Picerijoje labiausiai nustebino sąskaita: tokių kainų seniai nemačiau

Prienai šiuo metu sulaukia daug didesnio dėmesio, nei paprastai. Sulaukė ir mano vizito. 

 Sąskaita už pietus maloniai nustebino.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Sąskaita už pietus maloniai nustebino.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Lavarr Ball pica (30 cm) – 4,6 euro.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Lavarr Ball pica (30 cm) – 4,6 euro.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Firminė sriuba (2,4 euro).<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Firminė sriuba (2,4 euro).<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Trinta pievagrybių sriuba su baravykais – 2,3 euro.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Trinta pievagrybių sriuba su baravykais – 2,3 euro.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Vištienos kepsnys su sūriu ir pievagrybių padažu – 4,75 euro.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Vištienos kepsnys su sūriu ir pievagrybių padažu – 4,75 euro.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 „Tango“ picerija Prienuose.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 „Tango“ picerija Prienuose.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 „Tango“ picerija Prienuose.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 „Tango“ picerija Prienuose.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 „Tango“ picerija Prienuose.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 „Tango“ picerija Prienuose.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 „Tango“ picerija Prienuose.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 „Tango“ picerija Prienuose.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 „Tango“ picerija Prienuose.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 „Tango“ picerija Prienuose.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 „Tango“ picerija Prienuose.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 „Tango“ picerija Prienuose.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 „Tango“ picerija Prienuose.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 „Tango“ picerija Prienuose.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 „Tango“ picerija Prienuose.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 „Tango“ picerija Prienuose.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 „Tango“ picerija Prienuose.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 „Tango“ picerija Prienuose.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Daugiau nuotraukų (14)

Riebus katinas

Feb 10, 2018, 10:13 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 10:31 AM

Nesu aš toks žinomas, kaip broliai Ballai, tad apie mano vizitą į Prienus žiniasklaida neskalambys. Apie tai parašysiu aš pats.

Kelionės tikslas buvo „Harmony park“, įsikūręs šalia Prienų – norėjome pasimėgauti vandens procedūromis bei pasilepinti pirčių kompleksu. Nesileisiu į detales, bet po šio vizito ir kainų, su kuriomis susipažinau „Harmony park“, Prienus praminiau Lietuvos Monaku. Sveikintinas verslininkų optimizmas įkurti tokį kompleksą kažkur laukuose, tarp arimų ir pateikti tokį kainyną, lyg prie visa ko dar gautum puikų vaizdą pro kambario langą į vandenyną. Na, bet prie šios temos grįšiu, tik jau kitoje apžvalgoje...

Pirma, kas krenta į akis vos užėjus, tai dvi vėliavos virš baro – Lietuvos ir JAV. Į galvą šovusią mintį, kad tai brolių Ballų garbei, patvirtina ir padavėja.

O kad būtų dar linksmiau, siūlau Prienų miesto gyventojams, 2018 metais susilaukusiems naujagimių berniukų, suteikti jiems tokius vardus – LiAngelas ir LaMellas. Aišku Lietuvoje kvailai skambės, bet užsieniečiams, kurie kažką apie „braliukus“ bus girdėję, atrodys kietai. 

Na, bet laikas nuo krepšinio grįžti prie maisto. Pradėję vartyti meniu, pagaliau grįžome į Lietuvą, nors „Harmony park“ su savo kainomis buvo nubloškęs į Monaką. 

Paskutinį kartą tokias mažas kainas teko matyti prieš metus Šilutės „Klumpėje“. 

Akys bėgiojo po meniu, blaškiausi nuo picų prie kepsnių, žodžiu, alkanam ne kas rinktis. Čia tas pats, kaip alkanam užsukti į parduotuvę. 

Draugė išsirinko sriubą ir kepsnį. O aš užsimaniau silkės su karštomis bulvėmis, sriubos ir picos. 

Pirmiausia ant stalo atkeliavo sriubos. Aišku, mintyse pasigedau silkės prieš sriubą, bet gražiai patiekta sriuba ir jos kvapas  klausimą apie silkę privertė pasilikti vėlesniam  laikui. 

