Šį šeštadienį Ali, kaip jau tampa įprasta, nenuvils tikrų šokolado mėgėjų ir iškeps lazdyno riešutų pyragą su pieninio šokolado kremu bei, anot jo paties, slaptuoju ingredientu.
Taigi, koks tas slaptasis ingredientas ir daug kitų skanių paslapčių – šio šeštadienio televizijos laidoje „Gardu Gardu“!
Lazdyno riešutų pyragas su pieninio šokolado kremu
Pyragui reikės:
100 g lazdyno riešutų;
60 g cukraus pudros;
30 g miltų;
30 g cukraus;
120 g kiaušinių baltymų masės (4 kiaušinių baltymai);
žiupsnelio cinamono.
Kremui reikės:
130 g grietinėlės;
300 g pieninio šokolado.
Papuošimui reikės:
juodojo šokolado pabarstukų arba drožlių;
cukraus pudros;
Šviežios mėtos lapelių;
Kreminio mėlyno pelėsio sūrio.
Smulkintuve sumalkite lazdyno riešutus su cukraus pudra ir miltais. Kiaušinius išplakti su cukrumi iki standžių putų ir į juos suberti riešutų mišinį.
Iš lėto viską išmaišykite iki vientisos masės. Gautą tešlą sudėkite į kepimo formą ir išlyginkite. Paviršių apibarstykite cinamonu. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.
Iškepusį atvėsinkite.
Užvirkite grietinėlę, suberti į ją šokoladą ir maišant ištirpinkite. Gautą vientisą masę užpilti ant iškepto pyrago į kepimo formą.
Paviršių gražiai išlyginkite ir padėkite į šaldytuvą, kad atvėstų bei sustingtų kremas. Atvėsusį pyragą išimkite iš kepimo formos, apibarstykite šokolado pabarstukais arba drožlėmis. Patiekite su kreminiu mėlyno pelėsio sūriu, apibarstykite cukraus pudra bei papuoškite šviežios mėtos lapeliais.
Skanaus!