Maisto žinovei apetitą sužadina spalvingi pusryčių patiekalai

Urtė Mikelevičiūtė (30 m.) dažnai valgo darbe, o kurdama tinklaraštį ji skuba aplankyti naujų ir jau pažįstamų restoranų. Tačiau tinklaraštininkė nė už ką neatsisako savaitgalį ko nors sveiko ir gardaus pasigaminti namuose.

R.Danisevičiaus nuotr.
R.Danisevičiaus nuotr.
U.Mikelevičiūtė šeštadienį įpratusi daugiau nei valandą mėgautis gaiviais ir sočiais pusryčiais.
U.Mikelevičiūtė šeštadienį įpratusi daugiau nei valandą mėgautis gaiviais ir sočiais pusryčiais.
Daugiau nuotraukų (2)

„Lietuvos rytas“

2017-12-01 08:49, atnaujinta 2017-12-01 17:04

Vilnietei U.Mikelevičiūtei sėdant prie stalo svarbu ne tai, kiek ir ko suvalgyti. Svarbiausia, kad maistas būtų gausus baltymų – Urtė laisvalaikiu mankštinasi sporto salėje.

„Čiop Čiop grupės“ prekės ženklų vadovei apetitą labiausiai gali sužadinti spalvingai ir stilingai atrodantis patiekalas. Tad tokiu valgiu U.Mikelevičiūtė įprastai mėgaujasi ilgais ir tingiais savaitgalio rytais.

– Ar pabudusi šeštadienį galvojate apie maistą?

– O kas negalvoja? Aišku, nesu visiška maisto vergė.

Gal labiau galvoju netgi ne apie patį pasisotinimą, o apie tai, ką, kur ir kada valgysiu.

Man tai procesas. Ypač kai neskubu, norisi tai daryti gražiai, įkvepiamai, stilingai ir, be abejo, skaniai.

– Kiek kartų valgote tądien? Ar pusryčiaujate? O gal pietūs nukeliami į pavakarę ir sutampa su vakariene?

– Šeštadienį aš valgau tris kartus. Jeigu einu į miestą valgyti rimtesnių vėlyvųjų pusryčių ar pietų, tuomet namie užkandu labai lengvai.

Keliaujant vėlyvųjų pusryčių reikia rimtai pasiruošti: laukia ilgesnis valgymo ritualas. Persivalgyti irgi nevertėtų.

Dažnai šeštadienio vakarais turiu gražią tradiciją vakarieniauti su šeima ar draugais.

– Kuo skiriasi jūsų maitinimasis darbo dienomis ir savaitgalį?

– Savaitgaliais nereikia taip skubėti kaip darbo dienomis. Beje, savaitgaliais gaminu.

O darbo dienomis dažnai valgau darbe. Tiek „Čiop Čiop studijoje“, tiek „PERI PERI reste“ turime dienos pietus, kartais lieku ten ir vakarienės.

Atidarėme ir „Tortinę“, kurioje bent kartais paragauju saldėsių. Nors nesu saldumynų mėgėja, profesiniais tikslais tenka paskanauti.

Dažnai vakarais sportuoju, tad po treniruočių mano valgiaraštyje būna baltymų turinčių produktų – jogurto, pasukų, kiaušinių.

– Ar šeštadienį turite tradiciją nusipirkti maisto produktų turguje? Gal daržovių ar mėsos užsisakote pas ūkinininkus ar pas kaime gyvenančius giminaičius?

– Esu didelė kaimiškų produktų mėgėja. Pirmiausia sezono metu daržovių, vaisių ir uogų stengiuosi gauti iš tėčio, močiutės ar draugų daržų. Jeigu duoda dovanų, tai ir imu viską.

Turiu pažįstamų, kurie gamina puikų sūrį. Kai tik yra galimybė, užsisakau ir jo. Jei tik pasitaiko proga, stengiuosi pirkti patikrintus produktus.

Tiesa, kadangi mano tėtis dirba su produktais ir pažįsta daug tiekėjų, tiesiog jo paklausiu geriausių rekomendacijų.

Turgus – man labiau kaip ritualas. Vertinu ekologišką produkciją, bet prekės ženklas nėra tiek svarbus, kiek patikrintas ir geras ryšys su augintoju ar gamintoju.

– Poilsio dienomis labiau mėgstate lankytis kavinėse, restoranuose ar gaminti namuose?

– Per pusę. Mėgstu gaminti namuose, bet darbas, tinklaraštis ir mano pomėgis skatina aplankyti vis naują ar jau pažintą ir mėgstamą restoraną.

Stengiuosi tas dvi veiklos dalis derinti.

– Ar į namus pasikviečiate draugų ir su jais ką nors gardaus ruošiate?

– Man patinka kviestis draugų, mėgstu ir pati eiti į svečius.

Visuomet svajojau apie erdvius namus su didžiule virtuve, kurioje draugai ramiai šnekučiuotųsi, ragautų, pasikeisdami gamintų maistą.

Kol kas tokios virtuvės dar neturiu, bet tikiu, kad vieną dieną ji bus. Gaminti kartu – labai smagu. Tai suvienija, tampa pramoga ir, be abejo, atrandama naujų skonių.

– Koks firminis jūsų šeštadienio patiekalas?

– Nesu prisirišusi prie vieno patiekalo, bet dažnai pusryčiams gaminu iš kiaušinių.

Pusryčių lėkštėje – daug šviežių produktų

U.Mikelevičiūtė tingų savaitgalio rytmetį siūlo mėgautis lėtais ir sočiais pusryčiais. Tad į didelę lėkštę turėtų būti įdėta šviežių ir džiovintų vaisių, sėklų, riešutų, daržovių, duoniukų.

Pusryčiams reikės:

banano,

mocarelos,

spalvotų pomidoriukų,

špinatų ar gražgarsčių,

bazilikų,

kivio,

avokado,

sezamų ir ispaninių šalavijų sėklų,

mėgstamų riešutų,

pasiflorų, figų, persimonų ar kitokių mėgstamų vaisių,

humuso (Artimųjų Rytų užkandžio, gaminamo iš trintų avinžirnių ir sezamų sėklų padažo),

duoniukų,

aliejaus, pipirų, druskos.

Šio valgio esmė – mėgautis pusryčiais valandą ar dar ilgiau. Rytą galite pradėti nuo vaisių arba, atvirkščiai, jais užbaigti valgį. Drąsiai eksperimentuokite rinkdamiesi produktus. Galvokite apie maistą ne tik kaip apie valgį – patiekite jį stilingai ir spalvingai.

„Aš labai mėgstu bananus su mocarela, o ant duoniuko su avokadu ir humusu kartais užsidedu figų ar kivių. Patys atraskite skonių derinius ir mėgaukitės gyvenimu“, – patarė U.Mikelevičiūtė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.