Kalbant apie sriubas noriu paminėti, ko aš tikiuosi eidamas į kavines, manau, ir ne tik aš. Mes visi tikimės, kad ten maistas bus  daug skanesnis nei dauguma iš mūsų gaminame patys. Sutikite – juk kavinėse maistą gamina profesionalai. Tad galiu drąsiai teigti, kad abi sriubos skoniu galėtų konkuruoti su mano gaminamomis. 

Mano valgyta firminė sriuba tirštumu niekuo nenusileido draugės pasirinktai trintai pievagrybių sriubai su baravykais. Puikiai gomurį kuteno Chalapos pipirai. Džiugu, kad virėjas nėra maniakas ir suvokia, kad nors lietuviai vis labiau mėgsta aštrų maistą, tam turi būti ribos. Jei trumpai, šiai sriubai skyriau 10 balų. 

Lygiai tiek pat sulaukė trinta sriuba, kurioje iš tikrųjų buvo  baravykų. Tad drąsiai galiu teigti, kad su pavadinimu neperlenkta. 

Po sriubų atkeliavo antri patiekalai: pica ir vištienos kepsnys. Va tada aš padavėjos ir paklausiau apie silkę. Išgirdęs, kad aš jos  neužsakiau, turbūt pirmą kartą apsidžiaugiau išgirdęs tokį atsakymą. Nepuoliau įrodinėti, kad nesergu skleroze. Tiesiog po sriubos jau  buvome sotūs. O žiūrėdamas į nemenkus antruosius patiekalus supratau, kad silkei vietos nebebus. Tad į padavėjos klausimą, ar užsakyti silkę dabar, mandagiai išsisuku atsakydamas, kad kitą kartą.

Tolimesnę apžvalgą norėčiau pradėti nuo kepsnio. Dauguma sako, kad aš mėgėjas padaryti sviestą sviestuotu, bet, manau, nuo manęs neatsilieka ir „Tango pizza“ virėjai. Vien pažvelgus į kepsnį, pirma į galvą šovusi mintis – kad virėjas sumaišė kepsnius ir jau prie kažkam paruošto vištienos kepsnio su sūriu pridėjo grybų padažo. Puikiai žinau, kad lietuviai mėgėjai sočiai pavalgyti, bet šis derinys, drįsčiau teigti, perdėtas. 

Kol aš apie tai mąsčiau, lyg patvirtindama mano žodžius draugė nustūmė nuo kepsnio sūrio kepurę ir ėmė valgyti jį tik su grybų padažu. Dabar mano akiai viskas su kepsniu gerai. Tad vištienos kepsnys – tik 7 balai. 

Na, o mano valgyta „Lavar Ball“ pica galėjo pasigirti dideliu kiekiu skirtingos mėsos. Nenustebau, kad ši pica pavadinta broliukų Ballų tėvo garbei. Nebūčiau nustebęs, jei jis tą picą būtų kepęs pats, tik pasigėdijęs iškišti nosį į salę. 

Nelabai man patiko padažo patiekimas kibirėliuose. Idėja gal ir graži, kol nepradedi valgyti. Kadangi šalia nebuvo patiektas šaukštelis padažui, jį teko pilti iš kibirėlio. O pilant apsitaško kraštai, tad procesą kartojant tenka terliotis ir pirštus. Reikėtų arba šaukštelių šalia, arba kokią kitą tarą padažams naudoti. 

Atsisakėme minties paskanauti desertų, nes aš neįveikiau net savo picos. 

Labiausiai nustebino sąskaita. Suma buvo tokia juokingai maža, kad puoliau ieškoti neįrašytų patiekalų. Paaiškėjo, kad viskas surašyta, liko tik atsiskaityti, brūkštelėti vertinimą ir patenkintiems kilti namo.

Vertinimas: 

Interjeras - 7, 

Švara - 8, 

Aptarnavimas - 8, 

Maistas – 9. 

Viso: 32 balų (vidurkis – 8) 

Tad 5 nagučiai.

Pagarbiai, Riebus katinas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.