„Didelį svorį pirmiausia lemia mitybos įpročių neturėjimas. Kitas dalykas – amžius. Kaip mano geras bičiulis, profesiorius Remigijus Žaliūnas sakydavo: iki 30-ties gali ir šerną suvalgyti, kai tau 35 -eri užteks tik šerno „kulšies“, o po 40-ties – turi apsiriboti kauliuku. Man, kaip medžiotojui, tai labai taiklus paaiškinimas. O porcijų dydį reguliuoti lengvai galima, kad ir pakeitus lėkštes, iš kurių valgote.
Kas norite numesti svorio, tai atsisakykite didelių lėkščių, tokių, kaip 27 ar 30 cm skersmens. Imkite maždaug tas desertines lėkštutes, nes įsidėsite, kiek į jas telpa. Ir tikrai tau bus gerai“, – asmenine patirtimi dalinasi Remigijus.
Paulius, patikrinęs, R.Žemaitaičio šaldytuvo turinį nustebo – čia yra ir labai sveikų produktų, pačio politiko sugautos žuvies, miške rinktų spanguolių, bet taip pat ir saldinto sutirštinto pieno ar pieniškų dešrelių.
„Kondensuotą pieną naudojame tinginiui gaminti, o dešreles... Čia jau vaikų“, – juokėsi vyras, leidžiantis kartais sau ir vakare skaniau ar riebiau pavalgyti. Svarbiausia, pasak jo, kitą dieną visa tai išjudėti ir nebekartoti.
Svorį mažinantis virtuvės šefas Arnas Remigijui pagamino liesą žuvį, kurią marinavo granatų sultyse ir patiekė su labai rudenišku garnyru.
Granatų sultyse marinuotos žuvies receptas
3 porcijoms reikės:
600g menkės;
pusės granatos sulčių;
700g moliūgo;
250g morkų;
1 galva svogūno;
3 skiltelės česnako;
pora šakelių čiobrelių;
sauja spanguolių;
obuolio;
alyvuogių aliejaus;
druskos;
pipirų;
100 ml balto ar rožinio vyno.
Pirmiausia išgliaudykite ketvirtadalį granato sėklų – jas sutrinkite smulkintuvu arba nuspauskite jos sultis per audinio skiautę. Žuvies filė apibarskytite druska, pipirais ir užpilkite granatų sultimis. Palikite šaldytuve marinuotis kelioms valandoms arba vakuumuokite specialiame aparate.
Kol žuvis marinuojasi – stambiais gabaliukais supjaustykite morką ir šiek tiek moliūgo. Supjaustykite pusžiedžiais svogūną, susmulkinkite 2 skilteles česnako. Apšlaikstykite daržoves šlakeliu alyvuogių aliejaus.
Jeigu turite garų puodą, galite jo apačioje kepti žuvį, o viršuje garinti daržoves. Jeigu ne – pirmiau pradėkite garinti daržoves, o po 10-ties minučių keptuvėje pradėkite kepti žuvį.
Tuo pačiu metu galite pasiruošti padažą – į puodą įpilkite vyną ir šiek tiek jį pagarinkite, kol nelieka alkoholio. Tuomet suberkite spanguoles, nuluptą ir skiltelėmis supjaustytą obuolį, susmulkintus česnakus. Viską pavirkite 5 minutes, kol suminkštės produktai, o tuomet sutrinkite, pagardinkite šiek tiek druska ir pipirais.
Viskas, lieka tik gražiai paserviruoti. Dėkite į lėkštę gabalėlį – žuvies, šiek tiek garnyro ir viską pagarinkite kvapniu padažus.
Skanaus!