Prabangaus viešbučio restorano virtuvei ėmė vadovauti lietuvis

„Kempinski Hotel Cathedral Square“ naujuoju vyriausiuoju virtuvės šefu tapo Vytautas Alekna. Jis - pirmasis vyriausiasis šefas iš Lietuvos 76 „Kempinski“ viešbučius jungiančioje prabangių viešbučių grupėje. 

V.Alekna prie „Kempinski Hotel Cathedral Square“ komandos prisijungė 2012 m. kaip virėjas ir per beveik šešerius metus sėkmingai pakilo net penkiomis pozicijomis. <br> „Kempinski“ nuotr.
V.Alekna prie „Kempinski Hotel Cathedral Square“ komandos prisijungė 2012 m. kaip virėjas ir per beveik šešerius metus sėkmingai pakilo net penkiomis pozicijomis. <br> „Kempinski“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 15, 2018, 12:15 PM

Virtuvės vairą perėmęs iš buvusio vyriausiojo šefo Javiero Lopezo, V.Alekna toliau sėkmingai vadovaus restorano „Telegrafas“, baro „Le Salon Bar & Lounge“ bei viešbučio konferencijų centro virtuvei. 

„Kempinski Hotel Cathedral Square“ naujuoju vyriausiuoju virtuvės šefu tapo Vytautas Alekna. Jis – pirmasis vyriausiasis šefas iš Lietuvos 76 „Kempinski“ viešbučius jungiančioje prabangių viešbučių grupėje.

Virtuvės vairą perėmęs iš buvusio vyriausiojo šefo Javiero Lopezo, V.Alekna toliau sėkmingai vadovaus restorano „Telegrafas“, baro „Le Salon Bar & Lounge“ bei viešbučio konferencijų centro virtuvei.  

„Aš ir visa „Kempinski Hotel Cathedral Square“ viešbučio komanda didžiuojamės Vytauto pasiekimais, pelnytai tapus pirmuoju lietuviu, stojančiu į jau esančių 76 „Kempinski“ viešbučių vyriausiųjų šefų gretas. Mūsų viešbutyje daug dėmesio skiriame talentų auginimui, jų motyvacijai bei karjeros galimybėms ir V.Alekna yra puikus to pavyzdys. Jis savo atkaklumu, ištverme, nenutrūkstamu entuziazmu bei noru tobulėti per šešerius metus sėkmingai išaugo į stiprų kandidatą vyriausiojo šefo pozicijai užimti”, – sako viešbučio generalinis direktorius p. Kai Schukowski.  

V.Alekna šefo karjerą pradėjo prieš aštuonerius metus restoranuose „River Side“ ir „IDW Esperanza“. Prie „Kempinski Hotel Cathedral Square“ komandos prisijungęs 2012 m. kaip virėjas per beveik šešerius metus jis sėkmingai pakilo net penkiomis pozicijomis. 

Savo karjeros kelyje Vytautas stažavosi vienos „Michelin“ žvaigždutės restorane „Kinn Kinn“ (Kopenhaga) bei dalyvavo projektuose su „Lorenz Adlon Esszimmer“ (2 „Michelin“ žvaigždutės, Berlynas), „Cà d’Oro“ (1 „Michelin“ žvaigždutė, St. Moritzas) bei Tailando virtuvės žvaigžde šefu McDang.  

V.Alekna siekia kurti savitą modernų kulinarinį stilių, daug dėmesio skirdamas Baltijos šalių bei vietiniams lietuviškiems sezoniniams ingredientams. Jų akcentus, siekiant išlaikyti pagarbą lietuviško maisto kultūrai ir jo gamintojams, bus galima pajusti beveik visuose restorano „Telegrafas“ patiekaluose. Į sezoninius meniu patiekalus Vytautas įtraukia rečiau naudojamus vaikystės įkvėptus ingredientus. 

Naujame vasaros meniu restorano „Telegrafas“ svečiai sutiks ir tokius vasaros skonius, kaip šviežių voveraičių sriuba ar trintos braškės su cukrumi.  

„Nuo pat pradžių restoranas „Telegrafas“ yra ta vieta, kuria man norisi rūpintis kaip savo paties restoranu. Tai ne tik darbas, bet ir gyvenimo stilius, hobis. Todėl džiaugiuosi nauju iššūkiu vadovauti profesionaliai restorano komandai, turiu daug idėjų ir aiškią viziją. 

Taip pat smagu matyti, kad dabar formuojasi nauja jaunų Lietuvos ir Baltijos šalių virtuvės šefų karta, kuriems svarbus Baltijos šalių kulinarinis identitetas, galvojama apie vietinius ingredientus. Tą stipriai išreiškiu ir savo kuriamuose patiekaluose. Širdyje ir gyvenime skautas bei žvejys, tikiu, jog esu žmogus, kuris myli, saugoja ir tausoja tradicijas, nes be jų negali kurti ateities. Tačiau taip pat siekiu pakeisti žmonių požiūrį į maistą bei vietinį produktą”, – sako vyriausiasis šefas Vytautas Alekna. 

Naujojo vyriausiojo šefo vasaros meniu patiekalus restorano „Telegrafas“ svečiai galės paragauti jau nuo birželio 18 dienos. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.