Žinia apie sveikesnius pyragus sklinda iš lūpų į lūpas

2018 m. rugpjūčio 7 d. 13:21
Elija Stonkutė
Vakar Vilniaus Benedikto turguje įsikūrusioje pyraginėje „Piestro“ buvo pristatytas naujasis meniu. Į degustaciją susirinkę žiniasklaidos atstovai bei maisto tinklaraštininkai ragavo net 11 pyragų, iš kurių 7 – veganiški ir 4 – vegetariški.
Daugiau nuotraukų (25)
Prieš beveik porą metų atidaryta pyraginė nuo pat veiklos pradžios siūlo veganiškų bei vegetariškų pyragų, tačiau šiemet asortimentą nusprendė dar labiau išplėsti. 
„Neslėpsiu – mėsiški pyragai kol kas yra populiaresni, tačiau vis daugiau žmonių teiraujasi ir patiekalų be mėsos ar kitų gyvūninės kilmės ingredientų. Todėl nutarėme jų sukurti dar daugiau. Man tai svarbu ir todėl, kad pati esu vegetarė“, – sakė „Piestro“ įkūrėja bei savininkė Justina Andrijauskienė. 
Susirinkusieji pirmiausiai ragavo trintos burokėlių sriubos. Po to svečiai buvo vaišinami nesaldžiais bei saldžiais pyragais: „Corragio“ (su aštriomis daržovėmis), „Cavolo“ (su kopūstais ir grybais), „Digrano Sano“ (su baklažanais, tešla – iš speltų miltų ir grikių), „Di Forza“ (su špinatais ir varške), „Patate Rico“ (su bulvėmis ir pelėsiniu sūriu), „Melo Grande“ (su obuoliais ir spanguolėmis), „Favora“ (su rabarbarais ir avietėmis), „Fontina“ (su varške), „Frambona“ (su avietėmis), „Freceza“ (su vyšniomis), „Papavero“ (su varške, aguonomis ir šokoladu). Labiausiai ragavusiems įstrigo „Cavolo“ bei „Favora“ – šie yra ir pačios Justinos mėgstamiausi. 
Pyragų iš atnaujinto meniu galima paragauti jau nuo šiandien. Nors kol kas veikia tik sostinėje, savininkė pamažu galvoja ir apie pyragines Kaune bei Klaipėdoje. 
Justina domisi sveika gyvensena bei mityba, tad ir ingredientus savo pyragams renka itin kruopščiai. Be to, bet kurį pyragą galima užsisakyti su speltų miltų tešla. Be to, pyragai išsiskiria tuo, kad tešlos juose vos trečdalis, visa kita – įdaras. Tad jie puikiai tinka norintiems mažinti suvartojamų miltų kiekį. 
Visus pyragus galima valgyti tiek šiltus, tiek šaltus. Pasak pašnekovės, tokie gaminiai – puiki alternatyva picai, įvairioms bandelėms.
Pyraginės pavadinimas kilo iš angliškų žodžių „pie maestro“ (pyragų meistras). Šiuo metu tai vienintelė tokio tipo maitinimo įstaiga Lietuvoje. Pyraginės receptus šiuo metu tobulina net keturi virtuvės šefai. „Šie pyragai – ir skanūs, ir sveiki, tad reklamos labai daug ir nereikia – žinia sklinda iš lūpų į lūpas“, – džiaugėsi Justina. 
pyragaiVilniusveganiški valgiai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.