Grilio guru Kristupo Krivicko receptų knyga graibstoma jai dar nepasirodžius

Vos tik grilio ir barbekiu patiekalų meistras Kristupas Krivickas paskelbė apie išleistą receptų knygą „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“, internete dėl jos užvirė aistros: dar prekyboje nepasirodžiusią knygą suskubo rezervuoti gausybė Kristupo sekėjų. 

Jungtinėje Karalystėje šiuo metu gyvenantis K.Krivickas daugeliui grilio mėgėjų ir net profesionalų yra tikras guru:
Jungtinėje Karalystėje šiuo metu gyvenantis K.Krivickas daugeliui grilio mėgėjų ir net profesionalų yra tikras guru:
„Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
„Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
„Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
„Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
„Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
„Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
„Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
„Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
„Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
„Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

May 3, 2018, 8:20 PM, atnaujinta May 3, 2018, 8:24 PM

Jungtinėje Karalystėje šiuo metu gyvenantis buvęs jonaviškis daugeliui grilio mėgėjų ir net profesionalų yra tikras guru: jo receptus ir patarimus internete gaudo ir jais dalinasi tūkstančiai tautiečių, gyvenančių tiek Lietuvoje, tiek užsienyje.

Tiesa, naujokai vis dar apsigauna manydami, kad šiais receptais dalinasi žurnalistas Kristupas Krivickas. Apie knygos autorių ir tai, kas sieja abu Krivickus, „Skonis“ jau rašė – skaitykite paspaudę šią nuorodą: „Žinomo žurnalisto bendrapavardis tūkstančius gerbėjų patraukė ypatingais kepsniais“.

Kai kurie Kristupo receptai, kaip antai KK marinatas, yra tapę tikra legenda.

Naujojoje knygoje skaitytojai tarp 79 receptų ras ir šiek tiek kitokį – KK+ marinato receptą vištoms prieš rūkymą išmirkyti. 

192 puslapių knygoje – užkandžių, kiaulienos, jautienos, ėrienos, vištienos, žuvies, jūrų gėrybių, kepinių, troškinių, garnyrų, desertų, padažų, marinatų receptai.

Skaitytojai ras ir jau pamėgtų receptų, pavyzdžiui, kepsninėje keptų čeburekų ar šonine apvyniotų vėdarų, ir naujų – rūkytos  kiaulės galvos, grilyje keptų kaulų čiulpų, jaučio uodegų takų („taco“), plėšytos kiaulienos, šonkaulių, plėšytos rūkytos kiaulienos šoninės ir daugybę kitų. 

Pasak Kristupo, gaminant patiekalus grilyje profesionalumas yra tiesiogiai proporcingas sudegintų anglių kiekiui. Žinant, kad jis tai daro nuo mažens, nenuostabu, kad dabar jis yra tikras šios srities guru.

„Nuo mažens man knietėjo ką nors gaminti, bet įdomiausia tai daryti būdavo gamtoje: kepdavau bulves žarijose, dešreles ant pagaliuko, šašlykus ir kitokius patiekalus.

Vienas malonumas miške užsikurti laužą ir katiliuke išsivirti makaronų sriubos – gamtoje ji prilygsta geriausiam restorano patiekalui“, – pasakojo Kristupas.

Štai ką apie jį rašo „Kamado Bono“ kepsninių atstovas Lietuvoje, grilio entuziastus vienijančios feisbuko grupės „Lithuania grilling and smoking“ administratorius Tomas Petryla: „Jis pasakė, kad ugnis su juo šneka ir dūmai jam nuolat kažką kužda. Prisipažinsiu – išgirdęs tai, ramiai užsukau viskio butelį ir, žiūrėdamas į jį žvairom akim, pasakiau: „Brolau, tai gal jau varom miegoti“. Tokia buvo mūsų su Kristupu Krivicku pažintis. 

Tą savaitgalį jis lyg BBQ šeichas parodė savo trylikos grilių kolekciją kieme ir papasakojo, kad iš viso per gyvenimą jų išmėgino beveik penkiasdešimt. Tai yra rimta.

O tiesa paprasta: nori būti kietu BBQ meistru – turi tuo gyventi. Turi praplėšti šimtus anglių maišų, kol rasi savąsias, turi išmėginti daugybę griliui skirtų prietaisų, kad galėtum diskutuoti apie juos. Turi išmesti dešimtis well done steikų, kol lėkštėje atsidurs geras medium'as. Turi įgyti porą randų (ne nuo moterų) ir apibėgti porą ratų kieme su degančia rankove. 

Su griliu yra kaip su žmogumi: norint jį suprasti, reikia su juo nuolat bendrauti. Kristupas tai darė 11 metų, kol pagaliau jo patirtis nugulė į gerą BBQ knygą.“

Knygos pristatymas vyks gegužės 13 d. Vilniuje, per grilio entuziastus vienijančios feisbuko grupės „Lithuania grilling and smoking“ susitikimą.

Po to ją bus galima įsigyti „Avitelos“ parduotuvėse, taip pat „Mėsos brolių“ parduotuvėje ir kamadobono.lt puslapyje internete.

Keletą Kristupo Krivicko receptų rasite žemiau:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.