„Per kelis mėnesius išbandžiau įvairius patiekalus, bet kol kas neradau, ko negalėčiau savo keptuvėje išvirti ar iškepti. Joje pagaminto maisto skonis išskirtinis. Visi lieka sužavėti“, – džiaugėsi luksnėniškis Stasys Guzevičius.
Jam kilo mintis pagaminti tokią keptuvę, prie kurios galėtų susiburti net didelė kompanija ir kartu pasigaminti kiekvienas sau patinkantį patiekalą, o ne laukti, kol kas nors paruoš.
Trakuose net 70 jo draugų šventėje smagiai bendravo ne tik prie stalo valgydami, bet ir prie metro skersmens apvalios lauko keptuvės. Ją galima sukioti, todėl pageidaujamas patiekalas pats privažiuoja.
Ant didelio ketaus dubens, kuriame kūrenamos malkos, uždengta platesnė ketaus plokštė su skyle viduje dūmams išeiti.
Maistas nesudega ir neatvėsta, nes iškeptas patraukiamas prie plokštės krašto. O į specialius joje padarytus griovelius suteka riebalai, todėl jie niekada nevarva ant žarijų.
Net ir lietingu oru ši keptuvė maždaug poros metrų aukščio palapinėje saugiai naudojama, nes ugnis ketaus dubenyje po plokšte dega ramiai.
Panorus sušilti ją galima pasistatyti kaip aukurą ant akmens, pamato terasoje arba kieme. Ir bet kur nusivežti.
„Mane patį nustebino tokia universali lauko keptuvė. Ir abejingų jai nelieka. Skonis išskirtinis. Ragavau iš tų pačių tarkuotų bulvių keptų blynų šioje keptuvėje ir ketaus keptuvėje ant dujinės viryklės. Nepalyginsi.
Kol kepa mėsa, čia pat puode išverda ryžiai. Arbatos ar kavos irgi nereikia atskirai kaisti“, – pasakojo S.Guzevičius.