Simona Nainė išmoko pasigaminti kavą, kuri gali atstoti ir desertą

Kiekvieną rytą su kavos puodeliu pasitinkanti prekės ženklo „Nunu“ kūrėja atlikėja Simona Nainė šį ritualą atsinešė iš vaikystės, kai jos mama dieną pradėdavo maldama kavą. 

Kaip pasigaminti kavos kokteilį, Simoną mokė viena geriausių šalies baristų P.Palaikytė.  
Kaip pasigaminti kavos kokteilį, Simoną mokė viena geriausių šalies baristų P.Palaikytė.  
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 27, 2017, 9:42 AM

Nei dienos be kavos neįsivaizduojanti Simona prisipažįsta, jog neskaičiuoja, kiek kavos puodelių per dieną išgeria, todėl vertina progas, kai gali susipažinti su naujais kavos gėrimais ir jos ruošimo būdais. 

Neseniai ji paragavo šaltai brandintos kavos, vadinamos „Cold Brew“. O kaip ją pasigaminti, Simoną mokė viena geriausių šalies baristų Paulina Palaikytė. 

„Ryte atsikeliu ir dar užmerktomis akimis čiumpu puodelį kavos. Taip prasideda mano kiekviena diena, o geriausia tuomet, kai nereikia niekur skubėti ir galiu ramiai išgerti puodelį kavos. 

Dienos metu ja taip pat mėgaujuosi dažnai – kiekis priklauso nuo to, kiek darbų turiu tą dieną, tačiau, kad ir kiek kavos išgeriu, ji man netrukdo užmigti. Miegoti trukdo darbai“, – pasakojo Simona. 

Atlikėja prisipažino nesilaikanti rekomendacijų negerti kavos vakare. 

Dėl skrandžio problemų negalinti gerti vien juodos kavos, Simona dažniausiai šį gėrimą renkasi su šiek tiek cukraus. 

Tuo tarpu paauglystėje, kuomet prasidėjo Simonos draugystė su kava, ji gerdavo juodą kavą su pienu. 

„Kai buvau paauglė, namuose turėjome seną kavamalę. Mama kas rytą maldavo kavą. Būtent mama pripratino mus prie šio rytinio ritualo – pradėti dieną su puodeliu kavos“, – prisiminimais dalinosi Simona.  

„Nunu“ kūrėja prisipažino, kad dienos metu kavos išgeria iš tiesų daug – kartais net daugiau, nei vertėtų. 

Šiuo gėrimu Simona Nainė mėgaujasi vienu – joks užkandis ar desertas prie kavos jai nėra būtinas. 

Merginų grupės „Pinup Girls“ narės išbandyta „Paulig“ šaltai brandinta kava tinka ruošiant kavos kokteilius, maišoma su įvairiais vasaros vaisiais, uogomis, taip pat sultimis, todėl gali būti pateikiama kaip kava ir desertas viename. 

Susitikusios restobare „Spot“ Simona Nainė ir kavos trenerė, barista Paulina Palaikytė drauge gamino vasariškai gaivų šaltai brandintos kavos „Cold Brew“ kokteilį su ledukais, mėta, ruduoju cukrumi, agavų sirupu, gazuotu vandeniu ir laimo vaisiumi. 

Visi norintys galės jo paragauti jau šį ketvirtadienį, liepos 27 d., restobare „Spot“, Vilniuje, vyksiančiame renginyje. 

Jame pačių išmėgintus šaltos kavos kokteilius taip pat pristatys DJ ir TV laidų vedėja Simona Albavičiūtė-Bandita, modelis, tinklaraštininkė Simona Burbaitė, kelionių organizatorius, keliautojas Rimvydas Širvinskas-Makalius bei žurnalistas, radijo laidų vedėjas Orijus Gasanovas. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.