Virtuvės meistro kūrinių nuotraukos – ant garsenybių marškinėlių

Fotografas Robertas Daskevičius, įgyvendindamas savo maisto fotografijos projektą „52 kartai“, pristato dar vieną netikėtą fotosesiją.

Marinuotos cukinijos  su šprotais<br>R.Daskevičiaus („I4U Studio“) stilius ir nuotr.
Marinuotos cukinijos su šprotais<br>R.Daskevičiaus („I4U Studio“) stilius ir nuotr.
Tuno  kepsneliai
Tuno kepsneliai
Pistacijų, braškių ir pasiflorų tartaletė
Pistacijų, braškių ir pasiflorų tartaletė
Nealkoholinis mochitas
Nealkoholinis mochitas
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Aug 9, 2017, 9:45 AM

Šį kartą maisto nuotraukas jis perkėlė ant marškinėlių ir nufotografavo tokiais drabužiais vilkinčius garsius žmones – dainininkę Moniką Pundziūtę-Monique, aktorių Vytautą Rumšą jaunesnįjį, rašytoją ir scenaristą Aidą Puklevičių ir įsiamžino pats.

Mintį jam įgyvendinti padėjo Klaipėdos restoranų „Monai“ ir „Momo Grill“ šefas Vytautas Samavičius.

Marinuotos cukinijos su šprotais

Reikės: * 2 žalių vidutinio dydžio cukinijų * 2 geltonų vidutinio dydžio cukinijų * 160 g konservuotų šprotų aliejuje * 1 skiltelės česnako * 2 riekelių ruginės duonos * 2 valgomųjų šaukštų obuolių acto * aliejaus, druskos, pipirų * prieskoninių žolelių (krapų, petražolių, svogūnų laiškų)

1. Cukinijas supjaustykite 1,5 cm storio griežinėliais, apšlakstykite aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais. Kiekvieną griežinėlį kepkite ant grotelių arba keptuvėje po pusę minutės iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

2. Česnako skiltelę smulkiai sukapokite, sumaišykite su cukinijomis, įberkite dar druskos ir pipirų, įpilkite obuolių acto. Viską sumaišykite ir palaikykite 5–10 min., kol pasimarinuos.

3. Į lėkštę ratu dėkite cukinijas, ant viršaus – šprotus, patrupinkite ruginės duonos, papuoškite prieskoninėmis žolelėmis. Prieš patiekdami apšlakstykite aliejaus ir obuolių acto užpilu.

Tuno kepsneliai

Reikės: * 600 g tuno * 20 g vandenžolių

Bulvių pyragui: * 8 didelių bulvių * 400 g 35 proc. riebumo grietinėlės * sviesto * druskos, pipirų

Mėsos sultinio padažui: * 1 kg jautienos kaulų * 30 g pomidorų pastos * 15 g sviesto

Tyrei: * 2 vidutinio dydžio morkų * 2 vidutinio dydžio pastarnokų * sviesto

1. Paruoškite bulvių pyragą. Bulves supjaustykite plonais griežinėliais. Kepimo skardą ištepkite sviestu, susluoksniuokite bulves, įberkite druskos, pipirų, supilkite grietinėlę. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje valandą.

2. Paruoškite mėsos sultinio padažą. Jautienos kaulus apšlakstykite pomidorų pasta ir kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Keptus kaulus sudėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu, kol kaulai bus visiškai susemti, ir virkite ant silpnos ugnies 3 valandas. Tada nusunkite – turėtumėte gauti apie 300 ml skysčio. Nukoštą skystį pamažu virkite tol, kol liks 150 ml. Pagal skonį įberkite druskos, pipirų, įdėkite 15 g sviesto.

3. Paruoškite tyres. Nuskuskite morkas ir pastarnokus, smulkiai supjaustykite. Virkite atskirai tol, kol daržovės visiškai suminkštės. Į išvirusias daržoves įberkite druskos, pipirų, įdėkite sviesto ir atskirai sutrinkite trintuvu iki vientisos tirštos masės – išeis dvi tyrės.

4. Paruoškite tuną. Supjaustykite jį gabalėliais po 150 g ir kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių po 1 minutę. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

5. Į lėkštę dėkite po gabalėlį bulvių pyrago, ant jo – keptą tuną, aplinkui sudėliokite morkų ir pastarnokų tyrių taškelius. Ant viršaus užpilkite mėsos sultinio padažo ir papuoškite vandenžolėmis.

Pistacijų, braškių ir pasiflorų tartaletė

Tartaletei: * 90 g sviesto * 130 g miltų * 20 g migdolų miltų * 40 g miltelinio cukraus * 1 nedidelio kiaušinio

Pasiflorų kremui: * 37 g pasiflorų tyrės * 12 g vandens * 1 nedidelio kiaušinio * 40 g cukraus * 30 g sviesto * 1 g, arba pusės lapelio, želatinos

Pistacijų kremui: * 70 g 35 proc. riebumo grietinėlės * 30 g baltojo šokolado * 5 g pistacijų tyrės

Papuošti: * 2 braškių

1. Paruoškite tartaletę. Labai šaltą sviestą sumaišykite su miltais – kapokite peiliu tol, kol masė taps smėlio konsistencijos. Suberkite miltelinį cukrų, migdolų miltus, įmuškite 1 kiaušinį, viską išmaišykite ir palikite šaldytuve per naktį. Tada formuokite tartaletes ir kepkite iki 165 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 min., palikite atvėsti.

2. Paruoškite pasiflorų kremą. Visus tyrei skirtus ingredientus dėkite į puodą, gerai išmaišykite ir pakaitinkite iki 83 laipsnių.

3. Paruoškite pistacijų kremą. Grietinėlę sumaišykite su pistacijų tyre, supilkite į puodą ir užvirkite. Masę užpilkite ant baltojo šokolado, sutrinkite trintuvu ir palikite šaldytuve per naktį. Tada atsargiai išmaišykite šluotele, kad gautumėte kreminę konsistenciją.

4. Į tartaletės pagrindą supilkite pasiflorų kremą, palaikykite šaldytuve apie valandą, kad sukietėtų. Ant viršaus uždėkite supjaustytas braškes bei pistacijų kremo lašelius.

Nealkoholinis mochitas

Reikės: * 3/4 žaliosios citrinos * 2 šaukštų rudojo cukraus * 11 šviežių mėtų lapelių * gazuoto vandens * grūsto ledo

Mėtas sutrinkite su cukrumi bei žaliąja citrina, dėkite grūstą ledą, užpilkite gazuotu vandeniu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.