Patiekalų fotosesiją įkvėpė vaikystės prisiminimai

Atsimenate savo vaikystę, kai būdavo taip smagu apipiešti savo ranką ant švaraus popieriaus lapo ar išmarginus ją visą dažais atspausti spalvotą atspaudą?

Erškėtrožių kisielius su zefyrais
Erškėtrožių kisielius su zefyrais
Vaniliniai ežiukai su varškės sūriu
Vaniliniai ežiukai su varškės sūriu
Naminė fokačija su skumbre<br>R.Daskevičiaus („I4U Studio“) stilius ir nuotr.
Naminė fokačija su skumbre<br>R.Daskevičiaus („I4U Studio“) stilius ir nuotr.
Lėtai kepta jautienos kulninė
Lėtai kepta jautienos kulninė
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 4, 2017, 4:46 PM

Tokių prisiminimų įkvėpti projekto „52 kartai“ autorius Robertas Daskevičius ir šefas Evaldas Kizelis sukūrė prisiminimų kupiną fotosesiją.

Fokačijai: * 300 g kvietinių miltų * 50 g manų kruopų * 250 ml vandens * 10 g sausų mielių * 7 g druskos * 10 g cukraus * 150 g porų * 40 ml alyvuogių aliejaus

Skumbrės paštetui: * 2 karštai rūkytų skumbrių * 200 g kreminio varškės sūrelio * 50 g mėlynojo svogūno * 20 g poro * citrinos žievelės

1. Išminkykite tešlą iš miltų, manų kruopų, vandens, mielių, cukraus ir druskos. Tešla lips prie rankų – neišgyvenkite. Palikite ją pakilti kambario temperatūroje apie 2 valandas. Rankomis suformuokite apie 1 cm storio blyną, įspauskite porus, palikite pakilti dar valandai ir dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Prieš kepimą fokačijos blyne pirštais pridarykite skylučių ir supilkite alyvuogių aliejų. Kepkite apie 15–20 minučių.

2. Skumbrę atskirkite nuo kaulų. Svogūną ir porą supjaustykite smulkiais kubeliais. Nutarkuokite citrinos žievelę ir iš visų ingredientų sumaišykite paštetą.

3. Skumbrės pašteto gabalėlius išmėtykite ant naminės fokačijos. Galite pagardinti rūgštynių lapeliais.

Erškėtrožių kisielius su zefyrais

Reikės: * 1 l vandens * 70 g cukraus * 30 g džiovintų erškėtrožių žiedlapių * 30 ml brendžio * 30 ml medaus * 20 g kukurūzų krakmolo * zefyrų * citrinų, apelsinų, žaliųjų citrinų žievelių

Vandenį užvirkite su cukrumi ir lėta srovele supilkite krakmolą, permaišytą su šlakeliu šalto vandens. Patraukite nuo ugnies ir sudėkite erškėtrožių žiedlapius. Skysčiui kiek atvėsus sudėkite citrusinių vaisių žieveles, supilkite brendį, midų ir dėkite į šaldytuvą. Atšalusį kisielių supilkite į stiklinę, uždėkite zefyrų. Jei turite karamelizatorių, galite zefyrus lengvai paskrudinti.

Lėtai kepta jautienos kulninė

Jautienai: * 3 kg jautienos kulninės su kaulu * 300 ml vandens * 150 g druskos * 20 g šviežių čiobrelių * 5 g juodųjų pipirų * 50 g česnako

Garnyrui: * 500 g jaunų burokėlių * 500 g salierų stiebų * 80 g cukraus * 40 ml balzaminio acto * 40 ml sidro acto * 10 g druskos

1. Iš vandens ir prieskonių užmaišykite tirpalą ir merkite į jį jautienos kulninę. Dėkite į šaldytuvą 12–18 valandų.

2. Jautienos kulninę išimkite iš tirpalo, nusausinkite ir dėkite į iki 120 laipsnių įkaitintą orkaitę apytiksliai 6 valandoms (1 kg mėsos kepti reikės apie 2 valandas). Iškepę nukoškite mėsos sultis (jas pasilikite), mėsą apdenkite folija ir palikite bent 30 minučių.

3. Paruoškite garnyrą. Imkite dvi keptuves, į vieną supilkite sidro actą ir 40 g cukraus, į kitą – balzaminį actą ir likusį cukrų. Pilkite po šlakelį vandens. Užvirus į balzaminį actą dėkite burokėlius, o į sidro actą – salierų stiebus. Keptuves uždenkite. Burokėlius troškinkite 3 minutes, salierų stiebus – 5 minutes.

4. Paruoškite padažą. Nurinkite riebalus nuo mėsos sulčių ir sumaišykite su sirupais, kuriuos gavote troškindami burokėlius ir salierų stiebus. Pamažu nuvirkite iki norimos konsistencijos. Viską patiekite šiltoje skardelėje arba inde.

Vaniliniai ežiukai su varškės sūriu

Ežiukams: * 200 g kvietinių miltų * 100 ml vandens * 100 ml pieno * vanilės ankšties * 4 g druskos * 10 g cukraus

Slyvoms: * 200 g slyvų * 100 ml vandens * 100 g cukraus * cinamono lazdelės

Karamelizuotoms moliūgų sėkloms: * 50 g moliūgų sėklų * 20 g cukraus * druskos

Varškės sūriui: * 200 g riebaus varškės sūrio * 20 g sviesto

1. Paruoškite ežiukus. Keptuvėje apkepkite kvietinius miltus ir palikite atvėsti. Į puodą pilkite pieną, vandenį, berkite druską, cukrų, dėkite vanilės ankštį ir užvirkite. Nukoškite ir užminkykite tešlą su pravėsusiais keptais miltais ir karštu vandens bei pieno plakiniu, atšaldykite ir formuokite norimo dydžio ežiukus.

2. Paruoškite slyvas. Perpjaukite jas pusiau ir išimkite kauliukus. Iš cukraus, vandens ir cinamono lazdelės išvirkite sirupą. Į verdantį sirupą sumeskite slyvas, pavirkite lygiai minutę ir palikite atvėsti.

3. Paruoškite moliūgų sėklas. Apskrudinkite jas sausoje keptuvėje. Išimkite sėklas iš keptuvės ir į tą pačią keptuvę supilkite cukrų. Cukrui karamelizavusis pilkite moliūgų sėklas atgal, permaišykite ir pasūdykite. Viską išverskite ant sviestinio popieriaus ir kiek pravėsus sulaužykite norimo dydžio gabaliukais.

4. Paruoškite sūrį. Supjaustykite jį norimo dydžio gabalėliais ir apkepkite svieste.

5. Ežiukus sudėkite į verdantį vandenį ir virkite 2 minutes, nukoškite. Patiekite kartu su apkeptu sūriu, slyvomis, karamelizuotomis moliūgų sėklomis. Galite pagardinti mėgstama uogiene ar grietine.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.