR). Jautienos joje buvo labai mažai.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
„Vilniaus klasika“ – pita su jautiena (4,6 EUR). Jautienos joje buvo labai mažai.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
 „Wraperia suppa kebs“.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
 „Wraperia suppa kebs“.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
 „Wraperia suppa kebs“.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
 „Wraperia suppa kebs“.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
 „Wraperia suppa kebs“.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
 „Wraperia suppa kebs“.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
 „Wraperia suppa kebs“.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
 „Wraperia suppa kebs“.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
 „Wraperia suppa kebs“.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
 „Wraperia suppa kebs“.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
 „Wraperia suppa kebs“.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
 „Wraperia suppa kebs“.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
„Berlyno reivas“ – kebabas lėkštėje su vištiena (5,8 EUR).<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
„Berlyno reivas“ – kebabas lėkštėje su vištiena (5,8 EUR).<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
 „Wraperia suppa kebs“.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
 „Wraperia suppa kebs“.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
Daugiau nuotraukų (9)

„Ančių medžioklė“

2017-07-13 19:48, atnaujinta 2017-07-14 14:00

Manau, nesumeluosiu pasakęs, kad tai yra kebabai (ar bent buvo).

Greitas, pigus ir sotus maistas, kuris skirtas kiekvienam. O jei kas nors pasako, neva tai nesveika, šią „nesąmonę“ galima atremti pačiu stipriausiu argumentu – ar matei, kiek jame daržovių, ten gi daug daržovių (kopūstų)!

Prieš kelias savaites kebabų rinkoje kilo didžiulė sumaištis, nes atsidarė „Wraperia suppa kebs“.

Šios kebabinės savininkai ar virėjai sugalvojo nepajudinamą kebabų daržovių trijulę (kopūstus, pomidorus ir agurkus) papildyti kitomis daržovėmis. Šis sprendimas visus šokiravo ne mažiau, nei kadaise Johno Mixo padarytas atradimas – sumaišyti tris skirtingus kebabo padažus.

Prisiklausęs prieštaringų nuomonių apie „Wraperia suppa kebs“, patraukiau ir aš įvertinti šių kebabų.

Kai atvykome pas juos vieną savaitgalio dieną apie 14 valandą, su didelėmis eilėmis nesusidūrėme. Tiksliau, buvome vieninteliai  klientai (bumas jau baigėsi?). 

Jiems blogai – mums gerai, nes niekada nemėgau stovėti eilėse ir laukti kebabų (ypač naktį, ypač rajonuose).

Vedinas sentimentų užsisakau kebabą „Vilniaus klasika“ - pita su jautiena (4,6 EUR), o žmona – „Berlyno reivą“ lėkštėje su vištiena (5,8 EUR).

Nemažos kainos? Na, kaip už kebabą – taip, bet šios vietos įkūrėjai  pristato esą „suppa gastronautais“ ir žada kažką nepaprasto su „hyyperloop‘ais“. Taip ir nesupratau, ką jie nori tuo pasakyti, bet, regis, taip pagrindžia savo kainas.

Tai ką mes gavome ant stalo? Dvi medalio puses: išvaizdą ir skonį.

Kebabai atrodė tikrai geriausiai iš to, ką esu regėjęs per visą kebabų valgymo istoriją Lietuvoje. Gal kiek perspausta su valgymu pagaliukais, bet spalvingumas, skoningas pateikimas nuteikė labai pozityviai. Matosi, kad įdėta pastangų.

Bet tada prieiname prie skonio – ką jūs man siūlote už bemaž dvigubai didesnę kainą (lyginat su mano mėgstamiausia kebabų vieta)? Mokėdamas daugiau, aš visada ir reikalauju daugiau, todėl man labai sunku pasakyti, ar kitoks daržovių rinkinys tikrai yra vertas šios kainos.

Mums buvo skanu. Žmonai net labai patiko, bet jai būtų buvę skanu ir keptos dešrelės, jei tik prie jų būtų daug ir įvairių daržovių (jai daržovės yra svarbiausias veiksnys vertinant maistą).  

Visgi kebabas nėra vien daržovės. Aš pasigedau mėsos, man jos buvo tiesiog per mažai ir ją visiškai užgožė daržovės.

Padažai buvo labai geri. Lengvi, ne per daug įkyrūs ir tikrai pagerino bendrą daržovių skonį (aha, daržovių, ne mėsos).

Nepamirškime ir fetos, kuri kebabą lėkštėje perkėlė į kitą lygį, tad  priekaištų nėra. Bet nėra ir didelių pagyrų, nes tokie padažai prie kebabų jau nėra naujiena – tai naujas standartas, kad po valgio nejaustum kažkokių nemalonumų skrandyje.

Ai, dar pita... Kodėl ji tokia guminė? Prisiekiu, kad po valgio man skaudėjo žandikaulį nuo nuolatinio sunkau kramtymo (lyg visą laiką būčiau dirbęs). O jei dar prisiminčiau apie pusę išbyrėjusio kebabo turinio ant padėklo... Pita buvo blogai įpjauta? O gal su visomis taip nutinka?

Ir paskutinis dalykas – bulvytės. Jums ne gėda vadintis „suppa gastronautais“ ir patiekti bulvytes iš plastikinių maišelių, dar apibarstytas ta chemija? Negi sunku patiems jas paruošti? Pagalvokite apie tai.

Tikrai sveikinu jūsų žingsnį kažką pakeisti kebabų rinkoje, bet ar tikrai atsakėte į visus klientų klausimus? Kodėl jie, kartą paragavę, pas jus turi grįžti?

Taip, daliai žmonių įtikinti užteks tik tų įvairesnių daržovių (ridikėliai, morkos, kukurūzai, žolelės...), bet tokiems, kaip aš, reikia ir klasikinių kebabo ingredientų, tai yra, mėsos indėlio į visumą, patogaus valgymo. Galų gale aš likau alkanas, sumokėjęs 4,6 EUR.

Buvo įdomu ir skanu, bet antrą kartą pas jus grįšiu tik žmonos prašymu, nes jai daržovių įvairovė ir jų kiekis labai patiko.

Vertinimas: 6 iš 10 (žmona jus vertina 10);

Kaina: kebabai nuo 3,8 EUR iki 5,8

„Ančių medžioklė“ 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.