Netikėtai užtikome itališką restoraną Kaune – tokių įspūdžių visai nesitikėjome

Neslėpsiu – būdami Kaune mėgstame laiką leisti Laisvės alėjoje. Bet taip jau Lietuvoje neretai nutinka, kad saulę keičia apsiniaukęs dangus ir pasirodęs lietutis. Tad tenka greitai ieškoti laikino prieglobsčio. 

 „Taleggio“ sriuba, 3,49 euro.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 „Taleggio“ sriuba, 3,49 euro.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Baras. <br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Baras. <br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Baras. <br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Baras. <br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 „Piccola Italia“<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 „Piccola Italia“<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 „Piccola Italia“ meniu.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 „Piccola Italia“ meniu.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 „Piccola Italia“ meniu.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 „Piccola Italia“ meniu.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Pica „Quattro stagioni“, 6,89 euro.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Pica „Quattro stagioni“, 6,89 euro.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
  „Piccola Italia“. <br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
  „Piccola Italia“. <br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
  „Piccola Italia“. <br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
  „Piccola Italia“. <br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
  „Piccola Italia“. <br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
  „Piccola Italia“. <br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Tiramisas, 3,49 euro.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Tiramisas, 3,49 euro.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 „Tirolese“ pica, 7,29 euro.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 „Tirolese“ pica, 7,29 euro.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Skėčiai.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Skėčiai.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Daugiau nuotraukų (14)

Riebus katinas

May 1, 2018, 7:41 PM, atnaujinta Jan 5, 2019, 3:24 PM

Sąžiningai pasakius, jei ne lietus, būtume net nepastebėję į akis nekrentančios iškabos, skelbiančios apie Laisvės alėjos pašonėje įsikūrusį itališką restoraną „Piccola Italia“. 

Užsukame vidun, tikėdamiesi gurkšnodami kavą palaukti, kol baigsis lietus. Bet jau ne pirmą kartą mums taip nutinka, kad nieko nežadantis įstaigos fasadas viduje slepia nuostabų perliuką. 

Neslėpsiu – jau sėsdamas prie laisvo staliuko aš svajojau ne tik apie kavą, bet ir apie patiekalų paskanavimą. Graži aplinka, lyriška itališka muzika kardinaliai sugriovė trumpalaikius planus. 

Tie, kam teko lankytis šiame restorane, neleis man sumeluoti – įdomus jausmas užsukus į vidų. Lyg laiko mašina tave permestų iš Lietuvos į Italijos senamiestį. Jei dar ir padavėjai kalbėtų itališkai, jausmas būtų visu šimtu procentu toks. Bet mums įsijausti ir pajusti itališką dvasią pakako meniu, muzikos bei interjero. Liko visą šią pojūčių puokštę praturtinti skanaujant čia gaminamus patiekalus. 

Pagal tai, kaip padavėjas puikiai gaudosi meniu, galima spręsti, kad jis ne tik šį darbą puikiai išmano, bet ir tai, kad čia dirba ne pirmą dieną. 

Dar labiau į mintis apie Italiją įtraukė valgyta „Taleggio“ sūrio sriuba. Puikiai derėjo sūris bei maži kumpio gabalėliai. Atrodo – kas čia tokio sūrio sriuba su kumpiu. Bet paslaptis dažniausiai slypi produktų dermėje. O čia jie puikiai derėjo. Jei nebūčiau užsisakęs picos, būčiau kartojęs dar vieną lėkštutę sriubos. 

Nežinau kodėl, bet Katinienė visada užsakydama picą pageidauja, kad joje būtų kuo daugiau skirtingų ingredientų. Aš tokio poreikio neturiu. Tad žvelgdami į picas, nesunkiai suprasite, kas kokią valgė. 

Žinoma, kad valgant picas lengviausia yra degustuoti ir kaimyno. Atsirėžei gabalėlį, ir skanaus. Aišku, privalai ir jį pavaišinti saviške. 

Picoms jokių priekaištų neturėjome taip pat. Minkštas picos padas, gausu mocarelos sūrio bei priedų. Iš pirmo žvilgsnio mažos picos, bet jas norint įveikti reikėjo paplušėti. Besimėgaudamas pica aš visai pamiršau apie užsakytą desertą...

Atkeliavęs ant stalo tiramisas privertė mane atsidusti ir bandyti pasąmonės padedamam suformuoti  skrandyje vietelės ir desertui. Bet pakabinęs pirmą šaukštelį supratau, kad nepadariau klaidos, kai valgant picą kilo mintis atsisakyti deserto, tačiau aš jos neįgyvendinau.

Manau, dauguma tų, kurie virtuvėje sugeba daugiau nei tik išsikepti kiaušinių, žino ir šį itališką desertą – tiramisą, kurį italai vadina tiramisu. Jo paslaptis slypi tame, kad labai svarbu mokėti atitaikyti proporcijas. Neperlaikyti sausainių „Damų piršteliai“ kavoje, kad jie nesukristų. Arba atvirkščiai – laikyti trumpiau nei reikia.

Apie brendį nieko nerašysiu, laikomės vis griežtesnės kovos su alkoholiu taisyklių... Tad jei esate tiramiso mėgėjas, jau žinote, kur jo ieškoti.

Papietavę pastebime, kad lietus lauke nesibaigęs, bet iš padėties išgelbsti stovas su skėčiais prie durų. Kolektyvas paskolina vieną iš skėčių Riebiam katinui, kuris, žinoma, pažada jį grąžinti.

Vertinimas: 

Interjeras - 9, 

Švara - 9, 

Aptarnavimas - 9, 

Maistas – 9. 

Viso:  36 balai (vidurkis – 9) Tad 5 nagučiai. 

Esu laimingas, kad tą dieną lijo. Kartais ir lietus atneša džiaugsmo ir naujų atradimų. 

Riebus katinas

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2023 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.